Teme - apple

 • Apple vztraja, da njihovi strežniki nimajo »kitajskih vohunskih čipov«

  Reuters poroča, da je Apple ameriškemu Kongresu poslal poročilo, v katerem zagotavlja, da Bloombergovo poročilo o kitajskih »vohunskih čipih«, ki naj bi bili v Super Microvih strežnikih, ki jih uporablja tudi Apple – ne drži.

  Objavljeno: 9.10.2018 10:00več
 • Apple pripravlja omejitev samostojnega popravljanja računalnikov

  V novih Applovih osebnih računalnikih in prenosnikih (2018 MacBook Pro, iMac Pro) je vgrajen sistem, s katerim bo Apple onemogočil popravljanje pri nepooblaščenih serviserjih in menjavanje sestavnih delov. To omogoča novi čip T2, ki vsebuje programsko zaporo. Če zamenjamo bistveno komponento računalnika, bo ta ostal zaklenjen, dokler ga Applov pooblaščeni serviser ne bo odklenil.

  Objavljeno: 6.10.2018 12:00več
 • Apple CarPlay z Googlovo navigacijo

  Uporabniki Applove avtomobilske naveze telefona iPhone s sistemom CarPlay imajo razlog za veselje, z iOS 12 prihaja na večji zaslon izbranega vozila težko pričakovana Googlova navigacija Maps.

  Objavljeno: 17.9.2018 08:00več
 • Apple iPhone, iPhone XS in XS Max

  Le še nekaj dni manjka do uradne predstavitve novih telefonov Apple iPhone, iz "dobro obveščenih virov" pa prihajajo zanimive nove informacije. O tehničnih lastnostih se je že veliko razpravljalo, zdaj pa so kot kaže (neuradno) znane tudi cene in imena novih modelov.

  Objavljeno: 6.9.2018 09:00več
 • Podrobnosti o Apple Watch 4

  Apple bo 12. septembra uradno predstavil novo generacijo telefonov iPhone, a hkrati pride na vrsto tudi nova generacija pametnih ur Apple Watch. Kot že znano iz najave pred nekaj meseci, bo novi Apple Watch imel nekoliko večje zaslone, ki bodo segali precej bolj v robove, kot doslej, zato ohišja ne bodo bistveno večja.

  Objavljeno: 3.9.2018 08:00več
 • Prihaja cenejši Mac?

  Pri Bloombergu poročajo, da so jim zanesljivi viri izdali skorajšnji prihod cenejšega računalnika Mac.

  Objavljeno: 21.8.2018 14:00več
 • 16-letnik vdrl v Applovo interno omrežje

  Avstralski najstnik je v lanskem letu iz svojega domačega naslanjača kar nekajkrat vdrl v Applovo interno omrežje in si tam nabral za 90 GB podatkov.

  Objavljeno: 18.8.2018več
 • Boj za telefonski tržni delež – kdo bo prvi?

  Ko govorimo o ponudbi vodilnih proizvajalcev pametnih telefonov, je zanje v resnici pomembno le eno – tržni delež. Od tega je odvisno vse, vrednost posameznega podjetja, vodstvo, portfelj izdelkov in vložek v nadaljnji razvoj.

  Objavljeno: 16.8.2018 10:00več
 • iPad bo zgubil tipko Home

  Apple je v najnovejši razvojni (beta) različici operacijskega sistema iOS 12 posredno razkril, da naslednje različice tablic iPad Pro ne bodo več imele tipke Home, za avtentikacijo uporabnikov pa bodo uporabljali razpoznavo obrazov Face ID, kot pri telefoni iPhone X.

  Objavljeno: 6.8.2018 11:00več
 • Apple prvo podjetje, ki je vredno bilijon dolarjev

  Včeraj so Applove delnice na borzi dosegle novo rekordno vrednost 207,39 dolarja, s čimer je podjetje po vrednosti prvič preseglo bilijon dolarjev. Da, tisoč milijard.

  Objavljeno: 3.8.2018 09:00več
ph