Teme - apple

 • Kako (ne) slediti (več) uporabnikom Instagrama

  Apple je iz svoje tržnice aplikacij AppStore odstranil aplikacijo Like Patrol, s katero so uporabniki lahko »zasledovali« obnašanje svojih znancev in partnerjev na Instagramu. Avtorji aplikacije napovedujejo pritožbo.

  Objavljeno: 12.11.2019 10:00več
 • Žena Stevea Wozniaka je vredna manj kot on, pravi Applov algoritem

  Applova nova kreditna kartica, ki jo izdaja banka Goldman Sachs, ženskam odobri tudi 20x nižji kredit kot moškim, poročajo nekateri znani uporabniki. Med njimi je tudi Steve Wozniak, soustanovitelj Appla.

  Objavljeno: 11.11.2019 09:00več
 • Lastniki starega iPhone 5 – nadgradite sistem do najkasneje 3. novembra!

  Apple je ponovil svoje obvestilo, da naj uporabniki starejših mobilnih telefonov in tablic (iPhone 5 in starejših) nadgradijo sistem z zadnjimi popravki, sicer po tretjem novembru ne bodo mogli več dostopati do trgovine in oblaka iCloud, delovalo pa ne bo niti spletno brskanje in elektronska pošta.

  Objavljeno: 30.10.2019 13:30več
 • Ustanovitelj in vodja Huaweia uporablja - Apple iPad

  Po kitajskih družabnih omrežjih se širi fotografija Ren Zhengfei direktorja Huaweia, drugega največjega proizvajalca telefonov na svetu, ki ob pregledu na letališču iz svoje prtljage potegne – Applovo tablico iPad.

  Objavljeno: 26.10.2019več
 • iPhone SE 2 za 400 dolarjev?

  Pred kratkim smo pisali o vse resnejših govoricah, da naj bi Apple pripravljal cenejši telefon, nekakšen iPhone SE 2. Da, cena le tega naj bi menda res bila le okoli 400 dolarjev.

  Objavljeno: 15.10.2019 07:52več
 • Manjši iPhone - Apple naj bi pripravljal novi iPhone SE

  V spletu se znova pojavljajo govorice, da naj bi Apple pripravljal nadgradnjo starejšega telefona iPhone SE.

  Objavljeno: 4.10.2019 10:08več
 • Applov patent za osvetljeni logotip

  Apple je dobil patent za logotip, osvetljen od zadaj, z možnostjo spreminjanja barv. Nekaj podobnega so pred leti že ponujali na prenosnikih, kjer je bil jabolčni logotip osvetljen od zadaj, sedaj pa bi lahko tak logotip prišel na telefone. S spreminjanjem barv ali utripanjem bi lahko kazal različne notifikacije. Sam patent to opisuje kot »dekoracijo« na zadnji strani telefona, seveda pa velja omeniti, da podjetja pogosto prijavljajo patente za reči, ki jih v praksi nikoli ne uporabijo.

  Objavljeno: 30.9.2019 15:15več
 • Applova naročnina v Sloveniji, Googlova še ne

  Apple in Google sta splavila novi naročniški storitvi, ki obljubljata zimsko zalogo iger in aplikacij za prgišče evrov mesečno.

  Objavljeno: 24.9.2019 08:00več
 • Ali Apple pripravlja iPad Pro s tremi fotografskimi tipali?

  Na nedavni predstavitvi novih telefonov iPhone 11 je Apple predstavil tudi novo generacijo tablic iPad, ki sodijo v cenejši razred, a tokrat smo zaman čakali na prenovo zmogljivejših tablic iPad Pro. Toda kot vse kaže, je razvoj novih modelov v polnem zamahu, Apple pa jih bo verjetno predstavil na ločenem dogodku, morda že v tej jeseni, ko pridejo na vrsto bojda tudi novi prenosniki MacBook Pro.

  Objavljeno: 22.9.2019 20:00več
 • Apple iOS 13 je na voljo za prenos

  Apple je tako kot napovedano ob predstavitvi telefonov iPhone 11 objavil dokončno različico operacijskega sistema iOS 13 (za telefone) in iPadOS 13 (za tablice). Obenem so objavili tudi novo različico operacijskega sistema Watch OS 6 za pametne ure.

  Objavljeno: 20.9.2019 08:00več
ph