Teme - google

 • Krmiljenje programov na Androidu z glasom

  Google je skoraj dve leti razvijal zanimivo rešitev Voice Access, ki omogoča, da mobilne naprave skoraj v celoti krmilimo zgolj s pomočjo govorjenih ukazov. Čeprav je orodje, ki je pravkar zaključilo beta testiranje, namenjeno v prvi vrsti ljudem s posebnimi potrebami, so možnosti, ki jih ponuja, zanimive tudi za precej širši krog uporabnikov.

  Objavljeno: 3.10.2018 12:00več
 • Google pripravlja tablico z Chrome OS in Okni

  Vse kaže, da novi telefoni Pixel 3 ne bodo edina novost, ki jo pripravlja Google za letošnjo jesen. Po spletu so se razširile informacije, da bo Google predstavil tablico ali bolje rečeno hibridni računalnik (tipkovnica bo služila kot pokrov), ki bo uporabljal operacijski sistem Chrome OS. Tablica naj bi bila nekakšna logično nadaljevanje današnjih prenosnikov Pixelbook, Google pa naj bi jo uporabljal kot referenčni izdelek za promocijo Chrome OS.

  Objavljeno: 1.10.2018 08:00več
 • Apple CarPlay z Googlovo navigacijo

  Uporabniki Applove avtomobilske naveze telefona iPhone s sistemom CarPlay imajo razlog za veselje, z iOS 12 prihaja na večji zaslon izbranega vozila težko pričakovana Googlova navigacija Maps.

  Objavljeno: 17.9.2018 08:00več
 • Microsoft bi ZARES rad, da uporabljamo brskalnik Edge

  Microsoftovi zlati brskalniški časi, ko je velika večina sveta uporabljala Internet Explorer (IE), so že davno minili. Vmes je tržni delež IE zelo padel, vzpela sta se Firefox in predvsem Chrome, Microsoft pa se že nekaj let (od leta 2015, ko je bil splavljen Windows 10) trudi z »nečim popolnoma novim« - brskalnikom Edge.

  Objavljeno: 14.9.2018 12:00več
 • Google praznuje 20 let

  4. septembra pred dvajsetimi leti sta Larry Page in Sergey Brin dotedanji razvojni projekt spletnega iskalnika v okviru univerze Stanford spremenila v podjetniško zamisel in odprla majhno internetno družbo, ki sta jo poimenovala Google.

  Objavljeno: 4.9.2018 16:00več
 • Trump svari spletne gigante

  Ameriškega predsednika Trumpa so razjezili zadetki na Googlovem iskalniku, Twitterju ter družabnem omrežju Facebook.

  Objavljeno: 29.8.2018 08:00več
 • Kakšen je tretji Googlov telefon?

  Googlov telefon Pixel 3 bo luč sveta ugledal šele oktobra, a pobegle informacije in fotografije nam ponujajo pogled v prihodnost.

  Objavljeno: 25.8.2018 10:00več
 • Google na Androidu omogočil preklic poslane pošte

  Google je v zadnji posodobitvi odjemalca elektronske pošte Gmail (8.7) na Androidu omogočil preklic že poslanega sporočila.

  Objavljeno: 22.8.2018 08:00več
 • Android Pie je že na voljo

  Google je objavil končno različico operacijskega sistema Android 9.0, pri čemer je postalo jasno, da črka P v seznamu androidnih slaščic pomeni Pie (pita). Kot zdaj že običajno, pa nova različica ne bo takoj na voljo za vse telefone.

  Objavljeno: 7.8.2018 08:00več
 • Google bo pokleknil pred Kitajsko

  Google je leta 2010 prenehal ponujati svoj iskalnik na Kitajskem, ko z oblastmi niso našli skupnega jezika glede zahtevane cenzure. Od leta 2006 je Google ponujal cenzurirano verzijo svojega iskalnika, a se je situacija kasneje zapletla. Leta 2009 so odkrili hekerske napade, s katerimi so napadalci skušali pridobiti dostop do Gmaila kitajskih aktivistov za človekove pravice, zato se je Google naslednje leto odločil, da neha cenzurirati iskalne rezultate, in začel pogajanja za nudenje necenzurirane storitve. To ni uspelo, zato je Google zaprl kitajsko stran in uporabnike začel preusmerjati na necenzurirano hongkonško, ki so jo na celini kmalu blokirali.

  Objavljeno: 2.8.2018 05:00več
ph