Teme - prenosnik

 • Prenosnik s sedmimi zasloni

  Podjetje Expanscape je predstavilo prototip prenosnika s kar sedmimi zasloni.

  Objavljeno: 19.2.2021 10:51več
 • Lenovo napovedal prenosnik Yoga Slim z zaslonom OLED

  V teh dneh se odvija (virtualni) sejem CES 2021, na njem pa je Lenovo napovedal različico prenosnika Yoga Slim z zaslonom OLED.

  Objavljeno: 12.1.2021 06:12več
 • LG patentiral prenosnik z iztegljivim zaslonom

  LG je patentiral prenosni računalnik, kjer bi zaslon izvlekli iz ohišja – podobno, kot to že ponujajo pri televizorjih.

  Objavljeno: 22.11.2020 20:55več
 • Prodaja računalnikov raste, telefonov in tablic pa pada

  Osebni računalniki, tako namizni, kot prenosniki morda niso zadnji krik mode ali tehnološki presežki, vendar so se v času epidemije izkazali za zelo koristne, celo nepogrešljive. Ko so se ljudje zavedli, da bo treba delati ali se učiti od doma, so marsikje pohiteli dopolniti ali prenoviti predvsem tovrstno računalniško opremo, medtem ko zamrznili nakupe novih telefonov in tablic.

  Objavljeno: 16.5.2020 05:00več
 • Lenovo ThinkPad X1 Fold - tudi prenosnik je lahko upogljiv!

  Lenovo je na sejmu CES predstavil obilico novih prenosnikov, tablic in hibridov, med katerimi zagotovo izstopa prvi prenosnik, ki uporablja tehnologijo upogljivih zaslonov. Ime mu je ThinkPad X1 Fold.

  Objavljeno: 7.1.2020 08:00več
 • Kakšen/kateri prenosnik kupiti

  Eno najpogostejših vprašanj, ki ga zadnjih deset let slišimo od naših bralcev, je, seveda, kateri prenosnik kupiti in na kaj velja biti pozoren ob nakupu.

  Objavljeno: 24.9.2019 | Kategorija: Fokusveč
 • Xiaomijev prenosnik RedmiBook prihaja v Evropo

  Kitajsko podjetje Xiaomi je znano po cenovno ugodnih telefonih, v domači Kitajski pa prodajajo tudi druge naprave – med njimi tudi prenosnik, imenovan RedmiBook. Videti je kot kopija Applovih prenosnikov, a seveda z občutno nižjo ceno.

  Objavljeno: 3.10.2019 10:08več
 • HP Elite Dragonfly in 43-palčni dvojni monitor

  HP je predstavil nekaj zanimivih novosti na področju prenosnikov in monitorjev, s katerimi ciljajo predvsem na zahtevnejše poslovne uporabnike. HP Elite Dragonfly je hibridni računalnik (zaslon na dotik ga spremeni lahko v tablico), ki se lahko pohvali, da ima najmanjšo težo v kategoriji s 13-palčno diagonalo zaslonov: tehta namreč le 990 gramov.

  Objavljeno: 19.9.2019 08:00več
 • Intel širi deseto generacijo procesorjev za prenosnike

  Intel je predstavil nove modele procesorjev desete generacije za prenosnike imenovane Comet Lake. To je že druga skupina procesorjev desete generacije za prenosnike v letošnjem letu, saj so pred nekaj meseci predstavili modele, ki nosijo skupno ime Ice Lake. Pri slednjih gre za procesorje, ki so namenjeni ultra tankim prenosnikom, v ospredju novosti pa je bila predvsem povečana grafična zmogljivost.

  Objavljeno: 24.8.2019 01:00več
 • Ali Microsoft pripravlja Surface z dvojnim zaslonom?

  Sodeč po curljanju informacij blizu podjetja Microsoft, ta razvija nov strojni izdelek iz družine računalnikov Surface, ki bo imel dva zaslona. Izdelek naj bi pred dnevi že pokazali širšemu krogu zaposlenih v družbi, kar bi lahko pomenilo, da je prototip že blizu končne faze razvoja in bi lahko bil predstavljen še v letošnjem letu.

  Objavljeno: 5.6.2019 10:00več