Teme - apple

 • Apple naj bi pripravljal pametna očala

  V spletu so se pojavile govorice, da naj bi Apple že nekaj časa pripravljal pametna očala, ki bodo podpirala tehnologijo nadgrajene resničnosti (Augmented Reality).

  Objavljeno: 21.5.2020 16:05več
 • Žvižgač zahteva preiskavo Applovega snemanja posnetkov

  Lani je odjeknila novica, da Applovi pogodbeni sodelavci poslušajo posnetke Siri, tudi posnetke, pri katerih se je pomočnica nehote sprožila. Sedaj pa se je žvižgač javno izpostavil, saj je mnenja, da bi moralo priti do preiskave.

  Objavljeno: 20.5.2020 09:49več
 • Test Apple iPhone SE - video

  Apple ima v primerjavi z ostalimi proizvajalci pametnih telefonov izredno enostavno prodajno linijo in podobno enostavne izide novih telefonov. Zadnja leta predstavijo tri telefone na leto, modeli prejšnjih let pa ostajajo v prodaji, a se jim (prepočasi, a vseeno) nižajo cene. Doslej so že nekajkrat preizkusili svojo srečo tudi z nekoliko cenejšo alternativo – preizkušeni iPhone SE je že drug telefon s to oznako (velja seveda povedati, da je Applovo dojemanje besede »cenejši« relativno – telefon v prosti prodaji stane okoli 500 evrov). A to je pač slabih tristo evrov manj kot naslednji iPhone v prodajni verigi – jeseni predstavljen iPhone 11.

  Objavljeno: 12.5.2020 14:00več
 • Applova konferenca WWDC bo konec junija

  Ob razširitvi koronavirusa so podjetja odpovedala konference, ena največjih, Applov WWDC, pa se bo odvijala preko spleta.

  Objavljeno: 6.5.2020 13:19več
 • Apple in Google prepovedala preverjanje lokacije pri beleženju stikov

  Pred časom smo pisali o tem, da nameravata Apple in Google funkcionalnost beleženja stikov z morebitno okuženimi s koronavirusom vgraditi v sam operacijski sistem (torej Apple v iOS, Google v Android) - pri tem bo prepovedano beleženje lokacije.

  Objavljeno: 5.5.2020 11:08več
 • Apple pravi, da se počasi prebujamo

  Tako kot ima podatke o navadah uporabnikov telefonov Google, jih ima tudi Apple. In njihovi podatki kažejo, da se svet počasi prebuja iz karantene.

  Objavljeno: 3.5.2020 10:00več
 • iPhone 12 naj bi ponovno uvedel bralnik prstnih odtisov

  Spletne govorice pravijo, da naj bi prihajajoči iPhone 12 poleg sedaj že običajne prepoznave obraza za odklepanje uporabljal tudi bralnik prstnih odtisov. Nameščen naj bi bil pod zaslonom OLED, podobno torej, kot ga tam ima že kar nekaj androidnih telefonov.

  Objavljeno: 2.5.2020 10:30več
 • Varnostna luknja omogoča vdor v iPhone

  Varnostno podjetje ZecOps je objavilo novico o novo odkriti varnostni luknji, s katero bi lahko napadalci dobili dostop do podatkov, shranjenih na napravi.

  Objavljeno: 23.4.2020 11:14več
 • Apple je predstavil novi iPhone SE

  Apple je po številnih namigovanjih strokovnjakov vendarle uradno predstavil novo generacijo pametnega telefona iPhone SE. Zaradi pandemije koronavirusa brez velikega pompa, preprosto z objavo sporočila za javnost na njihovi spletni strani. A prav lahko se zgodi, da bo novi iPhone SE (kar pomeni Special Edition), ki nosi enako ime kot dokaj priljubljen model iz leta 2016, precejšnja uspešnica, saj bo daleč najcenejši Applov telefon v ponudbi. Osnovni model stane v ZDA 399 dolarjev in je še 50 dolarjev cenejši kot doslej cenovno večkrat znižani iPhone 8.

  Objavljeno: 15.4.2020 19:00več
 • Google in Apple s tehnologijo sledenju kontaktov

  Google in Apple skupaj razvijata tehnologijo, s katero bi uporabnike lahko opozorila, če so bili v določenem času v stiku z okuženim z koronavirusom.

  Objavljeno: 15.4.2020 12:00več