Teme - google

 • Google Photos – po fotografijah lahko končno tudi rišemo in pišemo

  Nekako smo se prepričali, da so Googlove telefonske aplikacije najboljše, kar obstaja, pa v resnici ni vedno tako – za označevanje in risanje po posnetih fotografijah smo do sedaj morali uporabljati kaj drugega in ne Googlove aplikacije Photos.

  Objavljeno: 27.11.2019 13:45več
 • Čas je za – govorice o Samsung Galaxy S11!

  Približuje se konec leta, s tem pa tudi konec februarja, ko bo najverjetneje spet predstavljan najnovejši Samsungov vrhunski telefon. Tokrat bo, najverjetneje, slišal na ime Galaxy S11.

  Objavljeno: 26.11.2019 15:00več
 • Google bo omejil politične oglase

  Google namerava omejiti ciljane politične oglase, torej te, ki se s pomočjo analize podatkov prikazujejo uporabnikom glede na njihova politična prepričanja.

  Objavljeno: 21.11.2019 10:50več
 • Google lahko vklaplja in izklaplja nastavitve v vašem Chromu

  Google se je v torek odločil vklopiti enega svojih »eksperimentov« na množici brskalnikov Chrome za Windows. Rezultat je bil množica nedelujočih brskalnikov v nekaterih največjih korporacijah.

  Objavljeno: 15.11.2019 12:00več
 • Google po novem z dostopom do množice ameriških zdravstvenih podatkov

  Google je z ameriško neprofitno organizacijo Ascension podpisal pogodbo (t.i. projekt Nightingale) o sodelovanju, s katero ima teoretični dostop do ogromnih količin zdravstvenih podatkov o Američanih. Američanov (in njihovih zdravnikov) o tem ni nihče nič vprašal, ker po zakonu to ni potrebno.

  Objavljeno: 13.11.2019 11:50več
 • Test Xiaomi Mi A3

  Telefona Mi A1 in A2 sta bila, pa naj se še tako klišejsko sliši, zadetek v polno. Združila sta poceni in dostojno strojno opremo, ki jo Xiaomi zna delati, in goli Android v obliki Googlovega programa Android One. Ta prinaša hitre posodobitve in vmesnik brez navlake. Vsako leto, ko smo preizkušali najcenejše telefone, smo imeli le enega ali morda dva, ki sta sledila temu receptu. Dolgo so bili to telefoni Lenovo Moto G, zadnja leta pa je primat prevzel Xiaomi. Zdaj je razlika le ta, da je takšnih telefonov v ponudbi nekaj več. V tokratnem Mnenju na začetku revije lahko preberete o Umidigi F1 Play, ki je prav tako del programa Android One. Te taktike se drži tudi Nokia in njihove telefone prav zaradi zelo solidne izdelave ter čistega vmesnika lažje priporočamo kot poceni modele večjih proizvajalcev.

  Objavljeno: 24.9.2019 | Kategorija: Telefoniveč
 • Google bo v prihodnosti mogoče »zasramoval« počasne spletne strani

  Eden ključnih fokusov letošnje Googlove razvijalne konference Chrome Developer Summit je pohitritev svetovnega spleta, kar vključuje orodja, ki bodo razvijalcem to omogočila. In ideje o označevanju tistih, ki jim to ni (še) uspelo.

  Objavljeno: 12.11.2019 11:30več
 • Virus za Android, ki preživi ponastavitev telefona?

  Zlonamerna programska oprema za telefone Android Xhelper je bila prvič opažena že v marcu letošnjega leta, v zadnjem času pa se je zelo razširila. »Znana« je postala po tem, da jo je izredno težko odstraniti, brali smo celo o tem, da se ponovno namesti, tudi če telefon popolnoma tovarniško ponastavimo.

  Objavljeno: 3.11.2019več
 • Tudi Facebook se je zanimal za Fitbit, ki ga je na koncu kupil Google

  Kot smo že poročali, se je Google zanimal za nakup Fitbit, podjetja, ki izdeluje pametne zapestnice in ure, nekaj dni kasneje pa je bil nakup tudi sklenjen. Za 2,1 milijarde dolarjev. Toda kupec bi prav lahko bil tudi – Facebook.

  Objavljeno: 2.11.2019več
 • Google in spletni naslovi s končnico .new

  Pred enim letom je Google, kot lastnik vrhnje domene .new, uvedel priročno možnost izdelave novega dokumenta v Gogle Docs (GSuite) – dovolj je, da v brskalnik vpišemo naslov doc.new in odpre se nov dokument. Po novem imajo do končnice .new dostop tudi druga podjetja.

  Objavljeno: 31.10.2019več