Teme - google

 • Najbolj priljubljene mobilne aplikacije v Sloveniji

  Po podatkih analitskega podjetja App Annie je med slovenskimi uporabniki, kljub zadnjemu »škandalu«, še vedno najbolj priljubljena aplikacija – FaceApp. Tako na iPhonih, kot na telefonih Android.

  Objavljeno: 24.7.2019več
 • YouTube Music tudi v Sloveniji

  Priljubljena spletna storitev YouTube Music je odslej na voljo tudi v Sloveniji. Osnovna storitev je brezplačna, uporabniki pa imajo dostop do videospotov, uradnih albumov, singlov, remiksov in koncertov v živo. YouTube Music zna tudi priporočati glasbo glede na uporabnikove preference in pogosto poslušano glasbo, pa tudi priložnost (telovadba, sprostitev,…). Ustvariti je mogoče predvajalne sezname ali pa dostopati do tematskih seznamov, ki so jih objavili drugi uporabniki.

  Objavljeno: 19.7.2019 08:00več
 • Vezalka: Google vnovič poizkuša z družabnim mreženjem

  Po neuspehu družabnega omrežja Google+ se spletni velikan kar nekako ni več loteval aktivnosti na področju družabnega mreženja. Toda vse kaže, da na to temo še niso rekli zadnje besede. Notranji inkubator družbe Google, znan pod imenom Area 120, je razvil nov tip programa za družabno omrežje, ki mu za zdaj pravijo Shoelace (Vezalka).

  Objavljeno: 13.7.2019 14:00več
 • Pogovori z Google Assistantom so pricurljali v javnost

  Google je posredno vpleten v nov incident - povezan je s curljanjem posnetkov pogovorov uporabnikov z njihovimi digitalnimi pomočniki Google Assistant. 

  Objavljeno: 12.7.2019 09:00več
 • Google Translate podpira slikovno prevajanje v več kot 100 jezikih, tudi v slovenščino

  Google je predstavil novo različico telefonske aplikacije Google Translate, s katero so podprli kar 60 novih jezikov. Med temi je zdaj v polni zasedbi tudi slovenščina. Uporabniki telefonov z Androidom oziroma iOS lahko zatorej preprosto fotografirajo besedilo v enem od podprtih jezikov in sprožijo razpoznavo besedila ter prevod v naš jezik. Seveda velja tudi obratno. Kot vir zdaj lahko izberemo enega od 88 jezikov, prevod pa zna prevajalnik opraviti v več kot 100 jezikov.

  Objavljeno: 11.7.2019 13:00več
 • Amazon in Google sta zakopala bojno sekiro na področju pretočnih storitev

  Po skoraj letu in pol razhajanj in sporov na področju ponujanja storitev za predvajanje pretočnih vsebin na svojih strojnih napravah sta Amazon in Google vendarle našla skupni jezik. S tem bodo kupci na obeh platformah lahko brez omejitev spremljali storitve iz drugega tabora.

  Objavljeno: 10.7.2019 09:00več
 • Iz trgovine Play odstranjena goljufiva aplikacija »Samsung firmware update«

  Google je iz svoje trgovine z aplikacijami odstranil aplikacijo, ki je uporabnikom ponujala prenos sistemskih nadgradenj za Samsungove telefone, ob kopici oglasov in – za 35 dolarjev.

  Objavljeno: 6.7.2019več
 • Prihajajoče novosti v mobilnem Google Photos

  David Lieb, vodja razvoja Googlove aplikacije Photos je na Twitterju v pogovoru z uporabniki razkril, kakšni so razvojni načrti za ta izredno priljubljen servis, ki je izšel iz propadlega projekta Google+:

  Objavljeno: 4.7.2019 15:00več
 • Posebno oblikovano sporočilo iMessage je lahko iPhone tako onesposobilo, da je bil potrebno brisanje

  Raziskovalka Googlovega projekta Zero, Natalie Silvanovich, je sporočila podrobnosti o varnostni luknji, ki jo je odkrila v Applovem operacijskem sistemu iOS in je bila zakrpana z različico 12.3, v maju.

  Objavljeno: 4.7.2019več
 • Googlova Fuksija živi!

  Že od leta 2016 pišemo o tem, da nekje v Googlovih globinah živi projekt novega operacijskega sistema, ki naj bi nekoč (morda) zamenjal Android in/ali morda tudi ChromeOS. O projektu Fuchsia so pri Googlu nekaj več povedala tudi na zadnji konferenci I/O. Sedaj so v svet splavili še spletno stran www.fuchsia.dev.

  Objavljeno: 2.7.2019 12:00več
ph