Teme - digitalna televizija

 • A1 ponuja sestavljanje lastne TV sheme

  Pri A1 so danes predstavili možnost sestavljanja televizijske sheme po lastnem okusu brez spremembe cen paketa. Izbiramo lahko med posameznimi programskimi sklopi, te kombiniramo med seboj glede na želje in potrebe.

  Objavljeno: 4.4.2019 13:00več
 • Povprečna starost gledalca TV - 60 let

  Britanski medijski regulator Ofcom je v zadnjem poročilu ugotovil, da (tudi) v Veliki Britaniji naročnine na pretočne servise, kot sta Netflix in Amazon Prime, po novem presegajo naročnine na klasične televizijske servise, kot so Sky, BT, Virgin in drugi kabelski ponudniki.

  Objavljeno: 18.7.2018 10:30več
 • V Sloveniji končno dobili digitalni radio

  Ko smo lani preizkušali digitalni radijski sprejemnik, smo ugotovili, da deluje odlično, a ne v Sloveniji, kjer digitalnega radia ni. Tedaj smo zapisali, da bomo nanj še načakali, in sedaj je čakanja konec. Danes je začel Radio Slovenija oddajati tudi digitalno. Spomnimo, da je preizkusno RTV Slovenija oddajala digitalni radijski signal s Krvavca v letih 2006-2013, potem pa ji je licenca potekla.

  Objavljeno: 20.9.2016 17:00več
 • Češki Ultra HD na satelitih Astra

  Pomanjkanje video vsebin v ločljivosti Ultra HD ali 4K bo, kot kaže, kmalu nekoliko manjše. Javna televizija Republike Češke ČT in slovaški javni servis RTVS sta namreč najavila, da bosta skupaj z vodilnim češkim podjetjem za digitalne infrastrukture, Ceske Radiokomunikace in družbo SES, ki upravlja s sateliti Astra, predstavile prvo poskusno predvajanje Ultra HD vsebin. To se bo zgodilo prek satelita Astra 3B, na orbitalni poziciji 23,5 stopinj vzhodno.

  Objavljeno: 18.12.2014 01:00več
 • Digitalni televizor v vsako gospodinjstvo

  Skorajda ne najdemo več gospodinjstva, v katerem ne bi domoval vsaj en televizor, pa čeprav stara škatla z ukrivljenim zaslonom. Seveda televizorji s katodnimi cevmi zvečine še vedno rabijo svojemu namenu, a so jih novejši digitalni s svojimi funkcijami in neprimerno boljšim prikazom slike kljub temu povsem stisnili v kot.

  Objavljeno: 30.9.2014 | Kategorija: Fokusveč
 • Na Samsungovem televizorju lahko vsak gleda svoj program

  Samsung je pri svojem novem 55 palčnem OLED televizorju splavil tehnologijo, imenovano MultiView, omogoča pa dvema uporabnikoma, da vsak gleda svoj kanal. Torej lahko eden gleda serijo, hkrati pa drugi prenos nogometne tekme – oboje v ločljivosti FullHD.

  Objavljeno: 14.8.2013 09:00več
 • BBC bo prenehal oddajati v 3D

  Po začetnem navdušenju ob prihodu 3D televizorjev se dogajanje okoli prostorske tehnike prikaza posnetkov močno ohlaja. Kot strela z jasnega prihaja odločitev britanske televizije BBC, da namerava po več kot dveh letih poizkusnega obratovanja prenehati s snemanjem in oddajanjem TV programov v 3D tehniki.

  Objavljeno: 6.7.2013 01:00več
 • Televizija na pametnih napravah

  Odkar je Evropa preklopila na oddajanje digitalnega TV signala DVB-T je bilo le vprašanje časa, kdaj se bodo pojavili sprejemniki za pametne naprave. Gledanje brezplačnega TV signala na pametnem telefonu ali tablici lahko vsaj med počitnicami ali v tujini pride še kako prav. Preizkusili smo dve tovrstni napravi.

  Objavljeno: 23.4.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Digitalna televizija: prehod, pasti, nasveti

  Izklop analognih oddajnikov in prehod na digitalno televizijsko oddajanje se nezadržno bližata. V pomoč vsem, ki vam podrobnosti in posledice te spremembe še niso jasne, smo pripravili odgovore na bolj ali manj vsa vprašanja, ki bi se vam lahko porodila ob razmišljanju o "digitalnem".

  Objavljeno: 29.6.2010 | Kategorija: Fokusveč
 • Sprejemnik DVB-T za množice

  Že pred leti, ko smo začeli preizkušati sprejemnike DVB-T, smo zapisali, da nima smisla hiteti z nakupom in da se bodo cene sprejemnikov s podporo MPEG-4 še pred izklopom analognega oddajanja spustile na sprejemljivo raven. To se je slabega pol leta pred kritičnim datumom tudi zares zgodilo.

  Objavljeno: 29.6.2010 | Kategorija: Izvidnicaveč