Teme - MacBook

 • Apple 10. septembra pripravlja predstavitev novih izdelkov

  Sodeč po navedbah številnih virov, ki so v preteklosti dajali pravilne napovedi, bo Apple v začetku septembra predstavil novo generacijo telefonov iPhone, pametnih ur Apple Watch, brezžičnih slušalk AirPods in pametnih zvočnikov HomePod. Čeprav je bil septembrski dogodek doslej rezerviran predvsem za telefone in ure, pa naj bi tokrat predstavili tudi novo generacijo tablic iPad in prenosnikov MacBook Pro. Za nameček pričakujemo tudi novosti pri spletnih storitvah, med njimi tudi dolgo pričakovanega konkurenta Netflixu, z imenom Apple TV+.

  Objavljeno: 23.8.2019 01:00več
 • Z MacBookom prepovedano na letalo

  Ameriška zvezna agencija za letalstvo FAA je prepovedala vnos prenosnika MacBook Pro letnik 2015 na letalo.

  Objavljeno: 14.8.2019 08:00več
 • Apple osvežuje Macbook Air in Mac Mini

  Macbook Air je končno dobil naslednika, prvič z dolgo pričakovanim zaslonom Retina. Po diagonali meri 13,3 palcev in nudi ločljivost 2560 × 1600 pik. Ob tem so za 50% stanjšali robove zaslona, a ohranili kamero FaceTime. Ob vsem tem so prostornino ohišja zmanjšali za 17%, debelino pa za 10%. Prenosnik zdaj tehta le 1,25 kg. Mimogrede, ohišja so zdaj narejena iz 100% recikliranega aluminija, kar najbrž postavlja nov trend v okolijsko ozaveščeni proizvodnji elektronike.

  Objavljeno: 30.10.2018 17:00več
 • Prihaja cenejši Mac?

  Pri Bloombergu poročajo, da so jim zanesljivi viri izdali skorajšnji prihod cenejšega računalnika Mac.

  Objavljeno: 21.8.2018 14:00več
 • Apple pripravlja prenovo tablic, pametnih ur in prenosnikov

  Ko je Apple junija priredil vsakoletno razvojno konferenco, je morda bilo še največje presenečenje odsotnost kakršnekoli najave novih strojnih izdelkov. Nekatere družine izdelkov, kot so denimo prenosniki, so že precej zastarele, zato so že začele krožiti govorice, da Apple morda celo namerava opustiti določene modele.

  Objavljeno: 13.7.2018 07:00več
 • Apple prenovil MacBooke Pro

  Apple je danes prenovil svoje MacBooke Pro, ki so v 13- in 15-palčni izdaji dobili nekoliko bogatejšo notranjost z Intelovimi procesorji osme generacije in več jedri. V 15-palčni verziji lahko dobimo sedaj šestjedrni model, v 13-palčni pa štirijedrnega. Prostornejši so tudi SSD-ji, končno je podprt tudi DDR4, kar vse prinaša hitrejše delovanje. Vizualno pa – razen nekoliko izboljšane tipkovnice butterfly – sprememb ni.

  Objavljeno: 12.7.2018 16:00več
 • Novi MacBook Pro se prodaja kot za med

  Kljub temu, da je prodaja osebnih računalnikov še naprej v padanju, si uporabniki še vedno želijo izbrane, tudi modne izdelke. Apple je očitno naredil novo uspešnico, saj se nedavno predstavljeni računalniki MacBook Pro prodajajo izjemno dobro.

  Objavljeno: 11.11.2016 01:00več
 • MacBooki v prihodnosti brez tipkovnice?

  Nedavno razkrit Applov patent namiguje, da bi v Cupertinu znali kmalu obelodaniti prenosnik brez klasične tipkovnice. Vnos besedila na futurističnem MacBooku bi omogočala sledilna plošča Force Touch. Slednja bi na podoben način kot novejše sledilne ploščice za premikanje kazalca po zaslonu, razbrala, kdaj uporabnik na gladko površino pritisne in kako močno. Tipkovnico prihodnosti bi bilo moč natančno prilagoditi delu, ki ga opravljamo, najsi bo to igranje, pisanje ali programiranje. Patent predvideva tudi osvetlitev plošče, ki bi uporabniku z izrisom trenutne nastavitve olajšala vnos znakov oziroma besedila. Sledilna plošča namesto klasične tipkovnice bi omogočala še tanjše oblikovanje prenosnika, obenem pa bi bila bolj trpežna in lažja za vzdrževanje od klasične rešitve.

  Objavljeno: 11.4.2016 12:00več
 • Ura za 17.000 dolarjev in ultra tanek prenosnik

  Apple je na včerajšnjem dogodku dokončno predstavil svojo pametno uro Watch (brez malega i) in nov prenosnik Macbook, oba pa stavita na prestižnost, izgled.

  Objavljeno: 10.3.2015 10:00več
 • MacBook Air 2015

  Applov najtanjši prenosnik bo v letu 2015 deležen precej pozornosti. Po besedah analitika podjetja KGI Securities (Ming-Chi Kuo) naj bi mojstri iz Cupertina pripravljali čisto svežega malčka. MacBook Air 2015 bo imel 12 palčni zaslon, sledilno ploščico brez klika ter neslišno hlajenje brez vrtljivih delov. Spremenjena naj bi bila tudi oblika, MacBook Air bo zopet shujšal. Nov prenosnik izpod Applovih rok je težko pričakovan, o njegovem prihodu se šušlja že nekaj časa. Za zamudo naj bi bil kriv Intel. V tankem MacBooku bo namreč tiktakal varčni procesor Broadwell Core M, ki so ga pri silicijskem gigantu splavili šele novembra. MacBook Air 2015 bo tako nared šele nekje v polovici prihodnjega leta. Na prodajne police naj bi prišel v treh različnih preoblekah, srebrni, zlati in sivi barvi.

  Objavljeno: 23.12.2014 05:00več
ph