Teme - microsoft

 • Je to nov uporabniški vmesnik za Windows 10?

  Microsoft kot kaže pripravlja osvežitev uporabniškega vmesnika za operacijski sistem Windows 10. Prvi namig, kako bo verjetno kmalu videti okolje za Windows 10, je posredno razkril Panos Panay, Microsoftov produktni vodja za okolje Windows v video posnetku na Instagramu.

  Objavljeno: 22.3.2020 08:00več
 • Izboljšave v Microsoft Teams za pomoč pri delu na daljavo

  Microsoftovo orodje Teams je postalo v teh kriznih časih eno od ključnih orodij za delo in sodelovanje na daljavo. Microsoft je zato v posebni spletni konferenci razkril svoje načrte in novosti s katerimi naj bi omogočili še lažjo uporabo, obenem pa tudi zagotovili nemoteno delovanje celotnega sistema.

  Objavljeno: 19.3.2020 14:00več
 • Google, Microsoft in Cisco začasno podarjajo dostop do nekaterih svojih storitev v oblaku

  Zaradi karantene, ki jo začenja uvajati vedno več držav, sta se Microsoft in Google odločila, da boste nekatere svoje »oblačne« pakete v uporabo dala zastonj. Z njihovo pomočjo naj bi uporabniki lažje in bolj učinkovito delali od doma.

  Objavljeno: 15.3.2020več
 • Bill Gates odhaja iz uprave Microsofta

  Bill Gates je v sporočilu za javnost oznanil, da odhaja iz upravnega odbora družbe Microsoft, ki jo soustanovil leta 1975. Poleg tega je napovedal tudi odhod iz upravnega odbora družbe Berkshire Hathaway, kjer je bil prav tako član. Gates je odločitev utemeljil z željo, da bi rad skupaj z ženo Melindo Gates še več časa namenil človekoljubnim aktivnostim na področjih globalnega zdravja, izobraževanja in iskanja rešitev za omilitev klimatskih sprememb.

  Objavljeno: 14.3.2020 07:00več
 • Microsoft zaposlenim zaradi koronavirusa dovoljuje in celo priporoča delo od doma

  Microsoft je v javnem sporočilu svojim zaposlenim na področju Seattla in San Francisca dovolil delo od doma, zaenkrat do 25. marca. Zaposlenim, ki se slabo počutijo, imajo obstoječe bolezni, so noseči ali so starejši od 60 let, pa to celo priporoča.

  Objavljeno: 5.3.2020 13:00več
 • Zbogom, Windows 7?

  Operacijski sistem Windows 7 še vedno uporablja slaba tretjina vseh računalnikov s programsko opremo Microsoftovega porekla. Kljub temu so se v Redmondu odločili, da več kot desetletje starega sistema ne bodo več podpirali, kar pomeni, da smo tudi privrženci Sedmice primorani v nadgradnjo operacijskega sistema. Mnogi izmed njih si selitve ne želimo. Kakšne so naše možnosti?

  Objavljeno: 28.1.2020 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Microsoft in Google v oblaku dohitevata Amazon

  Amazonov servis AWS je še naprej vodilni ponudnik storitev v oblaku, a se mu glavni konkurenti v zadnjem obdobju nekoliko približujejo. Zaslužek s storitvami v oblaku pa ob tem pri vseh ponudnikih raste hitreje kot druge storitve v informacijski industriji.

  Objavljeno: 11.2.2020 06:00več
 • Ali tudi vam ne deluje Windows iskalnik?

  Dva dni je že tega, kar so uporabniki začeli poročati, da jim v Windows ne deluje več polje za iskanje ob gumbu Start, ravno ne deluje iskanje v datotečnem Raziskovalcu. Razlog je povezava iskalnika s spletnim iskalnikom Bing, ki se je zalomila.

  Objavljeno: 7.2.2020 14:00več
 • Pretečeni certifikat onemogočil uporabo Microsoft Teams

  Microsoftovo orodje za komunikacijo je bilo v ponedeljek za tri ure nedosegljivo.

  Objavljeno: 4.2.2020 10:59več
 • Microsoft prehaja na Googlovo tehnologijo brskalnika

  Microsoft je že pred časom napovedal, da bodo v svojem brskalniku Edge (ta je privzeta izbira v Windows 10) opustili lasten pogon za prikaz HTML.

  Objavljeno: 17.1.2020 13:46več