Teme - apple

 • Apple in Qualcomm zakopala bojno sekiro

  Apple in Qualcomm sta se pobotala in zaključila vse odprte tožbe v zvezi s kršenjem patentov.

  Objavljeno: 17.4.2019 10:00več
 • Je to novi iPhone?

  Vir blizu Appla je razkril podrobnosti o prihajajočih telefonih iPhone 11, 11 Max in XR2.

  Objavljeno: 16.4.2019 09:00več
 • Uslužbenci v Amazonu, Applu in Googlu lahko poslušajo kar govorimo digitalnim pomočnicam

  Medijska hiša Bloomberg je objavila poročilo, ki razkriva podrobnosti o tem, kaj digitalne pomočnice pravzaprav počnejo ob razpoznavi govora njihovih uporabnikov. Izkaže se, da lahko posnetke izgovorjenih vprašanj ali ukazov v določenih okoliščinah posluša nekdo izmed več tisoč uslužbencev, ki skrbijo za kakovost razpoznave govora, kadar računalniški algoritmi pač ne znajo razbrati vsebine.

  Objavljeno: 13.4.2019več
 • Apple je obupal

  Skoraj dve leti je že tega, kar je Apple ob splavitvi brezžičnih slušalk AirPods napovedal tudi brezžični (indukcijski) polnilec, ki jih bo znal polniti. Včeraj je prišlo Applovo sporočilo, da so nad izdelkom uradno obupali.

  Objavljeno: 30.3.2019več
 • ApplePay prihaja v Slovenijo

  Če ste tudi vi pred časom podlegli evforiji spletne banke N26 in potem na to zastonjsko aplikacijo (in pripadajočo debetno kartico Mastercard) malce pozabili, vas bo tokratna novica verjetno zanimala. No, če premorete iPhone, seveda.

  Objavljeno: 28.3.2019 09:30več
 • Apple bi rad postal novi Netflix

  Apple, podjetje z ogromnimi količinami denarja na bančnem računu, se je na včerajšnjem dogodku prikazalo v drugačni luči – poleg tega, da bodo še naprej izdelovali »izdelke« (iPhone, iPade, Mace), se bodo resno lotili tudi medijske in celo finančne industrije.

  Objavljeno: 26.3.2019 12:00več
 • Applove prenovljene slušalke s podporo za Siri

  Apple je prenovil svoje brezžične slušalke, imenovane AirPods, po novem nas lahko tudi poslušajo in s tem zaženejo Siri neposredno preko zvočnega ukaza "Hey Siri". To je doslej delovalo na telefonih, ne pa tudi na slušalkah, kjer smo morali asistentko priklicati s tapkanjem.

  Objavljeno: 21.3.2019 09:00več
 • Apple prenovil iPad Air in iPad Mini

  Apple je na spletni strani predstavil dve nadgrajeni napravi, novega iPad Air in iPad Mini. Obe prinašata predvsem nekaj strojnih novosti, zunanjost pa je ostala praktično nedotaknjena.

  Objavljeno: 18.3.2019 16:00več
 • Spotify v EU Applu očita šikaniranje

  Ponudnik pretočnih glasbenih storitev Spotify je proti Applu vložil pritožbo pri EU, v kateri podjetju očita šikaniranje, oviranje konkurence in dušenje inovacij. Jabolko spora so pravila na App Storu, kjer Apple od prodajalcev aplikacij in storitev jemlje 30-odstotno provizijo.

  Objavljeno: 18.3.2019 05:00več
 • Apple je (spet) kriv!

  Porota na ameriškem sodišču v San Diegu je presodila, da je Apple kriv kraje treh patentov podjetja Qualcomm.

  Objavljeno: 16.3.2019 09:00več
ph