Teme - google

 • Google Developers v Tehnološkem parku v Ljubljani

  Če vas zanima Googlova razvijalska ekipa, vas bo zanimal dogodek, ki se bo pri nas odvil 18. junija. Avtobus ekipe Google Developers se bo namreč ustavil tudi v Tehnološkem Parku v Ljubljani, njegovi potniki pa se želijo srečati z razvijalci in tehnološkimi navdušenci.

  Objavljeno: 14.6.2018 11:00več
 • Kreativno vohljanje preko telefona

  Španska nogometna zveza (LaLiga) je potrdila, da aplikacijo, ki je navijačem na voljo zastonj, uporabljajo tudi zato, da vohunijo za bari, ki nogometne tekme predvajajo zastonj, ne da bi zato plačali licenco.

  Objavljeno: 12.6.2018 11:00več
 • Googlova umetna inteligenca ne bo uporabljena v orožju

  Po tem, ko je kar nekaj Googlovih razvijalcev dalo odpoved (tisoči pa so podpisali protestno peticijo), ker podjetje z ameriškim obrambnim ministrstvom sodeluje s tehnologijo za razbiranje fotografij iz samodejnih letalnikov (projekt Maven), so se odgovorni odločili, da bodo vztrajali pri prvotnem Googlovem motu »Ne bodi zloben«.

  Objavljeno: 12.6.2018 10:30več
 • Spet nas bodo obiskali avtomobili Google StreetView

  Cestni posnetki StreetView, ki jih za Slovenijo poznamo od leta 2014, bodo letos doživeli nadgradnjo. Google sporoča, da se bodo njihovi specializirani avtomobili po naših krajih vozili od 15. junija naprej, predvidoma pa do avgusta.

  Objavljeno: 11.6.2018 13:00več
 • Google bo v oblaku ponujal večjo zasebnost

  Ko se podjetja odločajo za najem virtualnih strojev v oblaku, so ti tipično gostovani v več-najemniškem (multi-tenant) okolju, kjer souporabljajo strojno opremo in nastavitve sistema z drugimi uporabniki. Čeprav virtualizacija in drugi ukrepi pri upravljanju storitev v oblaku omogočajo visoko stopnjo varnosti in zaščite, to včasih ni dovolj.

  Objavljeno: 10.6.2018 05:00več
 • Google Pixel 3 XL

  Po tem, ko je Google najavil novo različico operacijskega sistema Android P, po internetnih forumih krožijo ugibanja o značilnostih novega vrhunskega telefona Google Pixel, ki brez dvoma bo, saj s tem Google drži korak s konkurenco. Po nekaterih ugibanjih naj bi bili novi modeli morda celo trije. Poleg nadgradenj sedanjih modelov v izvedbah Pixel 3 in Pixel 3 XL naj bi se pridružil še tretji, nekoliko cenejši model.

  Objavljeno: 4.6.2018 08:00več
 • Google pod novo skupinsko tožbo, tokrat v Veliki Britaniji

  V Veliki Britaniji je bila sprožena skupinska tožba, ki Google obtožuje za namerni obvoz Applovega sistema blokiranja piškotkov na telefonih iPhone.

  Objavljeno: 24.5.2018 10:00več
 • HTTPS je dokončno tu

  Google, ki ima s svojim brskalnikom Chrome v svetu daleč največji tržni delež, je že nekaj časa tako močan, da sam določa »standarde« v spletu - tako, da določa, kaj in kako bo deloval Chrome.

  Objavljeno: 23.5.2018 11:00več
 • Nova plačljiva Youtuba

  Google že kar nekaj časa ponuja tudi plačljivi servis Youtube Red, ki pri nas ni na voljo, za poslušanje glasbe pa Play Music (ki je). Od 22. maja naprej bo Youtube Red »razbit« na nova servisa Youtube Music in Youtube Premium. Pri nas zaenkrat še ne bosta na voljo.

  Objavljeno: 18.5.2018 13:30več
 • Oracle meni, da Google uporabnikom povzroča stroške

  Preberite naslov še enkrat… - kaj??

  Objavljeno: 15.5.2018 11:00več
ph