Teme - apple

  • Apple, Microsoft in Facebook pozivajo k pravilom za zaščito zasebnosti

    Čeprav se računalniška podjetja vsa po vrsti deklarativno zavzemajo za zaščito zasebnosti in pravic uporabnikov, so v preteklosti večinoma zelo malo storila za preprečevanje zlorab. To še posebej velja za podjetja, katerih poslovni modeli vključujejo storitve in uporabo zbranih podatkov o uporabnikih, bodisi za oglaševanje ali v druge namene.

    Objavljeno: 5.11.2018 13:00več
  • Kaj prinašajo telefoni Samsung in Apple v letu 2019?

    Najnovejši Applovi iPhoni so ravnokar prišli v redno prodajo, pa se na spletu že pojavljajo informacije o generaciji, ki bo prišla na vrsto jeseni leta 2019. Še precej pred tem, najverjetneje takoj v začetku leta, pa bo Samsung predstavil deseto generacijo modela Galaxy S, poleg vrhunskega modela Note glavnega orožja v nenehni tekmi z družbo Apple in vse bolj konkurenčnimi kitajskimi tekmeci.

    Objavljeno: 5.11.2018 08:00več
  • Napaka v Apple WatchOS 5.1

    Apple je sočasno z najavo novih tablic iPad Pro in računalnikov Mac objavil tudi nove različice operacijskih sistemov iOS 12.1 in WatchOS 5.1. Pri slednjem se je kot kaže vnovič nekaj zalomilo, saj številni uporabniki po svetu poročajo, da so po osvežitvi njihove ure Apple Watch, vključno z najnovejšim modelom 4, postale neuporabne.

    Objavljeno: 2.11.2018 07:00več
  • Apple osvežuje Macbook Air in Mac Mini

    Macbook Air je končno dobil naslednika, prvič z dolgo pričakovanim zaslonom Retina. Po diagonali meri 13,3 palcev in nudi ločljivost 2560 × 1600 pik. Ob tem so za 50% stanjšali robove zaslona, a ohranili kamero FaceTime. Ob vsem tem so prostornino ohišja zmanjšali za 17%, debelino pa za 10%. Prenosnik zdaj tehta le 1,25 kg. Mimogrede, ohišja so zdaj narejena iz 100% recikliranega aluminija, kar najbrž postavlja nov trend v okolijsko ozaveščeni proizvodnji elektronike.

    Objavljeno: 30.10.2018 17:00več
  • Novi Apple iPad Pro je razkrit

    Apple je po septembrski predstavitvi novih telefonov iPhone Xs, Xs Max in XR zdaj predstavil tudi novo generacijo tabličnih računalnikov iPad in prenosnikov Mac. iPad Pro je končno dobil tehnologijo za razpoznavo obrazov FaceID, zaradi česar ima tablični računalnik zdaj zaslon skoraj povsem do robov. Ker je ta vendarle prisoten, so v njega spretno shranili prostor za kamero FaceTime, tako da pri iPadih ni potrebno imeti zareze, ki so značilne za iPhone X in njegove naslednike.

    Objavljeno: 30.10.2018 17:00več
  • iOS 12.1: skupinski Facetime ne bo za vsakogar

    Ko govorimo o novih generacijah operacijskega sistema iOS je že lep čas že nekaj povsem običajnega, da po prvotni objavi pogosto sledijo popravki z manjšimi, včasih pa tudi večjimi spremembami. Apple tako pospešeno pripravlja iOS 12.1, ki bo ob številnih pomembnih manjših popravkih prinesel tudi napovedani skupinski FaceTime (Group FaceTime), ki ob prvotni predstavitvi iOS 12 ni bil nared in so ga tako izpustili do nadaljnjega.

    Objavljeno: 30.10.2018 07:00več
  • Apple vztraja, da njihovi strežniki nimajo »kitajskih vohunskih čipov«

    Reuters poroča, da je Apple ameriškemu Kongresu poslal poročilo, v katerem zagotavlja, da Bloombergovo poročilo o kitajskih »vohunskih čipih«, ki naj bi bili v Super Microvih strežnikih, ki jih uporablja tudi Apple – ne drži.

    Objavljeno: 9.10.2018 10:00več
  • Apple pripravlja omejitev samostojnega popravljanja računalnikov

    V novih Applovih osebnih računalnikih in prenosnikih (2018 MacBook Pro, iMac Pro) je vgrajen sistem, s katerim bo Apple onemogočil popravljanje pri nepooblaščenih serviserjih in menjavanje sestavnih delov. To omogoča novi čip T2, ki vsebuje programsko zaporo. Če zamenjamo bistveno komponento računalnika, bo ta ostal zaklenjen, dokler ga Applov pooblaščeni serviser ne bo odklenil.

    Objavljeno: 6.10.2018 12:00več
  • Apple CarPlay z Googlovo navigacijo

    Uporabniki Applove avtomobilske naveze telefona iPhone s sistemom CarPlay imajo razlog za veselje, z iOS 12 prihaja na večji zaslon izbranega vozila težko pričakovana Googlova navigacija Maps.

    Objavljeno: 17.9.2018 08:00več
  • Apple iPhone, iPhone XS in XS Max

    Le še nekaj dni manjka do uradne predstavitve novih telefonov Apple iPhone, iz "dobro obveščenih virov" pa prihajajo zanimive nove informacije. O tehničnih lastnostih se je že veliko razpravljalo, zdaj pa so kot kaže (neuradno) znane tudi cene in imena novih modelov.

    Objavljeno: 6.9.2018 09:00več
ph