Teme - igre

 • Fortnite se vrača z novo sezono!

  V nedeljo se je v izredno priljubljeni igri Fortnite zgodil težko pričakovani končni dogodek desete sezone, prišla je črna luknja ki je požrla vse - igre se enostavno ni dalo igrati. Po dveh dneh čakanja, je igra nazaj z malim morjem novosti.

  Objavljeno: 15.10.2019 15:53več
 • V Veliki Britaniji odprli center za zdravljenje odvisnosti od računalniških iger

  Pred kratkim smo pisali o tožbi kanadskih staršev zoper podjetje Epic Games, saj naj bi ta igro Fortnite nalašč naredilo igro tako, da povzroča odvisnost med otroki. Podobno meni tudi britanska NHS (National Health Service), ki je odprla prvi center za zdravljenje odvisnosti od računalniški iger.

  Objavljeno: 14.10.2019 10:44več
 • Google meni, da bodo igralne konzole odmrle

  Google za letošnji november pripravlja splavitev igralne platforme Stadia, ki bo omogočila igranje vrhunskih iger na »pretočni« (streaming) način - igra se bo v resnici izvajala v oblaku, ne na lokalnem računalniku. Še več, napovedujejo, da bo njihov igralni servis kaj kmalu celo bolj odziven od lokalnih iger.

  Objavljeno: 11.10.2019več
 • Ninja iz Twitcha na Microsoftov Mixer

  Microsoft je že leta 2016 splavil storitev Mixer, spletno stran, kjer lahko v živo spremljamo (ali oddajamo) igranje računalniških iger. Gre torej za alternativo Twitchu in YouTube Gaming, a doslej ni zares zaživela. No, pred nekaj dnevi je izredno priljubljen igralec Fortnite, znan pod vzdevkom Ninja, napovedal svoj prehod na Mixer, sedaj pa je že objavil tudi prvo igranje v živo (torej prvi »stream«).

  Objavljeno: 5.8.2019 14:10več
 • Do denarnih nagrad s konzolo Playstation 4

  Sony je napovedal serijo spletnih turnirjev z denarnimi nagradami.

  Objavljeno: 2.8.2019 10:00več
 • Fortnite - rekordna nagrada v roke ameriškemu najstniku

  V ZDA se je končalo največje tekmovanje v svetu e-športa doslej, zmagovalec turnirja v igranju igre Fortnite je bogatejši za tri milijone ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 29.7.2019 10:00več
 • Svetovni pokal v – Fortniteu!

  V New Yorku, na stadionu Flushing Meadows, kjer navadno za US Open igrajo teniški zvezdniki, poteka finale svetovnega pokala v igranju igre Fortnite.

  Objavljeno: 28.7.2019več
 • Steam opušča podporo za Ubuntu

  Pred dnevi smo pisali, da bo Ubuntu opustil podporo za 32-bitne procesorje (in knjižnice), zaradi tega pa so pri Valve objavili, da bodo opustili uradno podporo svoje tržnice Steam na Ubuntu.

  Objavljeno: 24.6.2019 15:00več
 • Google Stadia prihaja novembra

  Google je v okviru sejma E3, ki je posvečen ljubiteljem računalniških iger, predstavil podrobnosti o svojem prihajajočem oblačnem servisu za pretočno igranje iger Stadia, ki so ga prvič najavili v marcu.

  Objavljeno: 7.6.2019 09:00več
 • Do 50.000 dolarjev za igranje iger - na uro!

  Časnik The Wall Street Journal je objavil poročilo o tem, kako so najpopularnejši igralci za igranje najnovejših iger plačani tudi več deset tisoč dolarjev na uro. Gre za igralce, ki svoje igranje objavljajo v živo, največkrat preko Amazonove strani Twitch, pogosto pa tudi preko YouTube.

  Objavljeno: 20.5.2019 14:00več