Teme - ios

 • Waze 4.0

  Waze je nadvse priljubljen in še vedno brezplačen navigacijski program, ki ga je pred leti prevzel Google, a je izraelski proizvajalec ostal (začuda) neodvisen v svojem delovanju, kljub temu da so pri Googlu del kupljene tehnologije med tem vgradili v program Maps.

  Objavljeno: 21.10.2015 01:00več
 • Nezvesta Siri

  Francoski raziskovalci so ugotovili, kako lahko zapeljemo Applovo pomočnico Siri brez vednosti lastnika. Čeprav naj bi se odzivala le na njegove govorne ukaze, je mogoče z razdalje petih metrov govoriti s Siri, ne da bi lastnik telefona to vedel. Podobno se ta pretentati tudi Google Now, le da tam privzeta nastavitev onemogoča napad.

  Objavljeno: 15.10.2015 05:00več
 • Še ena varnostna grožnja za iOS

  Pred kratkim smo pisali o aplikacijah za iOS, okuženih z zlonamerno programsko opremo. Te so se pred časom pojavile v kitajskem iTunes, ciljale so predvsem programsko odklenjene telefone (torej s korenskim dostopom, imenovanim tudi »jailbreak«) . Sedaj so raziskovalci odkrili še nekaj aplikacij, okuženih z novo grožnjo, ta naj bi ciljala tudi na povsem navadne, torej korensko še zaklenjene telefone.

  Objavljeno: 5.10.2015 10:00več
 • Povečan mesečni račun z iOS 9

  Operacijski sistem iOS 9 med drugim na telefone iPhone in tablice iPad prinaša priročno zmožnost Wi-Fi Assist. Gre za brezšivni preklop med brezžičnim in mobilnim omrežjem, ki v praksi pomeni, da je uporabniška izkušnja v gibanju precej boljša. Ko telefon (ali tablica) izgubi signal z brezžično dostopno točko, se nemudoma priklopi na mobilno omrežje in nadaljuje delo, tako da uporabnik menjave praktično ne opazi. Če imamo v sklenjenem mobilnem paketu na voljo neomejeno količino prenosa podatkov s spleta, je Wi-Fi Assist ena boljših pridobitev zadnje nadgradnje Applovega mobilnega operacijskega sistema. Drugim lahko uporaba dotične zmožnosti zajetno oplemeniti mesečni račun. Ker je Wi-Fi Assist po namestitvi iOS 9 privzeto omogočen, ga v primeru omejenosti mobilnih paketov izklopimo s Settings / Mobile Data / Wi-Fi Assist.

  Objavljeno: 2.10.2015 08:00več
 • Umaknjena aplikacija za blokiranje oglasov na iOS

  Pred nekaj dnevi so pri Applu objavili novi iOS 9, ena izmed zanimivejših novosti operacijskega sistema je vgrajena podpora za aplikacije, namenjene blokiranju oglasov pri brskanju po spletu. Ena od prvih je bila aplikacija, imenovana Peace, za njo stoji razvijalec Marco Arment, znan po izredno priljubljenih aplikacijah Instapaper in Overcast. A po le nekaj dneh se je odločil svojo novo aplikacijo umakniti iz App Store, kljub temu, da je požela zelo veliko uspeha. V zadnjih nekaj dneh je namreč postala najbolj priljubljena aplikacija v ameriškem App Store, čeprav s ceno treh dolarjev ni bila ravno najcenejša.

  Objavljeno: 20.9.2015 14:00več
 • Zlonamerne aplikacije v Applovem App Store

  Kitajski raziskovalci so v Applovem App Store, trgovini za aplikacije, namenjene napravam iOS, odkrili več programov, okuženih z zlonamerno programsko kodo. Odkritja so potrdili tudi pri podjetju Palo Alto Networks. Po besedah raziskovalcev so napadalci okužili nekatere različice razvojnega orodja Xcode. Slednji je sicer brezplačno dosegljiv na Applovih spletnih straneh, okužene različice pa se pojavljajo na različnih neuradnih straneh.

  Objavljeno: 20.9.2015 13:00več
 • Izšel iOS 9, WatchOS 2 zaradi hrošča zamuja

  Po napovedih je Apple danes uradno izdal novo verzijo operacijskega sistema iOS 9, ki je že na voljo za prenos za iPhone 4S, iPad 2, iPad Mini, iPod Touch 5 in novejše. Hkrati pa bi moral danes iziti tudi WatchOS 2 za pametne ure, a ga je Apple nekoliko zamaknil. Uradno so sporočili, da so pri preizkušanju našli hrošča, katerega odprava traja dlje, kot so pričakovali. Kdaj točno bo WatchOS 2 izšel in kaj morajo pred izidom še popraviti, niso razkrili. Povedali so, da ga lahko pričakujemo kmalu.

  Objavljeno: 16.9.2015 22:00več
 • iOS 9 pri uporabnikih 16. septembra

  Apple je na medijskem dogodku predstavil niz novosti s področja strojne opreme, ki pa bodo večino uporabnikov jabolčnih izdelkov najbrž pustile hladne. Zato pa bo najbrž vsakdo prisluhnil datumu objave nove različice operacijskega sistema iOS 9.

  Objavljeno: 10.9.2015 01:00več
 • Apple iOS 8.4 in Apple Music

  Zadnji dan junija bo Apple objavil najnovejšo različico operacijskega sistema za mobilne naprave iPhone in iPad. iOS 8.4 prinaša še pred prihodom različice 9 (ta bo nared jeseni) nekaj manjših izboljšav, predvsem pa Applovo najnovejši glasbeni servis Apple Music.

  Objavljeno: 29.6.2015 01:00več
 • Vremenska napoved s podatki iz telefonov

  Sodobni pametni telefoni imajo vgrajenih cel kup tipal, ki so lahko uporabna tudi za druge namene, kot jih je predvidel proizvajalec telefona. Program Dark Sky denimo zna uporabiti barometre vgrajene v najnovejše telefone iPhone 6 in iPhone 6 Plus za napovedovanje vremena.

  Objavljeno: 23.6.2015 01:00več