Teme - MacBook

 • MacBooki v prihodnosti brez tipkovnice?

  Nedavno razkrit Applov patent namiguje, da bi v Cupertinu znali kmalu obelodaniti prenosnik brez klasične tipkovnice. Vnos besedila na futurističnem MacBooku bi omogočala sledilna plošča Force Touch. Slednja bi na podoben način kot novejše sledilne ploščice za premikanje kazalca po zaslonu, razbrala, kdaj uporabnik na gladko površino pritisne in kako močno. Tipkovnico prihodnosti bi bilo moč natančno prilagoditi delu, ki ga opravljamo, najsi bo to igranje, pisanje ali programiranje. Patent predvideva tudi osvetlitev plošče, ki bi uporabniku z izrisom trenutne nastavitve olajšala vnos znakov oziroma besedila. Sledilna plošča namesto klasične tipkovnice bi omogočala še tanjše oblikovanje prenosnika, obenem pa bi bila bolj trpežna in lažja za vzdrževanje od klasične rešitve.

  Objavljeno: 11.4.2016 12:00 | Teme: apple, MacBook
 • Ura za 17.000 dolarjev in ultra tanek prenosnik

  Apple je na včerajšnjem dogodku dokončno predstavil svojo pametno uro Watch (brez malega i) in nov prenosnik Macbook, oba pa stavita na prestižnost, izgled.

  Objavljeno: 10.3.2015 10:00 | Teme: pametna ura, apple, prenosnik, MacBook
 • MacBook Air 2015

  Applov najtanjši prenosnik bo v letu 2015 deležen precej pozornosti. Po besedah analitika podjetja KGI Securities (Ming-Chi Kuo) naj bi mojstri iz Cupertina pripravljali čisto svežega malčka. MacBook Air 2015 bo imel 12 palčni zaslon, sledilno ploščico brez klika ter neslišno hlajenje brez vrtljivih delov. Spremenjena naj bi bila tudi oblika, MacBook Air bo zopet shujšal. Nov prenosnik izpod Applovih rok je težko pričakovan, o njegovem prihodu se šušlja že nekaj časa. Za zamudo naj bi bil kriv Intel. V tankem MacBooku bo namreč tiktakal varčni procesor Broadwell Core M, ki so ga pri silicijskem gigantu splavili šele novembra. MacBook Air 2015 bo tako nared šele nekje v polovici prihodnjega leta. Na prodajne police naj bi prišel v treh različnih preoblekah, srebrni, zlati in sivi barvi.

  Objavljeno: 23.12.2014 05:00 | Teme: MacBook, apple
 • Novi MacBooki Pro, cenejši in zmogljivejši

  Po pričakovanjih je Apple osvežil svojo ponudbo prenosnikov MacBook Pro, ki ob zelo podobni zasnovi kot doslej nudijo zmogljivejše sestavine. Vse skupaj je obenem priprava na prihod nove različice operacijskega sistema Mac OS X »Yosemite«, ki bo nared jeseni.

  Objavljeno: 30.7.2014 01:00 | Teme: apple, MacBook, prenosnik
 • Apple ima prenovljeni MacBook Air

  Apple je povsem brez medijskega pompa predstavil novo generacijo prenosnikov MacBook Air, ki so zdaj hitrejši in cenejši. Novi model ima praktično enako obliko ohišja, enake vmesnike (vključno s USB 3.0 in Thunderboltom) ter enake zaslone z 11- in 13-palčno diagonalo ter ločljivostjo 1.366x768 oziroma 1.440x800 pik. Pomnilnik je v osnovi velik 4 GB, kupci pa lahko izbirajo med 128 in 256 GB veliko pomnilniško enoto SSD.

  Objavljeno: 30.4.2014 01:00 | Teme: apple, prenosnik, MacBook
 • Novi iPadi in Maci so tu!

  Apple je vnovič na svoj način, preprosto, a pompozno, predstavil novosti na področju tablic in osebnih računalnikov. Tako kot že nekajkrat pred tem so Applove novosti precej predvidljive, saj o njih razpreda doma cel svet več mesecev. Na parterju so bili novi iPadi in Maci. Mimogrede, dogodek je bil prvič pretočno predvajan v živo po celem svetu, ampak le za uporabnike Macov in izdelkov z iOS.

  Objavljeno: 22.10.2013 20:00 | Teme: apple, iPad, mac, MacBook, osx, prenosnik, namizni računalnik

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

JXGuB2E3qYI

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji