Teme - apple

 • Naslednji teden naj bi Apple napovedal Mace z lastnimi procesorji ARM

  Applov redni dogodek WWDC, na katerem so predstavljene letne novosti, se bo zgodil 22. junija, vse bolj gotove pa so napovedi, da bo osrednja novica Applov (ponovni) prehod na novo procesorsko tehnologijo. Intelove procesorje v osebnih računalnikih Mac naj bi zamenjali procesorji z arhitekturo ARM.

  Objavljeno: 13.6.2020 11:00več
 • 100.000 dolarjev za odkrito luknjo v Applovem sistemu prijave

  Apple je lani na konferenci WWDC predstavil sistem »Sign in with Apple«, torej možnost, da spletne strani in aplikacije omogočijo prijavo z Applovim računom. Varnostni raziskovalec je za odkritje varnostne luknje v sistemu dobil nagrado 100.000 dolarjev.

  Objavljeno: 1.6.2020 16:00več
 • Brat Pabla Escobarja, pokojnega kralja droge, toži Apple – za 2,6 milijarde dolarjev

  Podjetje Roberta Escobarja, Escobar Inc., trdi, da ima Apple tako slabo urejeno varnost, da so napadalci preko FaceTimea (Applovega sistema za video pogovore) uspeli izvedeti Robertov naslov, zaradi česar je bil večkrat tarča poskusov umora.

  Objavljeno: 30.5.2020 11:00več
 • Apple in Google objavila vmesnik za sledenje stikom

  Glavna igralca na področju pametnih telefonov sta že pred časom napovedala sodelovanje za sledenju (morebiti okuženim) stikom v času koronavirusa, sedaj pa sta objavila ustrezen programski vmesnik (API).

  Objavljeno: 22.5.2020 10:07več
 • Apple naj bi pripravljal pametna očala

  V spletu so se pojavile govorice, da naj bi Apple že nekaj časa pripravljal pametna očala, ki bodo podpirala tehnologijo nadgrajene resničnosti (Augmented Reality).

  Objavljeno: 21.5.2020 16:05več
 • Žvižgač zahteva preiskavo Applovega snemanja posnetkov

  Lani je odjeknila novica, da Applovi pogodbeni sodelavci poslušajo posnetke Siri, tudi posnetke, pri katerih se je pomočnica nehote sprožila. Sedaj pa se je žvižgač javno izpostavil, saj je mnenja, da bi moralo priti do preiskave.

  Objavljeno: 20.5.2020 09:49več
 • Test Apple iPhone SE - video

  Apple ima v primerjavi z ostalimi proizvajalci pametnih telefonov izredno enostavno prodajno linijo in podobno enostavne izide novih telefonov. Zadnja leta predstavijo tri telefone na leto, modeli prejšnjih let pa ostajajo v prodaji, a se jim (prepočasi, a vseeno) nižajo cene. Doslej so že nekajkrat preizkusili svojo srečo tudi z nekoliko cenejšo alternativo – preizkušeni iPhone SE je že drug telefon s to oznako (velja seveda povedati, da je Applovo dojemanje besede »cenejši« relativno – telefon v prosti prodaji stane okoli 500 evrov). A to je pač slabih tristo evrov manj kot naslednji iPhone v prodajni verigi – jeseni predstavljen iPhone 11.

  Objavljeno: 12.5.2020 14:00več
 • Applova konferenca WWDC bo konec junija

  Ob razširitvi koronavirusa so podjetja odpovedala konference, ena največjih, Applov WWDC, pa se bo odvijala preko spleta.

  Objavljeno: 6.5.2020 13:19več
 • Apple in Google prepovedala preverjanje lokacije pri beleženju stikov

  Pred časom smo pisali o tem, da nameravata Apple in Google funkcionalnost beleženja stikov z morebitno okuženimi s koronavirusom vgraditi v sam operacijski sistem (torej Apple v iOS, Google v Android) - pri tem bo prepovedano beleženje lokacije.

  Objavljeno: 5.5.2020 11:08več
 • Apple pravi, da se počasi prebujamo

  Tako kot ima podatke o navadah uporabnikov telefonov Google, jih ima tudi Apple. In njihovi podatki kažejo, da se svet počasi prebuja iz karantene.

  Objavljeno: 3.5.2020 10:00več