Teme - apple

 • Ali Apple kupuje Intelov oddelek za 5G?

  The Wall Street Journal poroča, da je Apple z Intelom v »resnih pogovorih« glede nakupa njegovega modemskega oddelka. Ta je med drugim že skorajda razvil tudi modem 5G.

  Objavljeno: 23.7.2019 14:00več
 • Z iPhoni si bo kmalu mogoče deliti glasbo na slušalkah

  V novi različici iOS (13) bo mogoče glasbo, ki jo poslušamo na brezžičnih slušalkah bluetooth enostavno predvajati tudi na slušalkah prijatelja. Na ta način bosta lahko oba poslušala isto glasbo ali morebiti gledala film.

  Objavljeno: 23.7.2019več
 • Pametne ure Apple Watch odslej uradno tudi v Sloveniji

  Od petka 19. julija bo v Telekomu Slovenije mogoče kupiti Applove priznane pametne ure Apple Watch. V prodaji bosta modela Apple Watch Series 4 in sicer v različici »GPS«, kar pomeni, da za zdaj v prodaji ne bo modelov, ki se lahko neposredno povežejo v internet prek omrežja LTE.

  Objavljeno: 17.7.2019 08:00več
 • Applova zmeda s kreditnimi karticami

  Apple je pred kratkim svojo plačilno storitev Apple Pay razširil tudi k nam, a kartice, ki so podprte za Apple Pay, ne delujejo tudi v App Store.

  Objavljeno: 8.7.2019 11:00več
 • Ali Apple pripravlja iPad z upogljivim zaslonom?

  Telefoni z upogljivimi zasloni naj bi bile ena večjih tehnoloških atrakcij v letošnjem letu, vendar so prvi izdelki pokazali, da ta tehnologija morda še ni povsem nared. Toda proizvajalci, med katerimi je menda tudi Apple, vseeno pospešeno pripravljajo izdelke, ki bodo podpirali takšno ali drugačno upogibanje zaslonov za lažje prenašanje naprave.

  Objavljeno: 8.7.2019 09:00več
 • Posebno oblikovano sporočilo iMessage je lahko iPhone tako onesposobilo, da je bil potrebno brisanje

  Raziskovalka Googlovega projekta Zero, Natalie Silvanovich, je sporočila podrobnosti o varnostni luknji, ki jo je odkrila v Applovem operacijskem sistemu iOS in je bila zakrpana z različico 12.3, v maju.

  Objavljeno: 4.7.2019več
 • iPhoni bodo znali »preusmeriti pogled« sogovornika v FaceTimeu

  Verjetno smo že vsi opazili, da imajo video pogovori prek spletne kamere ali mobilnega telefona motečo pomanjkljivost – sogovornik nas med pogovorom ne gleda v oči, ampak malce nižje. Razlog – kamera, ki pogovor snema, je pač nekoliko višje od zaslona, ki ga med pogovorom gledamo. Tretja razvojna različica beta operacijskega sistema iOS 13 naj bi to odpravila.

  Objavljeno: 3.7.2019več
 • Jony Ive zapušča Apple

  Eden najbolj znanih oblikovalcev, zaslužen za marsikateri kultni izdelek, zapušča Apple in ustanavlja lastno oblikovalsko podjetje.

  Objavljeno: 28.6.2019 10:00več
 • Apple kupil startup Drive.ai

  Zagonsko podjetje Drive.ai se ukvarja z avtonomnimi avtomobili, pred nakupom s strani Appla pa so bili tik pred zaprtjem podjetja.

  Objavljeno: 26.6.2019 15:20več
 • Apple Pay tudi v Sloveniji

  Že nekaj časa se napoveduje razširitev plačilne storitve Apple Pay, od danes naprej pa je na voljo tudi pri nas.

  Objavljeno: 26.6.2019 11:10več
ph