Teme - google

 • Kodi odstranjen iz Googlovega iskalnika

  Turško medijsko podjetje je izdalo zahtevek za odstranitev iz Googlovih iskalnih rezultatov – za video predvajalnika VLC in Kodi. VLC je ostal, Kodijeva stran pa je bila s strani Googla res umaknjena.

  Objavljeno: 24.3.2020 10:30več
 • Apple in Google prepovedala igre, povezane s koronavirusom

  Apple in Google sta v svojih trgovinah z aplikacijami prepovedala igre na temo bolezni COVID-19 in koronavirusa, ki jo povzroča.

  Objavljeno: 16.3.2020 10:00več
 • Google, Microsoft in Cisco začasno podarjajo dostop do nekaterih svojih storitev v oblaku

  Zaradi karantene, ki jo začenja uvajati vedno več držav, sta se Microsoft in Google odločila, da boste nekatere svoje »oblačne« pakete v uporabo dala zastonj. Z njihovo pomočjo naj bi uporabniki lažje in bolj učinkovito delali od doma.

  Objavljeno: 15.3.2020več
 • Huaweieva trgovina AppGallery bo za razvijalce bolj ugodna od trgovine Play

  Lastniki trgovin z aplikacijami (Google z PlayStore, Apple z AppStore, Huawei AppGallery) razvijalcem že tradicionalno »poberejo« 30 odstotkov zaslužka, ki ga ti ustvarijo s prodajo aplikacij. V upanju, da bo s tem pritegnil razvijalce, Huawei sedaj odstopa od tega modela – razvijalcem bo pustil od 85 pa celo do polnih 100% prihodka.

  Objavljeno: 8.3.2020 08:00več
 • V kaotični menu za deljenje v Androidu prihaja malce reda

  Portal 9to5Google poroča, da zadnji varnostni popravki za telefone Pixel vnašajo tudi nekaj reda v vedno prenapolnjen androidni meni za deljenje »Share« - po novem bomo lahko najbolj uporabljane aplikacije za deljenje pripeli na vrh spiska.

  Objavljeno: 5.3.2020 14:00več
 • Google zaradi virusa COVID-19 odpovedal letošnjo razvojno konferenco I/O

  Po tem, ko je svojo aprilsko konferenco Cloud Next pretvoril v popolnoma digitalno/spletno različico in po tem, ko je svojo razvijalsko konferenco F8 odpovedal Facebook, je svoj redni letni dogodek I/O odpovedal tudi Google. Razlog je seveda virus COVID-19 oz. »koronavirus«.

  Objavljeno: 4.3.2020 11:00več
 • Bo Google s svojim igralnim oblakom Stadia pogorel?

  Google je v razvoj »igralnega oblaka« Stadia vložil ogromno. Razvoj je trajal 4 leta, lanskega aprila pa ga je na odru predstavil sam Googlov šef Sundar Pichai. Stadia naj bi postal nekakšen Netflix za igre. Zaenkrat mu ne kaže najbolje.

  Objavljeno: 3.3.2020 11:00več
 • Microsoft in Google v oblaku dohitevata Amazon

  Amazonov servis AWS je še naprej vodilni ponudnik storitev v oblaku, a se mu glavni konkurenti v zadnjem obdobju nekoliko približujejo. Zaslužek s storitvami v oblaku pa ob tem pri vseh ponudnikih raste hitreje kot druge storitve v informacijski industriji.

  Objavljeno: 11.2.2020 06:00več
 • Google videoposnetke poslal napačnim uporabnikom

  Google Photos je prikladna storitev, kjer imamo fotografije in videoposnetke varno shranjene v oblaku, hkrati pa jih lahko kadarkoli prenesemo na disk. Za lažji izvoz podatkov Google ponuja storitev Takeout, s katero lahko naročimo in prenesemo arhiv vsega, kar smo shranili pri Googlu. Zgodi pa se, da to dobi še kdo drug.

  Objavljeno: 5.2.2020 05:00več
 • Huawei bo namesto Google Maps uporabljal zemljevide TomTom

  Kot poroča Reuters so predstavniki nizozemskega podjetja TomTom v petek povedali, da so s Huaweiem podpisali pogodbo, s katero bo slednji dobil pravico uporabljati njihove zemljevide, prometne podatke in ustrezno programsko opremo. Pogodba je bila podpisana že pred časom, vendar je do sedaj niso javno obelodanili.

  Objavljeno: 20.1.2020 12:00več