Teme - apple

 • Prvi Applov računalnik s procesorjem ARM bo prenosnik MacBook Pro

  Analitik Ming-Chi Kuo je potrdil pisanje agencije Bloomberg, da naj bi Apple v kratkem splavil računalnike s procesorji ARM.

  Objavljeno: 22.6.2020 12:12več
 • EU začenja preiskavi storitev Apple Pay in App Store

  Evropska komisija je odprla dve ločeni preiskavi poslovne prakse povezane z glavnima storitvama družbe Apple, to sta spletna trgovina App Store in mobilna plačilna platforma Apple Pay. V obeh primerih bodo preverjali ali ravnanje družbe Apple omejuje konkurenco in krši protimonopolne zakone v Evropski uniji.

  Objavljeno: 20.6.2020 08:00več
 • Nemška COVID aplikacija s tehnologijo Google in Apple zelo priljubljena

  Nemško aplikacijo za sledenje morebiti okuženim z novim koronavirusom, ki uporablja nove API vmesnike Apple (na iPhonu) in Google (Android), je v prvih 24 urah na telefone naložilo kar 6,5 milijona uporabnikov, poroča Reuters.

  Objavljeno: 17.6.2020 10:40več
 • Naslednji teden naj bi Apple napovedal Mace z lastnimi procesorji ARM

  Applov redni dogodek WWDC, na katerem so predstavljene letne novosti, se bo zgodil 22. junija, vse bolj gotove pa so napovedi, da bo osrednja novica Applov (ponovni) prehod na novo procesorsko tehnologijo. Intelove procesorje v osebnih računalnikih Mac naj bi zamenjali procesorji z arhitekturo ARM.

  Objavljeno: 13.6.2020 11:00več
 • 100.000 dolarjev za odkrito luknjo v Applovem sistemu prijave

  Apple je lani na konferenci WWDC predstavil sistem »Sign in with Apple«, torej možnost, da spletne strani in aplikacije omogočijo prijavo z Applovim računom. Varnostni raziskovalec je za odkritje varnostne luknje v sistemu dobil nagrado 100.000 dolarjev.

  Objavljeno: 1.6.2020 16:00več
 • Brat Pabla Escobarja, pokojnega kralja droge, toži Apple – za 2,6 milijarde dolarjev

  Podjetje Roberta Escobarja, Escobar Inc., trdi, da ima Apple tako slabo urejeno varnost, da so napadalci preko FaceTimea (Applovega sistema za video pogovore) uspeli izvedeti Robertov naslov, zaradi česar je bil večkrat tarča poskusov umora.

  Objavljeno: 30.5.2020 11:00več
 • Apple in Google objavila vmesnik za sledenje stikom

  Glavna igralca na področju pametnih telefonov sta že pred časom napovedala sodelovanje za sledenju (morebiti okuženim) stikom v času koronavirusa, sedaj pa sta objavila ustrezen programski vmesnik (API).

  Objavljeno: 22.5.2020 10:07več
 • Apple naj bi pripravljal pametna očala

  V spletu so se pojavile govorice, da naj bi Apple že nekaj časa pripravljal pametna očala, ki bodo podpirala tehnologijo nadgrajene resničnosti (Augmented Reality).

  Objavljeno: 21.5.2020 16:05več
 • Žvižgač zahteva preiskavo Applovega snemanja posnetkov

  Lani je odjeknila novica, da Applovi pogodbeni sodelavci poslušajo posnetke Siri, tudi posnetke, pri katerih se je pomočnica nehote sprožila. Sedaj pa se je žvižgač javno izpostavil, saj je mnenja, da bi moralo priti do preiskave.

  Objavljeno: 20.5.2020 09:49več
 • Test Apple iPhone SE - video

  Apple ima v primerjavi z ostalimi proizvajalci pametnih telefonov izredno enostavno prodajno linijo in podobno enostavne izide novih telefonov. Zadnja leta predstavijo tri telefone na leto, modeli prejšnjih let pa ostajajo v prodaji, a se jim (prepočasi, a vseeno) nižajo cene. Doslej so že nekajkrat preizkusili svojo srečo tudi z nekoliko cenejšo alternativo – preizkušeni iPhone SE je že drug telefon s to oznako (velja seveda povedati, da je Applovo dojemanje besede »cenejši« relativno – telefon v prosti prodaji stane okoli 500 evrov). A to je pač slabih tristo evrov manj kot naslednji iPhone v prodajni verigi – jeseni predstavljen iPhone 11.

  Objavljeno: 12.5.2020 14:00več