Teme - Intel

 • Ali bo Intel blokiral Windows 10 on ARM?

  Microsoft je pred časom napovedal, da bodo operacijski sistem Windows 10 kmalu vnovič ponudili tudi na strojni platformi ARM, a tokrat bodo za razliko od preteklosti uporabili programsko opremo za emulacijo ukazov x86/x64 na tuji stojni platformi. Toda pri družbi Intel opozarjajo, da bodo naredili vse, da bi zaščitili svoje intelektualne pravice v zvezi s tehnologijo x86. Če bo treba, najbrž tudi s tožbami.

  Objavljeno: 13.6.2017 01:00več
 • Intel pripravlja procesor Core i9

  Na internetnih forumih so se pojavile informacije, da Intel pripravlja novega člana družine procesorjev Intel Core, ki se bo umestil na sam vrh ponudbe, tako po zmogljivosti, kot ceni. Intel Core i9 bo menda eden od članov osvežene družine Skylake-X, vseboval pa menda 12 jeder in skupno 24 niti.

  Objavljeno: 16.5.2017 01:00več
 • Intel kmalu ne več največji?

  Splošno sprejeti odgovor na vprašanje »Kdo je največji proizvajalec čipov na svetu«, je – Intel. Pri čemer imamo s »čipi« v mislih integrirana vezja vseh vrst, od pomnilnikov DRAM in NAND (flash), sistemskih vezij, procesorjev, itd.

  Objavljeno: 9.5.2017 13:00več
 • Intel vstopa na področje samovozečih vozil

  Intel je sklenil dogovor o nakupu izraelskega podjetja Mobileye N.V., ki razvija tehnologijo računalniškega vida za pomoč pri vožnji in za samodejno vožnjo. Velikan s področja elektronskih vezij bo za izraelskega inovatorja odštel kar 15,3 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 14.3.2017 01:00več
 • Ovire pri rabi oblačnih storitev so v podjetjih

  Direktorji IT služb v podjetjih ugotavljajo, da je zelo težko zagotoviti varnost podatkov in programov v oblaku, zato marsikje upočasnjujejo uvajanje rabe tovrstnih storitev. To je povzetek raziskave opravljene s strani družbe Intel, ki so jo predstavili na nedavni varnostni konferenci RSA. V raziskavi so v minuli jeseni opravili intervju z več kot 2.000 direktorji iz različnih panog in držav.

  Objavljeno: 19.2.2017 01:00več
 • Intel vlaga v računalniški vid

  Že dolgo ni več skrivnost, da ameriški gigant, podjetje Intel, prihodnost računalništva vidi v internetu stvari. V slednjem bo osrednjo vlogo bržkone igral računalniški vid, zato zadnji nakup največjega proizvajalca procesorjev ni presenečenje. Prevzem podjetja Movidius s strani Intela bo Američanom prinesel uveljavljeno tehnologijo hitrih in varčnih procesorjev, specializiranih za umetno inteligenco ter računalniški vid. Z njimi bodo lahko opremili najrazličnejše naprave, kakršne so kamere RealSense, ki morajo med delovanjem opazovati in razumeti svet okoli sebe. Movidius se je doslej proslavil s čipovjem za drone in termalne kamere, medtem ko se bo skupaj z Intelom predvidoma lotil še drugih naraščajočih tržnih segmentov, med katerimi prevladujeta pametni dom in robotika. Cena prevzema (za zdaj) ostaja skrivnost.

  Objavljeno: 6.9.2016 10:00več
 • Intel predstavil sedmo generacijo procesorjev Core

  Intel je predstavil arhitekturo Kaby Lake, že sedmo generacijo procesorjev iz družine Core. Gre za novo, tretjo fazo novih procesorjev, v kateri se ukvarjajo predvsem z optimizacijo obstoječih tehnologij. Letos so pri Intelu namreč upokojili taktiko »Tick - Tock«, kjer je ena generacija (»Tick«) prinesla procesne spremembe (torej izdelava procesorjev v še manjši tehnologiji, nazadnje 14 nm), druga (»Tock«) pa optimizacijo arhitekture in delovanja. Po novem imamo opravka s tremi generacijami, znanimi pod kratico PAO (Process – Architecture – Optimization), novo predstavljeni procesorji Kaby Lake pa sodijo v zadnjo (predhodnika sta Broadwell in Skylake).

  Objavljeno: 31.8.2016 08:00več
 • Intel Development Forum 2016

  Intel je bil sredi avgusta gostitelj osrednje konference posvečene razvijalcem, na kateri so skušali navdušiti in motivirati k razvoju nove generacije izdelkov in programov. Tako kot marsikje drugje, je tudi pri Intelu največ pozornosti ta hip posvečene navidezni resničnosti. Stična točka različnih novosti je bila zlasti Intelova kamera RealSense, ki številnim projektom omogoča računalniški vid.

  Objavljeno: 17.8.2016več
 • Intel pomagal natisniti protetično roko

  Intel je v sodelovanju s podjetjem 3D Systems ustvaril za dečka z imenom Daniel posebej prilagojeno protetično roko. Alternativo obstoječim protetičnim rešitvam so naredili s pomočjo tehnologije 3D tiskanja. Danielova nova protetična roka je lažja in bolj udobna za nošenje od uveljavljenih rešitev na trgu. Namesto običajnih 16 kosov, ki jih je treba sestaviti, je Danielova protetična roka popolnoma zaključen izdelek s prilagojenim nastavkom. Roka je bila tako narejena v nekaj urah, a hkrati osebno prilagojena končnemu uporabniku. Daniel si jo lahko sname in natakne kot rokavico, za delovanje ne potrebuje baterij. Tako pri Intelu, kot pri 3D Systems upajo, da bodo s sodelovanjem nadaljevali in trgu kmalu ponudili cenovno ugodne in prilagodljive rešitve.

  Objavljeno: 16.6.2016 07:30več
 • Intel Core i7-6950X Extreme

  Intel je na sejmu Computex tudi uradno predstavil svoj najzmogljivejši procesor doslej. Model Core i7-6950X Extreme ima vgrajenih kar 10 jeder, ki delujejo pri taktu 3GHz (po potrebi krajši čas tudi do 3,5 GHz). Procesor ima vgrajen 25 MB velik predpomnilnik in najnovejšo tehnologijo Intel Turbo Boost 3.0 za večjo prepustnost.

  Objavljeno: 31.5.2016 01:00več
ph