Teme - Intel

 • Novi najzmogljivejši Intel Core i7 Broadwell-E

  Intel uradno sicer še ni najavil svojega najzmogljivejšega procesorja za osebne računalnike, vendar so o njem že pricurljali številni zanimivi podatki. Kdor je res vztrajen, ga morda lahko celo kupi na eBayu. Ker je Intel številne predserijske primerke razdelil raznim partnerjem, so si nekateri očitno dovolili, da poizkušajo z redkim izdelkom zaslužiti še kak dolar več. Cena novega procesorja Broadwell-E Core i7-6950X trenutno dosega nekaj manj kot 2.000 dolarjev, dvakrat več kot Intel trenutno ceni sedanji najzmogljivejši procesorski primerek.

  Objavljeno: 4.5.2016 01:00več
 • Intel ukinja procesorje Atom

  Intel je v senci najavljenega prestrukturiranja družbe, pri katerem bodo odpustili 12.000 ljudi ali 11% vseh zaposlenih, poskrbel še za eno odmevno spremembo. Podjetje je nemudoma ukinilo nadaljnji razvoj procesorjev Atom z delovnimi imeni Sofia in Broxton, s katerimi so nameravali konkurirati na področju pametnih telefonov in samostojnih tablic.

  Objavljeno: 2.5.2016 01:00več
 • Intel bo odpustil 12 tisoč zaposlenih

  Intel je ob objavi slabših finančnih rezultatov za prvo četrtino leta 2016, ko je prislužil zanj skromnih 14 milijard ameriških dolarjev, napovedal velika odpuščanja. Predvsem zaradi padca prodaje računalnikov PC bo ob službo 12.000 ljudi. Skoraj polovico posla Intelu danes predstavljata Internet stvari ter rokovanje s podatki, zato bodo moči v bodoče usmerili v podatkovne centre, IoT, pomnilnik ter povezljivost. Njihova osredotočenost na področje računalnikov PC bo logično popustila, enajst odstotkov zmanjšana delovna sila ter veliko prestrukturiranje podjetja zahtevata svoj davek.

  Objavljeno: 20.4.2016 08:00več
 • Intelov procesor za oblačne storitve

  Intel je predstavil novo generacijo procesorjev Xeon E5-2600, ki premore modele s kar 22 jedri. Novi procesorji, ki temeljijo na arhitekturi Broadwell, so namenjeni predvsem strežnikom za ponudnike storitev v oblaku. Srečali pa jih bomo verjetno tudi v najzmogljivejših delovnih postajah za urejanje video posnetkov v ločljivosti 4K in razvoj aplikacij za navidezno resničnost.

  Objavljeno: 4.4.2016 01:00več
 • Umrl je oče Pentiuma

  Umrl je nekdanji predsednik uprave podjetja Intel, Andrew S. Grove. Bil je med najbolj zaslužnimi osebami za uspeh podjetja ter PC revolucijo, ki je sledila splavitvi procesorjev 386 in Pentium. Med zaslugami, ki mu jih pripisujejo, je tudi razcvet doline Silicon Valley. Pri Intelu so zapisali, da je bil Grove človek, ki je znal kombinirati analitičen pristop znanstvenika s poštenim in globokim razumevanjem za sogovornika. Bil je učinkovit vodja, ki je priznal svoje napake. Med drugim je zaslužen za izgubo v višini pol milijarde, ki je podjetje doletela zaradi napake v procesorjih Pentium. Od sodelavcev je znal izvleči največ, vzbujal je strah in spoštovanje. Star je bil 79 let.

  Objavljeno: 22.3.2016 10:00več
 • Intel kupuje specialista za prostorski video

  Intel ne namerava stati križem rok, medtem ko se okoli njega dogaja revolucija na področju navidezne resničnosti in prostorskih video posnetkov. Da bodo aktivni ponudniki tudi na tem področju nakazujejo z nakupom družbe Replay Technologies, specialista za 360-stopinjske posnetke in posebne učinke pri športnih dogodkih.

  Objavljeno: 10.3.2016 01:00več
 • Intel ukinil navijanje cenejših procesorjev Skylake

  Intel je napravil konec navijanju običajnih procesorjev iz serije Skylake, ki so ob izidu prijetno presenetili z odklenjenim množilnikom. Kupci so namreč presenečeno ugotovili, da je tudi v cenejših procesorjih mogoče nastavljati možnost bclock, torej procesor naviti.

  Objavljeno: 10.2.2016 05:00več
 • Hladilniki zvijajo Intelove nove procesorje Skylake

  Minuli teden so na nemški strani PC Games Hardware zgroženo ugotovili, da se pod nekaterimi hladilniki Intelovi novi procesorji iz družine Skylake ukrivijo. To se zgodi med premikanjem oziroma prestavljanjem računalnika, ki ima nameščena procesor in hladilnik, privijačena na matično ploščo. Zagotovo so problematični hladilniki proizvajalca Scythe, medtem ko ostali trdijo, da njihovi hladilniki ne povzročajo težav. Intel zgodbo preiskuje.

  Objavljeno: 7.12.2015 05:00več
 • Intelov superračunalnik z 72 jedri v delovni postaji

  Intel želi imeti pomembnejšo vlogo na področju delovnih postaj, ki jih uporabljajo strokovnjaki za video produkcijo, animacije, projektiranje in čedalje bolj tudi za znansvtene raziskave. V prvi polovici naslednjega leta bodo objavili poseben modul za delovne postaje, ki bo vseboval procesor Xeon Phi (Knights Ferry), ki premore kar 72 jeder.

  Objavljeno: 18.11.2015 01:00več
 • Je rešitev v Windows 10 in procesorjih Skylake?

  Tudi tretje četrtletje letošnjega leta ni postreglo s prodajnimi številkami, ki bi jih bili proizvajalci osebnih računalnikov lahko veseli. Padci prodaje se še vedno vrstijo, v večini primerov se celo poglabljajo. Tudi  največji proizvajalec, Lenovo, ki je do nedavnega še uspel rasti, je v zadnjem četrtletju (v primerjavi z lanskim letom) padel za 4 odstotke (v številu prodanih enot). Enak padec je zabeležil tudi HP, Dell in Apple sta ostala nekje na isti ravni kot lani. Drastično pa sta padla tajvanska Asus in Acer, kar za 10,1 in celo 19,9 odstotkov! To so Gartnerjevi podatki, podobno kažejo tudi podatki IDC.

  Objavljeno: 10.10.2015 08:00več
ph