Teme - brskalnik

 • Microsoft Edge prehitel Firefox in postal drugi najbolj priljubljeni brskalnik

  Daleč na prvem mestu sicer ostaja Googlov brskalnik Chrome, kot smo pred časom pisali, pa Edge uporablja enako zasnovo.

  Objavljeno: 6.4.2020 11:15več
 • Microsoftov brskalnik Edge na osnovi jedra Chromium

  Microsoft je že lani decembra najavil, da bo opustil lastno jedro za spletni brskalnik in namesto tega v svojem brskalniku Edge uporabil odprtokodno jedro Chromium, ki je tudi osnova za Googlov Chrome, Opero in nekatere druge brskalnike. Zdaj je objavil tudi prvo delujočo in javno dosegljivo preizkusno različico novega brskalnika Edge, ki je sprva namenjena predvsem razvijalcem. Kasneje bo sledila širša javna preizkusna faza, preden bo objavljena končna koda.

  Objavljeno: 9.4.2019 13:00več
 • Brskalnik Opera vsebuje denarnico za kriptovalute

  Najnovejša različica spletnega brskalnika Opera za operacijski sistem Android je dobila zanimivo novost – denarnico za hrambo in uporabo kriptovalut. Specifično denarnica za zdaj lahko sprejema kriptovalute temelječe na standardu Ethereum.

  Objavljeno: 15.12.2018 01:00več
 • Brskalnik Opera bo pomagal pri klikanju na OK

  Nišni brskalnik Opera, ki denimo že kar nekaj časa ponuja tudi blokiranje oglasov, bo po novem omogočal tudi samodejno sprejemanje (ali zavračanje) opozoril o piškotkih.

  Objavljeno: 6.11.2018 12:00več
 • Objavljen Vivaldi 2.0

  Sodeč po naših statistikah je boj na področju spletnih brskalnikov že leta praktično zaključen, vseeno pa obstaja kar nekaj zanimivih alternativ. Eden izmed teh je brskalnik Vivaldi, ta je danes dobil prvo večjo nadgradnjo, konkretno v obliki različice 2.0. Največja novost je sinhronizacija podatkov med računalniki, to vključuje shranjene zaznamke, gesla in zgodovino. To možnost ponujajo drugi že dolgo časa, pri Vivaldiju pravijo, da so vsi podatki shranjeni na njihovih strežnikih, pri tem pa ves čas šifrirani.

  Objavljeno: 26.9.2018 13:00več
 • Opera v prvotni ponudbi 115 milijonov dolarjev

  Podjetje Opera je pred dnevi vstopilo na borzo Nasdaq, kjer so v prvotni ponudbi (IPO) prodali za 115 milijonov dolarjev delnic.

  Objavljeno: 31.7.2018 09:00več
 • Microsoft skuša vsiliti uporabo brskalnika Edge za branje pošte

  Microsoft si na vse kriplje prizadeva, da bi povečal uporabo svoje brskalnika Edge, ki je sestavni del operacijskega sistema Windows. Po zadnjih podatkih sodeč, je Edge povsem spodletel poizkus vrnitve v bitko z vodilnimi spletnimi brskalniki. Statistike kažejo, da ga trenutno uporablja le okoli 4% uporabnikov svetovnega spleta, medtem ko vodilni Google Chrome prevladuje z 59% tržnim deležem.

  Objavljeno: 17.3.2018 10:00več
 • Tančica za večjo zasebnost

  Zaščita zasebnosti je vse večji problem v časih, ko se nove nevarnosti in kraja podatkov dogajajo čedalje bolj pogosto. Proizvajalci brskalnikov so zato že pred časom uvedli posebne »zasebne« način brskanja, kjer si orodje načeloma ne zapomni nobenih osebnih ali občutljivih podatkov.

  Objavljeno: 25.2.2018 21:00več
 • Nova različica brskalnika Chrome blokira nadležne oglase

  Google v najnovejši 64-bitni različici spletnega brskalnika Chrome uvaja pomembno novost – samodejno blokiranje nadležnih oglasov.

  Objavljeno: 16.2.2018 01:00več
 • Nova varnostna pomanjkljivost v IE

  Microsoft je s splavitvijo Windows 10 leta 2015 na trg poslal tudi prenovljen spletni brskalnik, imenovan Edge.

  Objavljeno: 28.9.2017 10:00več