Teme - avtomobil

 • BMW in Daimler v milijardni posel

  Velikana avtomobilske industrije BMW in Daimler bosta skupaj razvijala novo generacijo avtomobilskih storitev.

  Objavljeno: 23.2.2019 09:00več
 • Audijev sistem za pogovarjanje s semaforji

  Med najbolj nadležnimi situacijami v prometu v mestu je "zeleni val" na semaforjih, ki se prekine ravno, ko pripeljemo do semaforja. Zgodi se, da vozimo do semaforja, ravno ustavimo pri rdeči luč, PA moramo takoj speljati; ali obratno, ko pospešujemo, da bi ujeli zeleno luč, a se nam prižge rdeča. Audi je predstavil drugo generacijo sistema, ki naj bi temu naredil konec.

  Objavljeno: 20.2.2019 05:00več
 • Peking: zastoj v prometu zaradi programske nadgradnje

  Kitajski mediji poročajo o bizarnem incidentu, ki je nedavno za več kot uro ohromil promet v enem najbolj prometnih delov Pekinga. Krivec je prodorno kitajsko startup podjetje NIO, ki pripravlja novo znamko električnih avtomobilov NIO EV, s katerimi so poželi precej zanimanja tudi na sejmih na Zahodu.

  Objavljeno: 5.2.2019 11:00več
 • Avtomobil, odkleni se

  Raziskava, ki jo je opravila nemška avtomobilistična organizacija ADAC, je pokazala, da so številni moderni avtomobili varnostno ranljivi, saj jih je mogoče enostavno ukrasti. Na seznamu so tudi najbolj prodajana vozila v Sloveniji (podatki veljajo za 2017): Renault Clio, Volkswagen Golf, Škoda Octavia, Renault Megane in Renault Captur.

  Objavljeno: 29.1.2019 05:00več
 • Elon Musk s povabljenci testiral podzemni tunel v Los Angelesu

  Podjetje Elona Muska The Boring Company je dokončalo tunel v Los Angelesu, ki voznikom avtomobilov Tesla omogoča hitro potovanje z enega konca mesta na drugega.

  Objavljeno: 19.12.2018 09:00več
 • Huawei in Audi z avtonomnimi vozili za kitajski trg

  Huawei in Audi sta oznanila sodelovanje pri razvoju tehnologije, ki bo omogočala popolnoma avtonomno vožnjo vozil, namenjenih kitajskemu trgu.

  Objavljeno: 13.10.2018 09:00več
 • Ford predlaga univerzalni jezik za samovozeče avtomobile

  Kljub temu, da so pravila obnašanja v prometu jasno določena s prometnimi predpisi, je v praksi še vedno precej dogajanja odvisnega od neverbalne komunikacije, denimo med voznikom avtomobila in pešcem, oziroma kolesarjem. Pešec tipično pogleda voznika v vozilu, ta pa mu zelo pogosto s kimanjem ali roko da vedeti, da mu daje prednost. Takih napol podzavestnih signalizacij je več, kot si morda prestavljamo.

  Objavljeno: 5.10.2018 09:00več
 • Audi stavi na elektriko

  Nemški proizvajalec avtomobilov Audi je v San Franciscu predstavil svoje prvo električno vozilo, namenjeno potrošnikom.

  Objavljeno: 18.9.2018 11:00več
 • BMW bo imel svojega digitalnega pomočnika

  Sprva je bilo videti, da bodo glavni ponudniki informacijskih rešitev imeli vsak svojega digitalnega pomočnika (Alexa, Siri, Cortana, Google Assitant, Bixby), ostali proizvajalci pa bodo pretežno posvojili eno od teh rešitev in se usmerili zlasti v dodatke in integracije za te platforme.

  Objavljeno: 7.9.2018 08:00več
 • Huda kri zaradi počasnih avtonomnih vozil

  V mestu Chandler se stanovalci pritožujejo nad avtonomnimi vozili podjetja Waymo (ta je sicer v lasti Alphabeta), češ, da so počasna in zadržujejo promet. Waymo ima v tem arizonskem mestu svojo pisarno, sosedje pa pravijo, da ta vozila enostavno sovražijo. Vozila so namreč sprogramirana za počasno, defenzivno vožnjo, in imajo kar nekaj težav z določenimi križišči. Vozniki te prepočasne avtomobile na trenutke kar obvozijo, nesreč sicer še ni bilo.

  Objavljeno: 30.8.2018 10:00več