Teme - tipkovnica

 • Tipkovnica za navidezno resničnost

  Navidezna resničnost ponuja vznemirljive nove izkušnje uporabe računalniških programov, vendar hkrati povzroča dezorientacijo uporabnikov, ki težko krmilijo ali upravljajo predmete v tem okolju, ker ne vidijo svojih rok. Še posebej pa je težko kodirati programe za navidezno resničnost, saj morajo programerji nenehno preklapljati med realnim in navideznim svetom.

  Objavljeno: 11.11.2017 01:00 | Teme: navidezna resničnost, tipkovnica
 • Sprejemajo naročila za prvo "oblačno" tipkovnico

  Podjetje Das Keyboard sprejema naročila za prvo z oblakom povezano tipkovnico na svetu, ki jo bodo uradno predstavili januarja na sejmu CES. Tipkovnica z oznako 5Q, ki je že preživela uspešno kampanjo na spletnem inkubatorju Kickstarter, bo navduševala s stalno povezanostjo s spletom in raznimi spletnimi storitvami. Osvetlitev tipk bo tako mogoče prilagajati posameznim dogodkom, na prejeto elektronsko sporočilo nas bo na primer lahko obvestilo utripanje tipke Esc, na iztekanje določenega časovnega obdobja pa hitrost utripanja številčnega dela tipkovnice. Das Keyboard 5Q bo opremljena z mehanskimi tipkami nove generacije Gamma-Zulu, ki imajo 1,5 mm aktivacijskega hoda in preživijo 100 milijonov pritiskov. Cena posledično ni majhna, za Mercedesa med tipkovnicami bomo v prednaročilu odšteli 230 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 28.12.2016 09:00 | Teme: tipkovnica
 • Prenovljena čarobna miška in brezžična tipkovnica

  Informacije z Ameriške zvezne komisije za komunikacije (FCC) razkrivajo, da bomo jeseni poleg novih iMacov dobili tudi prenovljeno čarobno miško (Magic Mouse) ter brezžično tipkovnico (Wireless Keyboard). Oba pripomočka sta že nekaj let zapostavljena, zato se je Apple odločil za njun remont. Povezava Bluetooth bo nadgrajena v verzijo 4.2 (namesto 2.1), kar bo posledično zmanjšalo porabo energije. Vlogi na FCCju kažeta na večjo spremembo pri samih baterijah, namesto standardnih AA baterij, se bosta tako tipkovnica kot miška napajali s pomočjo baterijskega vložka in ju bo moč polniti s preprostim priklopom na napajanje. Poleg sprememb drobovja se nam bržčas obetajo tudi oblikovne novosti, o katerih za zdaj žal ni znanega veliko.

  Objavljeno: 17.8.2015 08:00 | Teme: tipkovnica, apple
 • Kameleonska tipkovnica

  Računalniška tipkovnica je običajno najbolj podcenjen del PCja, saj je večina uporabnikov srečna že z najbolj osnovnim in poceni modelom. Vseeno je na trgu mogoče dobiti tipkovnice najrazličnejših oblik in v najrazličnejše namene. Od mehanskih do ergonomskih, od igričarskih do oblikovalskih, med njimi slehernik najde nekaj zase. Kaj pa v primeru, ko je želja več? Odgovor ponuja podjetje Jaasta. Njihova prilagodljiva tipkovnica ima namesto tipk majhne zaslone iz elektronskega papirja. Na njih spremna programska oprema prikaže trenutnemu programu ustrezen simbol. Tipkovnica je za zdaj še v povojih. Podjetje iz San Francisca s prototipom zbira denar za množično proizvodnjo ter obljublja možnost prednaročila zanimivega izdelka v bližnji prihodnosti. Predvidena cena inovativne tipkovnice je 300 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 25.12.2014 20:00 | Teme: tipkovnica, E-ink
 • Microsoftova tipkovnica s tipalom za gibanje

  Pri Microsoftu, kjer že imajo prostorsko video kamero in tipalo Kinect, še naprej razvijajo nove načine za interakcijo z računalniki. Tokrat so v razvojni organizaciji Microsoft Research razvili posebno tipkovnico, ki ima vgrajena infrardeča tipala, s katerimi znajo zaznati kretnje rok tik nad tipkami.

  Objavljeno: 1.5.2014 01:00 | Teme: microsoft, Kinect, tipkovnica

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji