Teme - apple

 • Koalicija aplikacij proti Applu in Googlu

  O tožbi Epic Games proti Applu in Googlu smo že pisali, sedaj pa se je koaliciji proti obema velikanoma pridružilo še kar nekaj avtorjev aplikacij.

  Objavljeno: 24.9.2020 15:20več
 • Apple predstavil novosti, med njimi ni iPhonov

  Apple je na dogodku, ki je potekal prek spleta, predstavil nove pametne ure in dva nova iPada. iPhonov med tokratnimi novostmi ni bilo.

  Objavljeno: 16.9.2020 12:45več
 • Aplikacija za sledenje okužbam #OstaniZdrav ima težave z novim Apple iOS

  Uporabniki aplikacije na iPhonih poročajo, da se aplikacija #OstaniZdrav nenavadno obnaša – hkrati javlja, da stike beleži in uporabnika obvešča, da se je beleženje ustavilo in naj ga ponovno aktivirajo.

  Objavljeno: 4.9.2020 11:30več
 • »KoronaApp« novosti

  Koronavirus ne popušča, obramba s pomočjo informacijske tehnologije pa tudi ne - na voljo je slovenska aplikacija za sledenje okuženim za Applov iOS, Apple po novem omogoča sledenje tudi brez aplikacije, svoj lonček pa bo kmalu priložil tudi Google.

  Objavljeno: 2.9.2020 12:00več
 • Zunaj je nova sezona igre Fortnite, vendar ne na napravah Apple

  Igralci ultra priljubljene igre Fortnite so sinoči dočakali novo različico (Chapter 2 – Season 4 update oz. v14.00), ki vsebuje tudi nove like franšize Marvel, vendar igralci na Applovih napravah tega niso opazili.

  Objavljeno: 28.8.2020 13:30več
 • Z novim Apple iOS do sledenja okuženosti tudi brez aplikacije

  Vedno več »COVID aplikacij« za svojo osnovo uporablja podstat, ki sta jo zakoličila Apple in Google, tudi slovenska. Portal Venturebeat pa poroča, da bo do dela funkcionalnosti sledenja okuženosti z novo različico iOS na iPhonih in iPadih mogoče dostopati tudi brez namestitve same aplikacije.

  Objavljeno: 28.8.2020 12:00več
 • V boju z Applom na pomoč Epicu vskočil tudi Microsoft

  V pravni boj Epic Games, razvijalca ultra priljubljene igre Fortnite, proti Applu, je vskočil tudi Microsoft. Sodišču je sporočil, da je odvzem razvijalskih pravic Epicu škodljiv in celo varnostno nevaren za celoten ekosistem iger.

  Objavljeno: 24.8.2020 12:00več
 • Kako sta ameriška vlada in Apple razvila skrivni iPod

  Pred petnajstimi leti, ko je iPod že postal priljubljen predvajalnik glasbe, je Apple na skrivaj in z vednostjo le štirih ljudi v podjetju za ameriške oblasti predelal posebno verzijo iPoda, ki je bila namenjena zbiranju podatkov in njihovem snemanju. David Shayer je v dolgem zapisu pojasnil, kako je potekala tajna naloga.

  Objavljeno: 21.8.2020 08:00več
 • Apple v dveh letih podvojil vrednost

  Apple je postal prvo ameriško podjetje, vredno dva bilijona (dva tisoč milijard) dolarjev, to je dvakrat toliko kot leta 2018.

  Objavljeno: 20.8.2020več
 • Epic se še naprej bori proti Applu

  Epic, podjetje, ki stoji za izredno uspešno igro Fortnite, je očitno pripravljeno na resnejši nastop pred sodiščem.

  Objavljeno: 19.8.2020 10:20več