Objavljeno: 1.5.2024 10:00 | Teme: avtomobil, apple, google

Mercedes-Benz ne bo dopustil Applu, da zavzame notranjost njegovih avtomobilov

Izvršni direktor podjetja Mercedes-Benz, Ola Källenius, je povedal, da njihovo podjetje ne namerava sprejeti nove, razširjene različice Apple CarPlay, ki bi prevzela nadzor nad vsemi zasloni v njihovih vozilih. 

Pri Mercedes-Benzu si namesto Applove razširjene različice zrcaljenja zaslona s telefona iPhone želijo celostne programske arhitekture, ki bi zadovoljila naraščajoče zahteve kupcev po boljši tehnološki izkušnji v njihovih vozilih. Apple je naslednjo generacijo tehnologije CarPlay, ki bi razširila funkcije zrcaljenja telefona tudi na dodatne zaslone, kot sta merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, napovedal že leta 2022, a je pri Mercedesu doslej še niso vključili v noben serijski model avtomobila. Kot kaže je tudi ne bodo, saj je Källenius izpostavil sodelovanje s podjetjem Google pri oblikovanju nove navigacijske funkcije, ki bo temeljila na Google Maps. Ključna razlika je v tem, da bo pri razvoju sodelovalo tudi Mercedesovo lastno inženirsko osebje.  

Mercedes vseeno vidi vrednost v ponudbi storitev zrcaljenja telefona svojim strankam in nima načrtov, da bi jih izključil, kot nekateri drugi igralci v avtomobilski industriji, ki se odmikajo od takšnih tehnologij. General Motors,je na primer lani sporočil, da v svoji prihajajoči liniji električnih vozil ne bo dovolil uporabe Apple CarPlay in Android Auto, saj trdi, da lahko znotraj podjetja zagotovi celovitejšo programsko izkušnjo za svoje stranke.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji