Teme - igre

 • Oculus Rift po novem letu

  Ustanovitelj podjetja Oculus VR, Palmer Luckey je na Twitterju nestrpnim igričarjem sporočil veselo novico. Naprava za igranje iger v navidezni resničnosti, Oculus Rift bo na prodajnih policah v prvi četrtini leta 2016. Naročanje bo možno takoj po novem letu. Prvi kupci bodo skupaj z napravo prejeli tudi igro EVE Valkyrie. Igram, ki so napovedane za Oculus, se je nedavno pridružila tudi Rock Band VR založnika Harmonix. Točnega datuma izdaje slednje še ni, vemo le, da nas razveseli enkrat prihodnje leto.

  Objavljeno: 24.12.2015 01:00več
 • Nova igralna konzola na kasete

  Podjetje Coleco, znano po eni izmed prvih konzol za igranje iger iz igralnih avtomatov v lastnem domu, napravi Colecovision iz daljnega leta 1982, napoveduje novo igralno konzolo z igrami v obliki kaset. Coleco Chameleon bo klasična igralna konzola s sodobnim pristopom, ki bo omogočala tako poganjanje starih naslovov kot novih 8-, 16-, in 32-bitnih iger, narejenih v duhu zlate dobe igričarstva. Naprava bo na prodajne police prišla v začetku leta 2016. Prvič jo bomo lahko preizkusili od 13. do 16. februarja na sejmu Toy Fair v New Yorku. Cena ostaja skrivnost. Coleco na Twitterju zagotavlja, da bo dosegljiva širšemu krogu ciljnega občinstva.

  Objavljeno: 21.12.2015 10:00več
 • Ko navidezna resničnost postane rekreacija

  Področje navidezne resničnosti je eno najbolj vročih na področju razvoja novih zamisli. Razvijalci kar tekmujejo pri iskanju novih načinov rabe, zadnja domislica pa združuje prikazovalnike navidezne resničnosti z igrami in s športnimi pripomočki, kot sta sobno kolo in tekalni trak.

  Objavljeno: 20.12.2015 01:00več
 • Valve izboljšuje varnost platforme Steam

  V zadnjih letih so kraje uporabniških računov vse večji problem, izrazito pa se povečujejo tudi kraje računov, namenjenih igranju iger preko spleta. Na platformi Steam je tako okoli 77 tisoč računov ukradenih vsak mesec. Razlog je v tem, da lahko igralci predmete, pridobljene v igrah, prodajajo med seboj za pravi denar. Tako so kakšna posebna orožja v (na primer) Counter-Strike vredna tudi po več sto dolarjev. Nepridipravi tako vderejo v račun igralca, prenesejo tovrstne digitalne dodatke k sebi in jih hitro prodajo naprej.

  Objavljeno: 10.12.2015 15:00več
 • Lenovo in Razer

  Največji proizvajalec računalnikov na svetu Lenovo je napovedal sodelovanje z igričarskim podjetjem Razer. Skupaj sta zasnovala linijo PCjev s preprostim nazivom Y. Računalnike, izdelane v sodelovanju, bo krasila tako nadpovprečna strojna moč, ustvarjena za zagon najzahtevnejših iger, kot oblikovne posebnosti podjetja Razer, med katerimi ne manjka priljubljena barvna osvetlitev Chroma. Prvi izdelek iz serije, namizni računalnik Lenovo Razer Edition, bo uradno predstavljen januarja na ameriškem sejmu elektronike CES. Kitajci želijo s sodelovanjem okrepiti prisotnost na igričarskem trgu, med kupci, ki so še edini pripravljeni odšteti zajeten kup denarja za računalnik, medtem ko Razer s podporo večjega podjetja upa na podoben uspeh kot ga ima naveza Dell - Alienware.

  Objavljeno: 28.11.2015 08:00več
 • Igričarski nakupi

  Ameriško podjetje Activision Blizzard, ki med drugim trži igre World of Warcraft in Call of Duty, je kupilo King Digital Entertainment, avtorja uspešnice Candy Crush Saga. Za 5,9 milijarde dolarjev.

  Objavljeno: 4.11.2015 12:00več
 • Steam za Linux z več kot 1500 naslovi

  Če bi pred desetimi leti dejali, da bomo Linux postal čisto resna igralna platforma, bi sogovornik le odmahnil z roko. Za strežnike je s stabilnostjo in modularnostjo kot naročen, za igranje iger z razvpito slabo podporo za različno strojno opremo – z drugimi besedami zanič gonilniki – pa daleč od primernega. Danes ima Steam na voljo že več kot 1500 različnih naslovov za Linux.

  Objavljeno: 21.9.2015 05:00več
 • Rovio spet odpušča

  Finsko podjetje Rovio, ki je leta 2009 zaslovelo z briliantno igro Angry Birds, je še vedno v težavah. Uspeh igre, ki je navdušila z čudovito grafiko, igralnostjo in duhovitostjo, je očitno zelo težko ponoviti, prodaja podpornih izdelkov (plišastih igračk) in licenc za risanke pa lahko podjetje vzdržuje le omejeno časa.

  Objavljeno: 29.8.2015 08:00več
 • Parni stroji so med nami!

  Leto in pol po tem, ko smo na CESu videli poplavo prototipov igralnih konzol Steam Machine, so prve izmed njih na voljo za prednaročilo. Steam Machine Alienware (Dell) in Cyberpower je moč naročiti v ZDA (za 450 dolarjev), originalni Steam igralni krmilniki pa bodo na voljo v novembru, in sicer po celem svetu.

  Objavljeno: 7.6.2015več
 • Igre lahko tudi vrnemo

  Največja spletna trgovina in platforma z igrami Steam od včeraj ponuja možnost vrnitve kupljene igre in posledično vračilo kupnine.

  Objavljeno: 3.6.2015 07:00več
ph