Teme - Intel

 • Novi Intelovi procesorji za strežnike nudijo prilagodljivo nadgradljivost

  Intel je po dolgem zamujanju zaradi težav pri prenosu v serijsko proizvodnjo naposled vendarle predstavil novo, tretjo generacijo strežniških procesorjev iz družine Xeon Scalable Platform. Nova generacija, ki je narejena v 10-nm arhitekturi prinaša v vseh pogledih več in predstavlja odgovor na hitro dohitevanje konkurentov. Naj spomnimo, da je podjetje AMD pred nekaj tedni predstavilo svojo generacijo strežniških procesorjev, ki so narejeni z že 7-nm tehnologijo.

  Objavljeno: 12.4.2021 12:00več
 • Intel bo izdeloval čipe za druge, tudi za konkurenco

  Intelov novi šef, Pat Gelsinger ima v načrtu preobrazbo podjetja, v katero bo vložil 20 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 25.3.2021 09:00več
 • Domnevni vdor v Intel se je izkazal za notranjo napako

  V spletu so se prezgodaj pojavili Intelovi finančni podatki za zadnje četrtletje - podjetje je sprva objavilo, da je šlo za vdor, po novem pa trdijo, da je za objava kriva notranja napaka.

  Objavljeno: 25.1.2021 09:48več
 • Zamenjava na čelu družbe Intel

  Družba Intel se v zadnjih letih sooča s številnimi težavami, tako na področju tehnološkega kot poslovnega vodenja. Nekdanji nesporni kralj mikroprocesorjev močno izgublja na ugledu in tržnem deležu proti družbam AMD, Nvidia, Qualcomm in celo Apple. Težave so sodu izbile dno, kar je pripeljalo do odločitve o zamenjavi vodstva.

  Objavljeno: 14.1.2021 07:00več
 • Intel napovedal naslednjo generacijo procesorjev – Alder Lake

  Dvanajsta generacija procesorjev Core bo sledila vzoru pred kratkim predstavljenih procesorjev Lakefield, predvsem z združevanjem različnih jeder.

  Objavljeno: 12.1.2021 14:27več
 • Intel prodal oddelek za SSDje

  Intel je za 9 milijard dolarjev prodal oddelek za pomnilnike NAND, torej tudi za pogone SSD.

  Objavljeno: 20.10.2020 09:26več
 • Microsoft v Windows 10 za ARM dodaja emulacijo 64-bitnih Intelovih ukazov

  Microsoft je podporo strojni opremi, ki temelji na procesorjih ARM, očitno vzel zelo resno. Že kar nekaj časa je na voljo Windows 10 za ARM, ki vključuje tudi emulacijo 32-bitnih ukazov x86, za november pa je napovedana tudi vgradnja emulacije 64-bitnih ukazov x64.

  Objavljeno: 1.10.2020 13:00več
 • Bodo tudi PCji z Windows počasi prešli na ARM, tako kot Apple?

  Bivši poslovni šef Appla, Francoz Jean-Louis Gassée (nekoč je bil celo kandidat za vrhovnega šefa) v svojem blogu špekulira, da bo po Applovem prehodu na arhitekturo ARM le vprašanje časa, ko se bodo tega lotili tudi proizvajalci PCjev, z resno pomočjo Microsofta.

  Objavljeno: 14.7.2020 14:00več
 • nVidia je postala najvrednejši ameriški proizvajalec čipov

  V minulem tednu se je zgodilo nekoč nemogoče – Intel je mesto na ameriškega najvrednejšega podjetja, ki se ukvarja z integriranimi vezji, prepustil konkurenci. Prehitelo ga je podjetje nVidia, ki mu gre zadnje čase odlično.

  Objavljeno: 12.7.2020 10:00več
 • (Tudi) v tretje gre rado

  Vest, da je Apple za leto 2021 napovedal predstavitev osebnih računalnikov, ki bodo namesto Intelovih procesorjev uporabljali njegove procesorje z arhitekturo ARM, je zagotovo IT-novica leta. Med drugim to pomeni še en žebelj v morebitno Intelovo krsto …

  Objavljeno: 30.6.2020 | Kategorija: Uvodnikveč