Teme - google

 • Ameriško pravosodje naj bi poleti vložilo obtožnico proti Googlu

  Wall Street Journal poroča, da naj bi ameriško pravosodno ministrstvo poleti vložilo protimonopolno tožbo zoper Google.

  Objavljeno: 17.5.2020 10:00več
 • Huawei molze kravo, ki še prinaša denar

  Huawei je predstavil nadgrajeno različico svojega (pred)zadnjega vrhunskega modela telefona P30 Pro New Edition. Telefon premore tudi Googlove storitve in aplikacije.

  Objavljeno: 15.5.2020 12:00več
 • Google opustil načrte za pametno mesto

  Googlovo podjetje Sidewalk Labs je opustilo načrte za razvoj pametnega mesta v kanadskem Torontu, ob tem je navedlo komplikacije, povezane s koronavirusom.

  Objavljeno: 8.5.2020 11:05več
 • Storitve v oblaku kljub epidemiji rastejo

  Medtem, ko je epidemija večini gospodarskih panog povzročila resne težave, ponekod tudi dramatičen padec prihodkov, ponudniki storitev v oblaku navajajo, da v teh časih beležijo zelo dobre ali celo rekordne rezultate. Epidemija je močno povečala povpraševanje po rešitvah za delo na daljavo, ki so seveda pogosto narejene kot oblačne storitve.

  Objavljeno: 6.5.2020 11:00več
 • Apple in Google prepovedala preverjanje lokacije pri beleženju stikov

  Pred časom smo pisali o tem, da nameravata Apple in Google funkcionalnost beleženja stikov z morebitno okuženimi s koronavirusom vgraditi v sam operacijski sistem (torej Apple v iOS, Google v Android) - pri tem bo prepovedano beleženje lokacije.

  Objavljeno: 5.5.2020 11:08več
 • Apple pravi, da se počasi prebujamo

  Tako kot ima podatke o navadah uporabnikov telefonov Google, jih ima tudi Apple. In njihovi podatki kažejo, da se svet počasi prebuja iz karantene.

  Objavljeno: 3.5.2020 10:00več
 • Dolgčas? Poigrajte se z Googlovimi živalmi v 3D!

  Na lanski konferenci I/O je Google najavil namero, da bo v svoj iskalnik vgradil razne predmete v nadgrajeni resničnosti (AR – Augmented Reality). Od takrat se je tja nakapljalo kar nekaj – 3D živali.

  Objavljeno: 2.5.2020 10:00več
 • Huawei P40 Pro - Odličen telefon, ampak …

  Huawei je predstavil svojo najnovejšo serijo vrhunskih telefonov P40, tokrat brez dogodka v živo, predstavitev je bila na voljo le prek Youtuba. Srednjega izmed prestavljenih modelov, P40 Pro, smo že preizkusili.

  Objavljeno: 31.3.2020 | Kategorija: Telefoniveč
 • Prenesimo svoje Facebook fotografije v – Google Photos!

  Iz rubrike »Ali ste vedeli?« - ali ste vedeli, da lahko fotografije in video posnetke iz Facebooka samodejno prenesete v Googlovo fotografsko storitev Google Photos?

  Objavljeno: 1.5.2020 11:00več
 • Tudi Google v boj z Zoomom!

  Meteroski vzpon rešitve Zoom, ki se je začel po vzpostavitvi globalne karantene, je treba ustaviti, so ugotovili dosedanji videokonferenčni velikani. Microsoft (Skype), Cisco (Webex) in Google, pa tudi manjši ponudniki, kot je denimo Whatsup, na tem močno delajo. Google bo denimo popolnoma odprl storitev Google Meet.

  Objavljeno: 30.4.2020 10:00več