Teme - igre

 • Nvidia GeForece GTX 1080 in druge novosti

  Podjetje Nvidia je na razvojni konferenci predstavila niz novih izdelkov. Najbolj zanimiva novost je doslej najzmogljivejša grafična kartica GeForce GTX 1080, s katero ciljajo na računalniške entuziaste in uporabo v novi generaciji računalnikov pripravljenih za obdobje navidezne resničnosti.

  Objavljeno: 7.5.2016 01:00več
 • Hekerji počasi obupujejo nad lomljenjem iger

  Še vsak program in vsako igro z vsako zaščito pred kopiranjem so hekerji zlomili, a se utegne to spremeniti, priznavajo. Filmi in glasba so brezupen primer, kjer se nobena zaščita ni prav dolgo obdržala, precej drugače pa kaže igram. Kitajski hekerji s foruma 3DM, ki so si ustvarili ime z razbitjem nekaterih uspešnic, svarijo, da bi se obdobje brezplačnih iger moglo končati že čez dve leti.

  Objavljeno: 9.1.2016 05:00več
 • Igričar pustil sistem vključen več kot 20 let, da bi obdržal shranjen položaj v igri

  Uporabnik Twitterja z imenom Wanikun je japonsko različico konzole Super Nintendo pustil priključeno na elektriko več kot dvajset let. Razlog? Ni želel izgubiti napredka v igri Umihara Kawase.

  Objavljeno: 30.12.2015 09:00več
 • Božični napad na Steam?

  Nepridipravi so že pred časom napovedali, da bodo igričarjem pokvarili letošnje praznike igričarjem. Kot nalašč je za božič odpovedal servis Steam. Igričarska platforma podjetja Valve je slabo uro omogočala uporabnikom, da so ob prijavi videli informacije tujih osebkov. Med drugim so bili prikazani njihovi elektronski naslovi, številke plačilnih kartic ter informacije o preteklih nakupih. Valve trdi, da ni šlo za hekerski napad, in za napako krivi spreminjanje strežniške konfiguracije, kar naj bi povzročilo napako v predpomnilniku. Kakorkoli že, napaka je odpravljena, igričarji varni in zopet srečni.

  Objavljeno: 26.12.2015 08:00več
 • Oculus Rift po novem letu

  Ustanovitelj podjetja Oculus VR, Palmer Luckey je na Twitterju nestrpnim igričarjem sporočil veselo novico. Naprava za igranje iger v navidezni resničnosti, Oculus Rift bo na prodajnih policah v prvi četrtini leta 2016. Naročanje bo možno takoj po novem letu. Prvi kupci bodo skupaj z napravo prejeli tudi igro EVE Valkyrie. Igram, ki so napovedane za Oculus, se je nedavno pridružila tudi Rock Band VR založnika Harmonix. Točnega datuma izdaje slednje še ni, vemo le, da nas razveseli enkrat prihodnje leto.

  Objavljeno: 24.12.2015 01:00več
 • Nova igralna konzola na kasete

  Podjetje Coleco, znano po eni izmed prvih konzol za igranje iger iz igralnih avtomatov v lastnem domu, napravi Colecovision iz daljnega leta 1982, napoveduje novo igralno konzolo z igrami v obliki kaset. Coleco Chameleon bo klasična igralna konzola s sodobnim pristopom, ki bo omogočala tako poganjanje starih naslovov kot novih 8-, 16-, in 32-bitnih iger, narejenih v duhu zlate dobe igričarstva. Naprava bo na prodajne police prišla v začetku leta 2016. Prvič jo bomo lahko preizkusili od 13. do 16. februarja na sejmu Toy Fair v New Yorku. Cena ostaja skrivnost. Coleco na Twitterju zagotavlja, da bo dosegljiva širšemu krogu ciljnega občinstva.

  Objavljeno: 21.12.2015 10:00več
 • Ko navidezna resničnost postane rekreacija

  Področje navidezne resničnosti je eno najbolj vročih na področju razvoja novih zamisli. Razvijalci kar tekmujejo pri iskanju novih načinov rabe, zadnja domislica pa združuje prikazovalnike navidezne resničnosti z igrami in s športnimi pripomočki, kot sta sobno kolo in tekalni trak.

  Objavljeno: 20.12.2015 01:00več
 • Valve izboljšuje varnost platforme Steam

  V zadnjih letih so kraje uporabniških računov vse večji problem, izrazito pa se povečujejo tudi kraje računov, namenjenih igranju iger preko spleta. Na platformi Steam je tako okoli 77 tisoč računov ukradenih vsak mesec. Razlog je v tem, da lahko igralci predmete, pridobljene v igrah, prodajajo med seboj za pravi denar. Tako so kakšna posebna orožja v (na primer) Counter-Strike vredna tudi po več sto dolarjev. Nepridipravi tako vderejo v račun igralca, prenesejo tovrstne digitalne dodatke k sebi in jih hitro prodajo naprej.

  Objavljeno: 10.12.2015 15:00več
 • Lenovo in Razer

  Največji proizvajalec računalnikov na svetu Lenovo je napovedal sodelovanje z igričarskim podjetjem Razer. Skupaj sta zasnovala linijo PCjev s preprostim nazivom Y. Računalnike, izdelane v sodelovanju, bo krasila tako nadpovprečna strojna moč, ustvarjena za zagon najzahtevnejših iger, kot oblikovne posebnosti podjetja Razer, med katerimi ne manjka priljubljena barvna osvetlitev Chroma. Prvi izdelek iz serije, namizni računalnik Lenovo Razer Edition, bo uradno predstavljen januarja na ameriškem sejmu elektronike CES. Kitajci želijo s sodelovanjem okrepiti prisotnost na igričarskem trgu, med kupci, ki so še edini pripravljeni odšteti zajeten kup denarja za računalnik, medtem ko Razer s podporo večjega podjetja upa na podoben uspeh kot ga ima naveza Dell - Alienware.

  Objavljeno: 28.11.2015 08:00več
 • Igričarski nakupi

  Ameriško podjetje Activision Blizzard, ki med drugim trži igre World of Warcraft in Call of Duty, je kupilo King Digital Entertainment, avtorja uspešnice Candy Crush Saga. Za 5,9 milijarde dolarjev.

  Objavljeno: 4.11.2015 12:00več
ph