Teme - večpredstavni predvajalnik

 • Amazon Fire TV Cube

  Kaj se zgodi, če združimo predvajalnik Fire TV in digitalno pomočnico Echo Dot? Odgovor nam je dal Amazon v obliki novega izdelka z imenom Fire TV Cube, ki ponuja prostoročno upravljanje domačega televizorja in digitalnih vsebin, ki jih želimo tam spremljati.

  Objavljeno: 8.6.2018 14:00 | Teme: Amazon, večpredstavni predvajalnik, pametne pomočnice
 • Prenosni brezžični večpredstavni center

  Western Digital je predstavil novo generacijo prenosnih diskov My Passport Wireless Pro, ki prinaša številne zanimive možnosti rabe. Novi diski, ki so na voljo v konfiguracijah z zmogljivostmi 2 ali 3 TB, delujejo lahko kot samostojni prenosni, brezžični datotečni in večpredstavni strežniki, ki jih lahko uporabljamo z mobilnimi napravami, vključno z Applovimi napravami iOS.

  Objavljeno: 27.6.2016 01:00 | Teme: disk, večpredstavni predvajalnik, mobilni
 • Evolucija torrentov v pretočne storitve

  Saga povezana z iskalniki večpredstavnih vsebin, ki jih uporabniki delijo z drugimi prek omrežja BitTorent, dobiva novo poglavje. Namesto, da bi uporabniki video vsebine morali za ogled najprej prenesti na svoj računalnik, lahko odslej računajo na možnost pretočnega predvajanja neposredno v brskalnik opremljen s posebnim dodatkom.

  Objavljeno: 10.2.2016 01:00 | Teme: torrent, večpredstavni predvajalnik, piratstvo
 • VLC bo sodeloval s Chromecastom

  Obljuba dela dolg. Lansko poletje so razvijalci priljubljenega predvajalnika VLC napovedali podporo Googlovemu Chromecastu in videti je, da bo večpredstavnostni ključek s švicarskim nožem videa naposled zares sodeloval. Zmožnost naj bi bila ena izmed večjih novosti v naslednji veliki različici predvajalnika VLC. Nakano so najprej zapazili pri spletišču Android France. Pri pregledu objavljene kode, VLC je namreč odprtokodni projekt, so našli odsek z nazivom Chromecast output module. Edina skrivnost, ki ostaja nerazkrita, je, ali bodo funkcionalnosti deležne vse različice predvajalnika (mobilne, namizne).

  Objavljeno: 18.2.2015 01:00 | Teme: večpredstavni predvajalnik
 • Zakaj ni več klasičnih iPodov?

  Apple je z letošnjim letom upokojil klasični predvajalnik glasbe iPod. Gre za napravo s trdim diskom, ki je preteklih 13 let razveseljevala ljubitelje glasbe širom zemeljske oble. Obveljalo je splošno mnenje, da so starosto premagali pametni telefoni in sodobnejše naprave z iste družinske veje. Ni res, trdi Applov šef, Tim Cook. Zanimanja za klasični iPod je še vedno dovolj, le sestavnih delov zanj ni več. Pomanjkanje materialov bi Apple prisililo v oblikovno preobrazbo najdebelejšega iPoda, za kar pa v Cupertinu niso hoteli slišati.

  Objavljeno: 31.10.2014 01:00 | Teme: apple, večpredstavni predvajalnik
 • Amazonova ognjena palčka

  Spletni trgovec Amazon je predstavil predvajalnik v obliki HDMI ključka, ki se bo neposredno kosal z Googlovim Chromecastom ter Applovim TVjem. Fire TV Stick je naprava, ki uporabniku s poljubno televizijo obogati izbor glasbe, filmov, video posnetkov, iger in še česa. V primerjavi s tekmeci je Amazonova, slabih štirideset dolarjev vredna igračka, prava zver. Ima dvojedrni procesor, 1 GB pomnilnika RAM in 8 GB podatkovne shrambe. Za nameček uporablja dvojno (dual-band) anteno, ki zagotovi nemoteno brezžično povezavo. Ognjeni palčki je priložen daljinski upravljalnik, ukazujemo pa ji lahko tudi z izbranim pametnim telefonom (Android, iOS). Prvi kupci (v ZDA) bodo Fire TV Stick dobili 19. novembra.

  Objavljeno: 28.10.2014 05:00 | Teme: Amazon, večpredstavni predvajalnik, HDMI
 • XBMC je postal Kodi

  Priljubljeni brezplačni večpredstavni predvajalnik XBMC se je uradno preimenoval v Kodi Entertaniment Center ali krajše Kodi. Kratica XBMC (Xbox Media Center) izhaja še iz časov, ko so odprtokodni projekt začeli z željo po predvajalniku za igralno konzolo XBMC. Toda med tem se je zgodilo ravno obratno – XBMC že zdavnaj ne deluje več na konzolah Xbox, temveč na številnih drugih platformah, med katerimi so Windows, Linux, Mac OS in celo priljubljeni Raspberry Pi.

  Objavljeno: 3.8.2014 01:00 | Teme: večpredstavni predvajalnik
 • Fire TV – Amazonova video in igralna konzola

  Napovedi, ki so krožile že lep čas, so se izkazale za točne: Amazon je namreč predstavil svoj nov adut, večpredstavni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Z njo se nameravajo spopasti s številnimi izdelki s področja zabavne elektronike, med drugimi pa tudi igralnimi konzolami PlayStation, Xbox in Wii.

  Objavljeno: 3.4.2014 01:00 | Teme: Amazon, igralna konzola, android, večpredstavni predvajalnik
 • Predvajalnik za avdiofile

  Glasbena legenda Neil Young je s svojim podjetjem Pono Music predstavil predvajalnik za avdiofile. Gre za trikotno oblikovano napravo z LCD zaslonom, občutljivim za dotik. Glasbeni sladokusci bodo nanjo spravili 128 GB pesmi v digitalnem zapisu FLAC, od 100 do 500 različnih albumov, ki jih bo mogoče kupiti v istoimenski spletni trgovini. Ob odsotnosti kakršnekoli brezžične povezljivosti bo uporabnik glasbeno zbirko moral sinhronizirati s priloženim kablom. Predvajalnik Pono bo v redni prodaji veljal 400 ameriških dolarjev, s popustom pa ga je mogoče dobiti prek kampanje na spletišču Kickstarter.

  Objavljeno: 11.3.2014 13:00 | Teme: večpredstavni predvajalnik
 • Google Nexus STB

  Družbi Google je vsekakor treba priznati vztrajnost. Po tem, ko se že vrsto let trudijo, da bi s svojimi izdelki prodrli tudi na področje pametnih televizorjev, je bil njihov dosedanji uspeh tu precej majhen. Morda pa se to spremeniti z novim večpredstavnim predvajalnikom, ki ga Google načrtuje za prvo polovico leta.

  Objavljeno: 9.12.2013 01:00 | Teme: google, večpredstavni podaljški, večpredstavni predvajalnik

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

JXGuB2E3qYI

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji