Teme - apple

 • Huawei P20 bo posnemal iPhone X

  Najbolj znani kradljivec slik prihajajočih telefonov Evan Blass je predčasno razkril, da se bo Huawei P20 na prvi pogled videti kot iPhone X.

  Objavljeno: 11.3.2018 09:00več
 • Apple pripravlja tipkovnico odporno na prah

  Apple na ameriški patentni urad USPTO vložil zahtevo po zaščiti patenta za izdelavo tipkovnice odporne na prah.

  Objavljeno: 10.3.2018 12:00več
 • Evropska unija z davki nad velikane

  Francoski finančni minister Bruno Le Maire je v intervjuju za časnik Le Journal du Dimanche dejal, da bo Evropska unija v kratkem uvedla poseben davek na prihodek, ki bo tehnološkim velikanom, med katerimi izstopajo Google, Amazon, Apple in Facebook, onemogočil legalno izogibanje davščinam.

  Objavljeno: 5.3.2018 07:00več
 • Apple naj bi predstavil cenejši MacBook Air

  Po besedah analitika iz podjetja KGI Securities naj bi pri Applu v drugem četrtletju (torej v kratkem) predstavili nekoliko cenejši, trinajstpalčni prenosnik MacBook Air.

  Objavljeno: 4.3.2018 17:00več
 • Apple z OLED zaslonom namesto tipkovnice

  Pri Applu so dobili nekaj novih patentov, med zanimivejšimi je prenosnik, ki ima namesto tipkovnice OLED zaslon, občutljiv na dotik. Ta bi deloval kot velika sledilna plošča, kot tipkovnica ali v navezi z digitalnimi pisali. Pri Applu so podali dve različici take naprave, eno v obliki prenosnika s tečaji, drugo v obliki tablice, ki bi se lahko ločila od spodnjega dela.

  Objavljeno: 28.2.2018 14:00več
 • Apple uporablja Googlov oblak

  Pri Applu so potrdili, da se za del storitev iCloud zanašajo na Googlov oblak. Govorice o tem, so se razširile že pred nekaj leti, a tega Apple takrat ni potrdil. Apple v dokumentu, imenovanem iOS Security Guide, sicer že leta potrjuje, da uporabljajo tako Amazonov kot Microsoftov oblak, v zadnji različici pa so umaknili omembe Microsoftovega Azure, namesto tega se je pojavil Google Cloud. Seveda ni nobeno izmed teh podjetji kakorkoli komentiralo to spremembo, so pa pri Googlu v začetku meseca izjavili, da jim oblačne storitve prinesejo milijardo dolarjev prometa. Amazon Web Services pa prinesejo dobrih pet milijard dolarjev prometa.

  Objavljeno: 27.2.2018 11:30več
 • Applova izvorna koda na spletu

  Na spletišču GitHub se je pojavila izvorna koda operacijskega sistema iOS, ki poganja Applove telefone iPhone in tablice iPad.

  Objavljeno: 10.2.2018 18:00več
 • Apple bo plačal 38 milijard dolarjev davkov

  Vsi že dobro poznamo ustaljeno prakso velikih računalniških podjetij, ki so v preteklosti večino svojega zaslužka prenesla v države z nižjo davčno obremenitvijo. Nova davčna reforma, pa čeprav nepriljubljena zaradi neenakopravne obremenitve državljanov, kot kaže vendarle prinaša spremembo na tem področju.

  Objavljeno: 18.1.2018 01:00več
 • Apple z (ne tako) poceni menjavo baterij

  Apple je kritike namernega upočasnjevanja telefonov iPhone z iztrošeno baterijo utišal z nespodobno ponudbo cenejše menjave baterijskih vložkov.

  Objavljeno: 9.1.2018 07:00več
 • Apple se opravičuje za namerno upočasnitev telefonov

  Pred kratkim smo pisali o tem, da so pri Applu namerno znižali takt procesorjev starejših telefonov iPhone, če so slednji imeli obrabljene akumulatorje. Uporabniki so bili seveda ogorčeni, saj je bilo to narejeno brez njihove vednosti, naprave so po daljšem času enostavno postale počasnejše.

  Objavljeno: 29.12.2017 10:00več
ph