Teme - apple

 • Applove brezžične slušalke bodo polnile telefone

  Naslednja generacija slušalk AirPods naj bi bila po poročanju spletišča Nikkei opremljena s škatlico, ki bo poleg slušalk brezžično polnila tudi telefone iPhone.

  Objavljeno: 27.6.2018 07:00več
 • Apple kaznovan zaradi zavrnitve servisa

  V Avstraliji je sodišče Applu dodelilo kazen v višini devetih milijonov avstralskih dolarjev (dobrih šest milijonov evrov) zaradi nespoštovanja potrošniških pravic.

  Objavljeno: 20.6.2018 10:00več
 • Apple prepovedal aplikacije za rudarjenje kriptovalut

  Apple že od vsega začetka svoje trgovine z aplikacijami AppStore vodi zelo strogo politiko glede tega, kaj tam sme biti in kaj ne. Za razliko od Googlove trgovine z aplikacijami, ki je veliko bolj odprta, je v AppStoru prepovedano marsikaj, od »pornografije« naprej.

  Objavljeno: 13.6.2018 10:00več
 • Applove novosti za leto 2018

  Apple je svoji osrednji letni konferenci za razvijalce WWDC predstavil nove različice operacijskih sistemov za svoje naprave in kopico novih pomožnih programov zanje. Leto 2018 na prvi pogled ne prinaša velikih novosti, saj je Apple po večjih spremembah v lanskem letu že v naprej napovedal, da bodo letos poskrbeli predvsem za optimizacijo obstoječe kode in drobne izboljšave. A marsikatera novost utegne biti posameznikom kljub temu nadvse zanimiva.

  Objavljeno: 5.6.2018 10:00več
 • Telegram brez sprememb direktive GDPR

  Pavel Durov, prvi človek programa za neposredno sporočanje Telegram, je javnosti sporočil, da njegova aplikacija na napravah z operacijskim sistemom iOS ne spoštuje evropske direktive za zaščito osebnih podatkov GDPR. Kriv je Apple!

  Objavljeno: 1.6.2018 08:00več
 • 20 let računalnikov Apple iMac, začetnika preobrazbe

  Pisalo se je leto 1998 in Apple je bil v globokih težavah, tako glede financ kot iskanje nove identitete. Soustanovitelj družbe Steve Jobs se je vrnil na krmilo družbe z upanjem, da bo povrnil nekdanji blišč in uspešnost. Prvi rezultat tega novega obdobja je bil osebni računalnik iMac, ki je pripeljal novo oblikovalsko smer in standarde v računalniško industrijo.

  Objavljeno: 7.5.2018 08:00več
 • Apple uspešno, a ne s telefoni

  Apple je objavil prodajne rezultate drugega četrtletja 2018 in presenetil s povečanim zaslužkom na račun storitev.

  Objavljeno: 2.5.2018 10:00več
 • Apple z novim robotom za razstavljanje telefonov

  Apple  je pred leti javnosti pokazal robota za razstavitev odsluženih telefonov iPhone, imenovanega Liam. Sedaj so pokazali novega člana reciklažne ekipe – Daisy. Novi robot je nekoliko manjši, velika prednost je v tem, da zmore razstaviti devet različnih modelov iPhone – Liam je bil narejen samo za iPhone 6. Daisy sicer uporablja kar nekaj sestavnih delov, razvitih že za Liama, zmore pa razstaviti do 200 naprav na uro. Pri Applu tako ponovno uporabijo dele, ki so še brez napak (denimo zaslone, vmesnike, itd).

  Objavljeno: 20.4.2018 14:00več
 • Apple naj bi pripravljal upogljiv telefon

  Sodeč po govoricah v spletu naj bi pri Applu pripravljali upogljiv telefon, ki naj bi na trg prišel leta 2020.

  Objavljeno: 17.4.2018 11:00več
 • Apple zaposlil Googlovega strokovnjaka za umetno pamet

  Pri Applu so zaposlili Johna Giannandreo, nekdanjega Googlovega strokovnjaka za razvoj umetne inteligence.

  Objavljeno: 5.4.2018 09:00več
ph