Teme - ios

 • Hrošč omogočil prisluškovanje uporabnikom iPhonov

  V Applovem sistemu za video klice, imenovanem FaceTime, je bila odkrita izredno velika varnostna luknja.

  Objavljeno: 29.1.2019 13:00več
 • Trik za iOS, ki navdušuje uporabnike iPhonov in iPadov

  Vse kaže, da se Apple tako močno trudi, da bi naredil iOS enostavnejši in bolj uporaben za vsakdanjo rabo, da včasih že razvite funkcionalnosti nato pozabi omeniti javnosti ali pa jih skrije na mesto, kamor le redko kdo pogleda.

  Objavljeno: 21.11.2018 09:00več
 • Novi Apple iPad Pro je razkrit

  Apple je po septembrski predstavitvi novih telefonov iPhone Xs, Xs Max in XR zdaj predstavil tudi novo generacijo tabličnih računalnikov iPad in prenosnikov Mac. iPad Pro je končno dobil tehnologijo za razpoznavo obrazov FaceID, zaradi česar ima tablični računalnik zdaj zaslon skoraj povsem do robov. Ker je ta vendarle prisoten, so v njega spretno shranili prostor za kamero FaceTime, tako da pri iPadih ni potrebno imeti zareze, ki so značilne za iPhone X in njegove naslednike.

  Objavljeno: 30.10.2018 17:00več
 • iOS 12.1: skupinski Facetime ne bo za vsakogar

  Ko govorimo o novih generacijah operacijskega sistema iOS je že lep čas že nekaj povsem običajnega, da po prvotni objavi pogosto sledijo popravki z manjšimi, včasih pa tudi večjimi spremembami. Apple tako pospešeno pripravlja iOS 12.1, ki bo ob številnih pomembnih manjših popravkih prinesel tudi napovedani skupinski FaceTime (Group FaceTime), ki ob prvotni predstavitvi iOS 12 ni bil nared in so ga tako izpustili do nadaljnjega.

  Objavljeno: 30.10.2018 07:00več
 • SwiftKey dobiva možnost prevajanja

  Izredno priljubljena tipkovnica za naprave Android, SwiftKey, dobiva možnost prevajanja v realnem času. To so objavili njeni razvijalci, zanaša se na Microsoftov Translator. Pri Microsoftu so namreč leta 2016 kupili SwiftKey za 250 milijonov dolarjev. Nova različica je že na voljo v Play Store, več o aplikaciji pa si lahko preberete na Microsoftovi strani. Podprtih je dobrih šestdeset jezikov, med njimi je tudi slovenščina.

  Objavljeno: 30.9.2018 09:00več
 • Apple CarPlay z Googlovo navigacijo

  Uporabniki Applove avtomobilske naveze telefona iPhone s sistemom CarPlay imajo razlog za veselje, z iOS 12 prihaja na večji zaslon izbranega vozila težko pričakovana Googlova navigacija Maps.

  Objavljeno: 17.9.2018 08:00več
 • iPad bo zgubil tipko Home

  Apple je v najnovejši razvojni (beta) različici operacijskega sistema iOS 12 posredno razkril, da naslednje različice tablic iPad Pro ne bodo več imele tipke Home, za avtentikacijo uporabnikov pa bodo uporabljali razpoznavo obrazov Face ID, kot pri telefoni iPhone X.

  Objavljeno: 6.8.2018 11:00več
 • Apple izboljšuje Zemljevide

  Apple Maps bo s tujih zemljevidov kmalu v celoti presedlal na lastne podatke.

  Objavljeno: 30.6.2018 18:00več
 • Apple prepovedal aplikacije za rudarjenje kriptovalut

  Apple že od vsega začetka svoje trgovine z aplikacijami AppStore vodi zelo strogo politiko glede tega, kaj tam sme biti in kaj ne. Za razliko od Googlove trgovine z aplikacijami, ki je veliko bolj odprta, je v AppStoru prepovedano marsikaj, od »pornografije« naprej.

  Objavljeno: 13.6.2018 10:00več
 • Applove novosti za leto 2018

  Apple je svoji osrednji letni konferenci za razvijalce WWDC predstavil nove različice operacijskih sistemov za svoje naprave in kopico novih pomožnih programov zanje. Leto 2018 na prvi pogled ne prinaša velikih novosti, saj je Apple po večjih spremembah v lanskem letu že v naprej napovedal, da bodo letos poskrbeli predvsem za optimizacijo obstoječe kode in drobne izboljšave. A marsikatera novost utegne biti posameznikom kljub temu nadvse zanimiva.

  Objavljeno: 5.6.2018 10:00več