Teme - apple

 • BMW bo za Apple CarPlay v svojih avtomobilih zaračunaval 80 dolarjev na leto!

  Vedno več avtomobilov, tudi v srednjem in celo nižjem razredu, danes ponuja povezavo s telefonom, bodisi v obliki Apple CarPlay bodisi Google Auto, nekateri celo oboje. Velika večina to ponuja zastonj. BMW ne.

  Objavljeno: 28.7.2019 13:00več
 • Applovi pogodbeni sodelavci velikokrat poslušajo intimne in zaupne posnetke Siri

  Poročali smo že, da Apple, Google in Amazon uporabljajo zunanja podjetja, kjer uslužbenci poslušajo manjši del pogovorov s programskimi pomočnicami. Razlog je v ocenjevanju delovanja le teh, oz. v izboljšanju razumevanja in komunikacije z uporabniki.

  Objavljeno: 28.7.2019več
 • Tudi Tinder se je odločil, da Googlu ne bo plačeval 30 odstotkov

  Podjetje Match, lastnik priljubljene »zmenkarijske« aplikacije Tinder je stopilo na vlak tistih, ki so se odločili uporabnikom ponuditi lastni sistem zaračunavanja in bo obšlo plačilni sistem v Google Play.

  Objavljeno: 24.7.2019 14:00več
 • Najbolj priljubljene mobilne aplikacije v Sloveniji

  Po podatkih analitskega podjetja App Annie je med slovenskimi uporabniki, kljub zadnjemu »škandalu«, še vedno najbolj priljubljena aplikacija – FaceApp. Tako na iPhonih, kot na telefonih Android.

  Objavljeno: 24.7.2019več
 • Ali Apple kupuje Intelov oddelek za 5G?

  The Wall Street Journal poroča, da je Apple z Intelom v »resnih pogovorih« glede nakupa njegovega modemskega oddelka. Ta je med drugim že skorajda razvil tudi modem 5G.

  Objavljeno: 23.7.2019 14:00več
 • Z iPhoni si bo kmalu mogoče deliti glasbo na slušalkah

  V novi različici iOS (13) bo mogoče glasbo, ki jo poslušamo na brezžičnih slušalkah bluetooth enostavno predvajati tudi na slušalkah prijatelja. Na ta način bosta lahko oba poslušala isto glasbo ali morebiti gledala film.

  Objavljeno: 23.7.2019več
 • Pametne ure Apple Watch odslej uradno tudi v Sloveniji

  Od petka 19. julija bo v Telekomu Slovenije mogoče kupiti Applove priznane pametne ure Apple Watch. V prodaji bosta modela Apple Watch Series 4 in sicer v različici »GPS«, kar pomeni, da za zdaj v prodaji ne bo modelov, ki se lahko neposredno povežejo v internet prek omrežja LTE.

  Objavljeno: 17.7.2019 08:00več
 • Applova zmeda s kreditnimi karticami

  Apple je pred kratkim svojo plačilno storitev Apple Pay razširil tudi k nam, a kartice, ki so podprte za Apple Pay, ne delujejo tudi v App Store.

  Objavljeno: 8.7.2019 11:00več
 • Ali Apple pripravlja iPad z upogljivim zaslonom?

  Telefoni z upogljivimi zasloni naj bi bile ena večjih tehnoloških atrakcij v letošnjem letu, vendar so prvi izdelki pokazali, da ta tehnologija morda še ni povsem nared. Toda proizvajalci, med katerimi je menda tudi Apple, vseeno pospešeno pripravljajo izdelke, ki bodo podpirali takšno ali drugačno upogibanje zaslonov za lažje prenašanje naprave.

  Objavljeno: 8.7.2019 09:00več
 • Posebno oblikovano sporočilo iMessage je lahko iPhone tako onesposobilo, da je bil potrebno brisanje

  Raziskovalka Googlovega projekta Zero, Natalie Silvanovich, je sporočila podrobnosti o varnostni luknji, ki jo je odkrila v Applovem operacijskem sistemu iOS in je bila zakrpana z različico 12.3, v maju.

  Objavljeno: 4.7.2019več
ph