Teme - ARM

 • Qualcomm naj bi pripravljal lastne telefone

  Po pisanju tajvanske spletne strani DigiTimes naj bi ameriški proizvajalec procesorjev Qualcomm pripravljal lastne telefone.

  Objavljeno: 8.10.2020 12:40več
 • Microsoft v Windows 10 za ARM dodaja emulacijo 64-bitnih Intelovih ukazov

  Microsoft je podporo strojni opremi, ki temelji na procesorjih ARM, očitno vzel zelo resno. Že kar nekaj časa je na voljo Windows 10 za ARM, ki vključuje tudi emulacijo 32-bitnih ukazov x86, za november pa je napovedana tudi vgradnja emulacije 64-bitnih ukazov x64.

  Objavljeno: 1.10.2020 13:00več
 • Nvidia za 40 milijard dolarjev prevzema družbo ARM

  Namigi iz finančnih krogov so se izkazali za resnične – podjetje Nvidia je objavilo novico, da kupuje družbo ARM. Angleška družba je znana kot vodilni ponudnik tehnologije za mobilne naprave, vključno s praktično vsemi pametnimi telefoni, svojo arhitekturo pa licencira družbam, kot so Qualcomm, Apple, AMD in tudi družbi Intel.

  Objavljeno: 14.9.2020 09:00več
 • MediaTek bi Huaweiju prodajal čipe za 5G

  Tajvanski MediaTek, eden bolj znanih razvijalcev mobilnih procesorjev in drugih čipov, je pri ameriških oblasteh zaprosil za licenco, s katero bi lahko Huaweiju prodajali procesorje z integrirano podporo za 5G. Seveda je vprašanje, če bodo ameriške oblasti ugodile prošnji.

  Objavljeno: 31.8.2020 11:38več
 • Nvidia v pogovorih za prevzem družbe Arm

  Poslovni portal Bloomberg poroča, da se podjetje Nvdia že nekaj časa intenzivno pogaja za nakup družbe Arm. Morebitni dogovor bi sprožil največji nakup ali združitev na področju elektronike doslej, nekateri ocenjujejo vrednost v višini okoli 55 milijard dolarjev. Nvidia bi postala največji ponudnik tehnologije procesorjev na svetu. Omeniti velja, da je Nvidia tudi brez te poslovne poteze v mesecu juliju po borzni vrednosti prehitela družbo Intel, ki je desetletja zasedel vrh med proizvajalci integriranih vezij.

  Objavljeno: 4.8.2020 16:00več
 • Bodo tudi PCji z Windows počasi prešli na ARM, tako kot Apple?

  Bivši poslovni šef Appla, Francoz Jean-Louis Gassée (nekoč je bil celo kandidat za vrhovnega šefa) v svojem blogu špekulira, da bo po Applovem prehodu na arhitekturo ARM le vprašanje časa, ko se bodo tega lotili tudi proizvajalci PCjev, z resno pomočjo Microsofta.

  Objavljeno: 14.7.2020 14:00več
 • Prvi preizkus Huaweijevega računalnika s procesorjem ARM

  Kitajski proizvajalci se trudijo zmanjšati odvisnost od ameriških podjetji, tako je tudi Huawei pred kratkim predstavil namizni računalnik s procesorjem arhitekture ARM. Prvi preizkus ne kaže najboljše slike.

  Objavljeno: 8.7.2020 11:28več
 • (Tudi) v tretje gre rado

  Vest, da je Apple za leto 2021 napovedal predstavitev osebnih računalnikov, ki bodo namesto Intelovih procesorjev uporabljali njegove procesorje z arhitekturo ARM, je zagotovo IT-novica leta. Med drugim to pomeni še en žebelj v morebitno Intelovo krsto …

  Objavljeno: 30.6.2020 | Kategorija: Uvodnikveč
 • Apple po novem z lastnimi procesorji ARM!

  Applova konferenca WWDC vsako leto postreže z novostmi, tokrat zaradi koronavirusa poteka preko spleta. Na predstavitvi je bila največja novost nedvomno potrditev, da nameravajo preiti na lastne procesorje z arhitekturo ARM.

  Objavljeno: 23.6.2020 10:33več
 • Naslednji teden naj bi Apple napovedal Mace z lastnimi procesorji ARM

  Applov redni dogodek WWDC, na katerem so predstavljene letne novosti, se bo zgodil 22. junija, vse bolj gotove pa so napovedi, da bo osrednja novica Applov (ponovni) prehod na novo procesorsko tehnologijo. Intelove procesorje v osebnih računalnikih Mac naj bi zamenjali procesorji z arhitekturo ARM.

  Objavljeno: 13.6.2020 11:00več