Teme - apple

 • Epic Games s Fortniteom v boj proti Applu. Z videom "1984".

  Epic Games, razvijalec mega priljubljene igre Fortnite, si je privoščil očitno zelo premišljeno, vendar prepovedano potezo, s katero si je prislužil izgon iz trgovin AppStore in PlayStore. In tako pokazal, da je Apple postal tisti tiran, za katerega je ta leta 1984 obtoževal IBM.

  Objavljeno: 15.8.2020 08:00več
 • Apple potrdil govorice o zamudah pri dobavi iPhone 12

  Že nekaj časa se v spletu pojavljajo govorice, da naj bi prihodnja generacija Applovih iPhone zamujala, predvsem zaradi logističnih ovir, povezanih s koronavirusom.

  Objavljeno: 31.7.2020 11:28več
 • Nadaljuje se slaba prodaja telefonov

  Analitsko podjetje Counterpoint Research je objavilo poročilo o prodaji pametnih telefonov v ZDA v drugem kvartalu, po katerem je prodaja padla za 25%.

  Objavljeno: 21.7.2020 14:29več
 • Bodo tudi PCji z Windows počasi prešli na ARM, tako kot Apple?

  Bivši poslovni šef Appla, Francoz Jean-Louis Gassée (nekoč je bil celo kandidat za vrhovnega šefa) v svojem blogu špekulira, da bo po Applovem prehodu na arhitekturo ARM le vprašanje časa, ko se bodo tega lotili tudi proizvajalci PCjev, z resno pomočjo Microsofta.

  Objavljeno: 14.7.2020 14:00več
 • Javni razpis za »COVID aplikacije« bo trajal dva dni. »Naročnik pričakuje agilen pristop.«

  Ministrstvo za javno upravo naroča prilagoditev nemških aplikacij (za iPhone in telefone z Androidom) za sledenje okuženim z novim koronavirusom, ki sta objavljeni pod odprtokodnim licenčnim modelom, poleg tega pa naroča še odjemalsko aplikacijo za NIJZ. Ponudbe bodo zbirali do (te) srede ob 12h. Časa za oddajo ponudbe je torej dva dni.

  Objavljeno: 13.7.2020 09:00več
 • Google Maps v ZDA testno prikazuje cestne semaforje

  Google Maps (Zemljevidi) so danes najbolje uporabljana navigacija na svetu, tudi zato, ker je redno posodabljana in razvijana. Predvsem pa si je v gosto naseljenih mestih skorajda nemogoče zamisliti navigiranje brez prikaza zasedenosti cest. Američani bodo po novem v aplikaciji imeli na voljo tudi semaforje.

  Objavljeno: 12.7.2020 10:25več
 • Apple: ne prekrivajte spletne kamere

  Prekrivanje spletne kamere na prenosnem računalniku ni zgolj znak paranoje, saj je celo direktor FBI že pred štirimi leti dejal, da je to preprost in odgovoren korak za lastno varnost in zaščito. Zakaj (vsi) prenosniki še danes nimajo preprostih fizičnih poklopcev, ostaja skrivnost. Prav zabavna pa so zadnja Applova navodila za uporabnike MacBooka, MacBook Air in MacBook Pro – zaradi možnosti poškodb odsvetujejo pokrivanje kamere.

  Objavljeno: 12.7.2020 05:00več
 • Odkrit nov izsiljevalski program za Maca

  Raziskovalci podjetja Malwarebytes so odkrili nov izsiljevalski virus, ki je specifično prilagojen za okužbo Applovih računalnikov Mac. To je prvi tak virus v zadnjih štirih letih in hkrati šele četrti, ki je namenjen okužbi Macov.

  Objavljeno: 3.7.2020 12:00več
 • (Tudi) v tretje gre rado

  Vest, da je Apple za leto 2021 napovedal predstavitev osebnih računalnikov, ki bodo namesto Intelovih procesorjev uporabljali njegove procesorje z arhitekturo ARM, je zagotovo IT-novica leta. Med drugim to pomeni še en žebelj v morebitno Intelovo krsto …

  Objavljeno: 30.6.2020 | Kategorija: Uvodnikveč
 • Apple po novem z lastnimi procesorji ARM!

  Applova konferenca WWDC vsako leto postreže z novostmi, tokrat zaradi koronavirusa poteka preko spleta. Na predstavitvi je bila največja novost nedvomno potrditev, da nameravajo preiti na lastne procesorje z arhitekturo ARM.

  Objavljeno: 23.6.2020 10:33več