Teme - Chromebook

 • Samsung – čas je za »resne« Chromebooke!

  Samsung je na sejmu CES, ki se odvija v Las Vegasu, predstavil vrhunski tanek prenosnik, ki – ga poganja Googlov operacijski sistem ChromeOS.

  Objavljeno: 7.1.2020 11:00več
 • Chrome OS z digitalnim pomočnikom

  Google je posodobil operacijski sistem Chrome OS s številnimi novimi zmožnostmi, med katerimi prevladuje digitalni pomočnik Google Assistant.

  Objavljeno: 29.9.2019 10:00več
 • Brskalnik Chrome prihaja na Okna s procesorjem ARM

  Operacijski sistem Windows od nedavnega deluje tudi na računalnikih s procesorji ARM, vendar so tam uporabniki prikrajšani za uporabo brskalnika Chrome, saj morajo namesto tega uporabljati vgrajeni brskalnik Microsoft Edge.

  Objavljeno: 25.11.2018 20:00več
 • Chromebooki se ne dajo

  Manjšim in cenovno ugodnim 13-palčnim prenosnikom Chromebook se pridružujejo tudi večji, 15-palčni modeli. Ponudbi Lenova in Acerja se v tej smeri pridružuje tudi Asus.

  Objavljeno: 23.10.2018 11:00več
 • Google pripravlja tablico z Chrome OS in Okni

  Vse kaže, da novi telefoni Pixel 3 ne bodo edina novost, ki jo pripravlja Google za letošnjo jesen. Po spletu so se razširile informacije, da bo Google predstavil tablico ali bolje rečeno hibridni računalnik (tipkovnica bo služila kot pokrov), ki bo uporabljal operacijski sistem Chrome OS. Tablica naj bi bila nekakšna logično nadaljevanje današnjih prenosnikov Pixelbook, Google pa naj bi jo uporabljal kot referenčni izdelek za promocijo Chrome OS.

  Objavljeno: 1.10.2018 08:00več
 • Google zasmehuje Windows in MacOS

  Google je v ZDA začel z novo oglasno kampanjo za prenosnike Chromebook, v kateri prikazuje nemalo napak iz sistemov Windows in MacOS. S tem poudarjajo enostavnost in preprostost operacijskega sistema ChromeOS. O tem sistemu (in namenskih prenosnikih z njim) smo v preteklosti sicer že pisali, uradno pa se pri nas tako opremljeni prenosniki ne prodajajo (vsaj v času pisanja jih nima noben izmed večjih distributerjev za Slovenijo).  

  Objavljeno: 31.7.2018 11:00več
 • Chromebooki bodo poganjali Linux aplikacije

  Google je napovedal, da bodo računalniki z operacijskim sistemom Chrome OS, pretežno prenosniki Chromebooks, kmalu lahko poganjali programe napisane za operacijski sistem Linux. Glede na to, da je Chrome OS zasnovan na jedru sistema Linux in spletnem brskalniku Chrome, se zdi to majhna novost, a je potencialno zelo pomembna za uporabnike teh cenejših prenosnikov, ki do bili doslej omejeni na spletne storitve in razmeroma majhen nabor aplikacij specifično narejenih za Chrome OS.

  Objavljeno: 10.5.2018 01:00več
 • Googlov nov prenosnik bo Pixelbook

  Pri Googlu se vse vrti okoli imena Pixel, razkriva spletišče Droid Life. Poleg novih telefonov, ki jih bo spletni velikan razkril 4. oktobra, prihaja na trg tudi nov prenosnik Pixelbook.

  Objavljeno: 20.9.2017 08:00več
 • Googlove skrivnosti

  Poleg osmega Androida in novih Pixel telefonov pripravlja Google za letošnjo jesen še nekaj presenečenj, po zadnjih informacijah sodeč bomo med drugim deležni pametnih slušalk in novega Chromebooka.

  Objavljeno: 22.8.2017 08:00več
 • Acerjev Chromebook se spogleduje z Androidom

  Na nedavno končanem sejmu IFA v Berlinu je Acer predstavil svež računalnik z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS. Model Chromebook R13 s 13 palcev velikim IPS LCD zaslonom ter ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik je navdušil s kameleonsko sposobnostjo spreminjanja prenosnika v tablico, ki je namenjena napovedani poroki obeh Googlovih operacijskih sistemov (Chrome OS in Android). Prenosnik / tablica s štirijedrnim procesorjem MediaTek M8173C CorePilot in od 16 do 64 GB podatkovne shrambe bo namreč na voljo oktobra, ravno v času, ko na izbrane računalnike z operacijskim sistemom Chrome OS pride tržnica Google Play. Poganjanje mobilnih aplikacij, pisanih z Androidom v mislih, na Acerjev način nas bo olajšalo za najmanj 400 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 5.9.2016 10:00več