Teme - igre

 • Nintendo in Microsoft proti Sonyju

  Izredno priljubljena igra Minecraft bo na sistemu Nintendo Switch dobila programsko nadgradnjo, ki bo omogočala igralcem večigralstvo s tistimi, ki igro sicer igrajo na osebnih računalnikih, konzolah Xbox One in pametnih telefonih – ne pa tudi na Sonyjevem PlayStationu. Microsoft in Nintendo sicer močno podpirata tovrstno večigralstvo, Sony pa se mu zaenkrat upira. Tako igranje med drugim podpirata tudi Fortnite in Rocket League, a spet brez igralcev na Sonyjevem PlayStationu.

  Objavljeno: 22.6.2018 12:00več
 • WHO: Pretirano igranje iger je duševna motnja

  Svetovna zdravstvena organizacija je motnjo zaradi pretiranega igranja iger (gaming disorder) dodala na novi seznam razvrstitve bolezni, ki je izšel včeraj. Odslej je torej poljudno imenovana odvisnost od računalniških iger čisto zaresna diagnoza.

  Objavljeno: 19.6.2018 09:00več
 • Mario Kart prihaja na pametne telefone

  Nintendo se je dolgo časa otepal predelave lastnih iger za pametne telefone. Njihova prodajna strategija je temeljila na tem, da igre prodajajo naprave, sploh prenosne (denimo Nintendo Switch).

  Objavljeno: 1.2.2018 12:00več
 • Jokerjevo slovo?

  Prejšnji teden je izšla 291. številka revije Joker, edine slovenske revije, ki je pokrivala področje računalniških iger. Izšla je le digitalno, na voljo je preko lastne aplikacije za Android in iOS ter namenske spletne strani, ta hip žal vse kaže na to, da bo to tudi zadnja številka. Založnik, podjetje Alpress d.o.o., je namreč že pred časom razglasil stečaj, v stečajni masi pa je tudi blagovna znamka Joker. Ekipa, katero vodita David Tomšič in Sergej Hvala, je kljub temu delala naprej in objavila še dve številki revije, vključno z omenjeno digitalno številko.

  Objavljeno: 22.11.2017 13:00več
 • Razer Phone, telefon za ljubitelje iger

  Podjetje Razer, znano po namiznih in prenosnih računalnikih optimiziranih za ljubitelje iger, je predstavilo svoj prvi mobilni telefon, seveda optimiziran v prvi vrsti za igre. Gre za zmogljiv telefon s 5,7-palčnim zaslonom narejenim s tehnologijo IGZO, ki zmore ločljivost 1.440 x 2.560 pik. Razer Phone je prvi telefon, ki podpira frekvenco osveževanja 120 Hz, kar zagotavlja izredno mehko premikanje slike tudi v najbolj zahtevnih igrah. Toda kvaliteta zaslona se odraža tudi pri vsakdanjem delu s telefonom, že pri navadnem premikanju vsebine spletne strani.

  Objavljeno: 6.11.2017 01:00več
 • e-Šport se vse bolj uveljavlja

  Pred kratkim smo pri Monitorju preizkusili nekaj igričarskih prenosnikov, pri tem smo pisali tudi o dejstvu, da se tovrstne naprave vse bolje prodajajo. Področje računalniških iger je namreč večje kot kadarkoli doslej in nič ne kaže, da bi se rast upočasnila. Pri tem pa imajo vse večjo vlogo tudi organizirana tekmovanja, pogosto označena kot e-športi.

  Objavljeno: 27.9.2017 12:00več
 • Razvijalci ponujajo igro na Piratskem zalivu

  Poljski razvijalci pod imenom Acid Wizard so sicer plačljivo igro Darkwood v povsem brezplačni in nezaščiteni različici objavili na spletni strani The Pirate Bay.

  Objavljeno: 27.8.2017 05:00več
 • Razer gre na borzo

  Podjetje Razer, eno bolj znanih na področju igričarskih dodatkov in periferije, se pripravlja na vstop na borzo, konkretno v Hong Kongu.

  Objavljeno: 3.7.2017 15:00več
 • Xbox z Netflixom za igre

  Microsoft je splavil storitev Xbox Game Pass, ki uporabnikom konzole Xbox One omogoča, da za mesečno naročnino v višini deset ameriških dolarjev neomejeno igrajo več kot sto naslovov iz bogatega kataloga.

  Objavljeno: 2.6.2017 10:00več
 • Microsoftova mesečna naročnina za igre

  Microsoft je napovedal storitev Xbox Game Pass, gre za mesečno naročnino za igre, ki si jih lahko uporabniki prenesejo preko spleta in igrajo na konzolah Xbox One.

  Objavljeno: 3.3.2017 09:00več
ph