Teme - avtomobil

 • Slovenski raziskovalec odkril možnost vdora v Mercedesov avtomobilski računalnik

  Ranljivost bi napadalcu lahko omogočila dostop do vseh podatkov na računalniku Mercedesovega vozila in upravljanje z nekaterimi nastavitvami.

  Objavljeno: 10.9.2020 14:49več
 • Zastoji na meji – pomagajo tudi Google Maps

  Vlada naj bi Hrvaško uvrstila na rdeči seznam, s tem se v prihodnjih dneh pričakuje močno povečan promet na hrvaških cestah in mejnih prehodih – na pomoč lahko skočijo tudi Google Maps.

  Objavljeno: 20.8.2020 16:09več
 • Vlada o podlagah za uvedbo e-vinjet za osebna vozila

  Ljubljana, 20. avgusta - Vlada bo na današnji seji obravnavala predlog novele zakona o cestninjenju, s katero se med drugim vzpostavljajo pogoji za uvedbo elektronskih vinjet za osebna vozila. Po besedah infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca bodo te po nacrtih uvedli z decembrom prihodnje leto.

  Objavljeno: 20.8.2020 11:06več
 • Bi upravljanje avtomobila prepustili ... telefonu?

  Glede na to, da veliko, morda celo večina tehnoloških novosti v sodobnih avtomobilih sloni na računalniških tehnologijah, je bilo najbrž le vprašanje časa, kdaj bodo nadzor nad avtomobili preizkusili pridobiti tudi računalniški navdušenci in hekerji. Mlado ameriško zagonsko podjetje Comma.ai tako ponuja neodvisno rešitev Openpilot za avtonomno vožnjo avtomobilov, ki je povrh vsega na voljo kot odprtokodna programska oprema, dosegljiva na portalu Github.

  Objavljeno: 14.6.2020 10:00več
 • Tesla z avtopilotom naravnost v tovornjak

  V Tajvanu je avtopilot Tesle Model 3 spregledal tovornjak, ki je sredi prehitevalnega pasu ležal na boku.

  Objavljeno: 2.6.2020 10:35več
 • Nissan ukinja aplikacijo za povezovanje z avtomobili

  Bili so časi, ko je morala vsaka naprava imeti svojo aplikacijo in svojo povezavo »v oblak«. Četudi je ni zares potrebovala. Trpela je sicer kakovost takih aplikacij in celo uporabnost, toda imeli smo jih. Ne pa tudi uporabljali, kot je ugotovil tudi Nissan.

  Objavljeno: 16.3.2020 14:00več
 • BMW povezovanja z iPhoni ne bo več zaračunaval

  Julija smo poročali, da se je BMW odločil zaračunavati povezljivost Apple CarPlay, četudi je ta v večini avtomobilov, tudi tistih nižjega cenovnega razreda, zastonj. Kot kaže, kupci avtomobilov nad tako odločitvijo niso bili navdušeni.

  Objavljeno: 12.12.2019 09:20več
 • V Zagrebu semafor za pešce in kolesarje, ki buljijo v mobilne telefone

  V Zagrebu so minuli teden postavili prvi semafor, namenjen pešcem in kolesarjem, ki so pred prečkanjem ceste zatopljeni v svoje mobilne telefone. Semafor sveti na pločnik tik pred prehodom za pešce. Postavili so ga v okviru kampanje Dan brez mobilnih telefonov v prometu, ki je namenjena izboljšanju prometne varnosti.

  Objavljeno: 14.10.2019 12:00več
 • Apple kupil startup Drive.ai

  Zagonsko podjetje Drive.ai se ukvarja z avtonomnimi avtomobili, pred nakupom s strani Appla pa so bili tik pred zaprtjem podjetja.

  Objavljeno: 26.6.2019 15:20več
 • Nissan po avtocesti brez voznika

  Nissan je napovedal sistem avtonomne vožnje ProPilot 2.0, kjer vozilo za vožnjo po avtocestnem pasu ne zahteva interakcije z voznikom.

  Objavljeno: 17.5.2019 11:00več