Teme - microsoft

 • Microsoft je podvodni podatkovni center potegnil iz morja

  Po letu in pol je Microsoft iz morskega dna blizu Škotske potegnil podvodno kapsulo, v kateri so gostili 864 strežnikov. Prvi podatki kažejo, da je projekt z delovnim imenom Natick popoln uspeh. V letu in pol se je pokvarilo le osem strežnikov kar je le 1/8 okvar, ki jih Microsoft beleži v klasičnih podatkovni centrih. Zaradi konstantne temperature in naravnega načina ohlajanja kapsule z morsko vodo pa je bil tudi operativni strošek občutno nižji kot pri klasičnih podatkovnih centrih.

  Objavljeno: 17.9.2020 07:00več
 • "MetaOS" - novo Microsoftovo ogrodje po zgledu WeChata

  Številni viri povezani z razvijalci družbe Microsoft v zadnjem času omenjajo nov projekt z imenom MetaOS, s katerim želi proizvajalec še bolj povezati svoje izdelke za poslovno in zasebno rabo ter poenotiti uporabniško izkušnjo pri izmenjavi podatkov med njimi. Za zgled so si menda vzeli priljubljeno Tencentovo aplikacijo WeChat, ki je izredno priljubljena na Kitajskem in združuje elektronsko pošto, trenutno sporočanje, videokonference, elemente družabnih omrežja, digitalno plačevanje in še kaj.

  Objavljeno: 16.9.2020 12:00več
 • Microsoft ponuja zaščito za dokumente

  Microsoft je objavil javni predogled za novo funkcionalnost v pisarniški zbirki Microsoft Office, ki omogoča varen ogled dokumentov, na primer tistih pripetih v elektronska sporočila, brez nevarnosti, da bi prek na računalnik ali v omrežje nehote namestili izsiljevalske programe (ransomware).

  Objavljeno: 10.9.2020 12:00več
 • Microsoft potrdil najmanjši Xbox doslej

  Po mnogih govoricah so pri Microsoftu le potrdili prihajajočo igralno konzolo, Xbox Series S.

  Objavljeno: 8.9.2020 11:21več
 • V boju z Applom na pomoč Epicu vskočil tudi Microsoft

  V pravni boj Epic Games, razvijalca ultra priljubljene igre Fortnite, proti Applu, je vskočil tudi Microsoft. Sodišču je sporočil, da je odvzem razvijalskih pravic Epicu škodljiv in celo varnostno nevaren za celoten ekosistem iger.

  Objavljeno: 24.8.2020 12:00več
 • Novi Flight Simulator 2020 z namestitvenimi težavami

  Microsoftov Flight Simulator 2020 je ta teden končno na voljo, a ima veliko uporabnikov raznovrstne težave ob namestitvi.

  Objavljeno: 21.8.2020 09:57več
 • Preglednice prihodnosti bodo v treh dimenzijah

  Kljub množici sodobnejših orodij danes še vedno veliko število poslovnih izračunov, dokumentov, analiz in poročil temelji na klasičnih preglednicah narejenih s programi, kot sta Microsoft Excel in Google Sheets, ki jih poznamo že desetletja. Mnogokrat pa naletimo na rešitve, kjer je problem presegel namen orodij preglednice, posledica pa so nepregledni in težko razumljivi izračuni, kjer se je uporabniku težko znajti med množico podatkov, formul in povezav.

  Objavljeno: 19.8.2020 10:00več
 • Trump z izvršnim ukazom prepovedal aplikaciji TikTok in WeChat

  Ameriški predsednik Trump je podpisal dva izvršna ukaza, s katerima ameriškim podjetjem čez 45 dni prepoveduje poslovanje z aplikacijama TikTok in WeChat.

  Objavljeno: 7.8.2020 11:00več
 • Gorivne celice namesto dizelskih generatorjev

  Računalniška industrija se trudi, da bi postala družbeno bolj odgovorna na področju varovanja okolja. V ta namen številna podjetja vlagajo v alternativne vire energije in nove tehnologije, ki omogočajo nudenje storitev brez ali z minimalnim vplivom na okolje. Microsoft je tako poleti oznanil, da nameravajo s svojimi storitvami, pretežno v okviru oblaka Azure, do leta 2030 postati »ogljično negativni«, kar pomeni, da bodo v ozračje nehali spuščati škodljive snovi in ga potencialno celo čistili.

  Objavljeno: 6.8.2020 07:00več
 • Microsoft s solidnimi poslovnimi rezultati

  Microsoft je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, kljub dogajanju okoli koronavirusa so zabeležili solidno rast prihodkov in zaslužka.

  Objavljeno: 25.7.2020 10:12več