Teme - apple

 • Govorice o MacBook Pro – še vedno z Intelovim procesorjem

  V spletu se je pojavilo nekaj novih govoric o prihajajočem Applovem prenosniku MacBook Pro, te kažejo, da naj bi Apple pri prenovi še ostal na Intelovih procesorjih.

  Objavljeno: 28.10.2020 11:06več
 • Apple naj bi razvijal pametna očala

  V spletu se ponovno pojavljajo govorice o Apple Glass, potencialnih očalih za izboljšano resničnost (»Augmented reality«).

  Objavljeno: 27.10.2020 11:05več
 • Novi iPhone ima v Franciji zavoljo zdravja še vedno slušalke

  Novi iPhone 12 je prvi Applov telefon, ki nima v več priloženih slušalk EarPods in polnilnika (enaka sprememba odslej velja za iPhone 11, iPhone XR in iPhone SE). Povsod po svetu – razen v Franciji. Zaradi francoske zakonodaje so samo še tam v paketu vključene slušalke EarPods. Razlog pa je zaščita pred radijskimi valovi za mladoletne.

  Objavljeno: 17.10.2020 09:00več
 • »Sami ste si krivi!« - sodnik je zavrnil zahtevo, naj Apple začasno spet dovoli prodajo Fortnite v svojih trgovinah z aplikacijami

  Apple in Epic Games sta trenutno sredi sodnega postopka, ki ga je slednji sprožil, ker mu ni bilo dovoljeno prodajati dodatkov za igro Fortnite mimo ustaljenega Applovega sistema plačevanja. Slednji seveda za seboj potegne 30% Applove provizije. Epic se je v nekem trenutku odločil, da bo temu rekel monopol, v nadgradnji igre uvedel svoje lastno plačevanje in s tem seveda zavestno sprožil Applovo »izključitev« iz trgovin AppStore (na telefonih, tablicah in Macih).

  Objavljeno: 16.10.2020 11:30več
 • Apple predstavlja iPhone 12 s tehnologijo 5G

  Apple je na posebnem dogodku predstavil štiri nove telefone iz družine iPhone 12, od katerih imajo vsi podporo za mobilno tehnologijo 5G. Vsi novi telefoni imajo tudi zaslon s tehnologijo OLED in najnovejši procesor A14 Bionic, ki je bil prvič uporabljen v letošnjem iPadu Air. A14 izdeluje TSMC in je prvi procesor, ki je izdelan v 5 nm tehnologiji.

  Objavljeno: 14.10.2020 06:00več
 • Apple napovedal oktobrski dogodek – pričakujemo iPhone 12

  Apple svoje telefone tradicionalno napove septembra, letos pa se je zaradi koronavirusa predstavitev zamaknila.

  Objavljeno: 7.10.2020 12:50več
 • Spodnji dom ameriškega kongresa tehnološke velikane označil za monopoliste

  Po dobrem letu preiskav je delovna skupina ameriškega kongresa ("house") štiri največja tehnološka podjetja obtožila izkoriščanja monopolnega položaja. Ključno je omeniti, da imajo v tem domu kongresa večino demokrati, zato ne gre za usklajeno dvostrankarsko ugotovitev.

  Objavljeno: 7.10.2020 10:26več
 • Hekerji zlomili Applov varni čip T2

  Medtem ko so hekerski zlomi (jailbreak) iPhonov že stalnica, ki je v zadnjih letih resda nekoliko opešala, pa je hekerjem to pot uspel še večji podvig. Iz več zanesljivih virov se širijo informacije, da so s kombinacijo dveh ranljivosti zlomili zaščito Applovega čipa T2, ki (med drugim) predstavlja ključno varno enklavo v modernih namiznih Applovih napravah (z OS X).

  Objavljeno: 7.10.2020 05:00več
 • Apple toži podjetje, ki je recikliralo njihove naprave

  Apple toži kanadskega partnerja, ki je preprodalo Applove naprave, namenjene na odpad.

  Objavljeno: 5.10.2020 10:42več
 • Koalicija aplikacij proti Applu in Googlu

  O tožbi Epic Games proti Applu in Googlu smo že pisali, sedaj pa se je koaliciji proti obema velikanoma pridružilo še kar nekaj avtorjev aplikacij.

  Objavljeno: 24.9.2020 15:20več