Teme - igre

 • Jokerjevo slovo?

  Prejšnji teden je izšla 291. številka revije Joker, edine slovenske revije, ki je pokrivala področje računalniških iger. Izšla je le digitalno, na voljo je preko lastne aplikacije za Android in iOS ter namenske spletne strani, ta hip žal vse kaže na to, da bo to tudi zadnja številka. Založnik, podjetje Alpress d.o.o., je namreč že pred časom razglasil stečaj, v stečajni masi pa je tudi blagovna znamka Joker. Ekipa, katero vodita David Tomšič in Sergej Hvala, je kljub temu delala naprej in objavila še dve številki revije, vključno z omenjeno digitalno številko.

  Objavljeno: 22.11.2017 13:00več
 • Razer Phone, telefon za ljubitelje iger

  Podjetje Razer, znano po namiznih in prenosnih računalnikih optimiziranih za ljubitelje iger, je predstavilo svoj prvi mobilni telefon, seveda optimiziran v prvi vrsti za igre. Gre za zmogljiv telefon s 5,7-palčnim zaslonom narejenim s tehnologijo IGZO, ki zmore ločljivost 1.440 x 2.560 pik. Razer Phone je prvi telefon, ki podpira frekvenco osveževanja 120 Hz, kar zagotavlja izredno mehko premikanje slike tudi v najbolj zahtevnih igrah. Toda kvaliteta zaslona se odraža tudi pri vsakdanjem delu s telefonom, že pri navadnem premikanju vsebine spletne strani.

  Objavljeno: 6.11.2017 01:00več
 • e-Šport se vse bolj uveljavlja

  Pred kratkim smo pri Monitorju preizkusili nekaj igričarskih prenosnikov, pri tem smo pisali tudi o dejstvu, da se tovrstne naprave vse bolje prodajajo. Področje računalniških iger je namreč večje kot kadarkoli doslej in nič ne kaže, da bi se rast upočasnila. Pri tem pa imajo vse večjo vlogo tudi organizirana tekmovanja, pogosto označena kot e-športi.

  Objavljeno: 27.9.2017 12:00več
 • Razvijalci ponujajo igro na Piratskem zalivu

  Poljski razvijalci pod imenom Acid Wizard so sicer plačljivo igro Darkwood v povsem brezplačni in nezaščiteni različici objavili na spletni strani The Pirate Bay.

  Objavljeno: 27.8.2017 05:00več
 • Razer gre na borzo

  Podjetje Razer, eno bolj znanih na področju igričarskih dodatkov in periferije, se pripravlja na vstop na borzo, konkretno v Hong Kongu.

  Objavljeno: 3.7.2017 15:00več
 • Xbox z Netflixom za igre

  Microsoft je splavil storitev Xbox Game Pass, ki uporabnikom konzole Xbox One omogoča, da za mesečno naročnino v višini deset ameriških dolarjev neomejeno igrajo več kot sto naslovov iz bogatega kataloga.

  Objavljeno: 2.6.2017 10:00več
 • Microsoftova mesečna naročnina za igre

  Microsoft je napovedal storitev Xbox Game Pass, gre za mesečno naročnino za igre, ki si jih lahko uporabniki prenesejo preko spleta in igrajo na konzolah Xbox One.

  Objavljeno: 3.3.2017 09:00več
 • HP Omen X in Omen 17 za najzahtevnejše uporabnike

  V ZDA se je prodaja osebnih računalnikov in prenosnikov po dolgih sušnih četrtletjih končno rahlo povzdignila. Videti je, da vsaj nekateri proizvajalci z več navdušenja načrtujejo in predstavljajo nove izdelke. Med njimi je zlasti HP, ki je poskrbel za nove namizne in prenosne računalnike za ljubitelje iger, ki so obenem njegovi nedražji osebni računalniki doslej, če izvzamemo profesionalne delovne postaje. Paradoksalno se dragi izdelki bolje prodajajo kot tisti ceneni.

  Objavljeno: 18.8.2016 01:00več
 • Iran prepovedal lovljenje Pokemonov

  Igra Pokemon Go je po novem dostopna tudi v petnajstih državah Oceanije in Azije, medtem ko se v deželah, kjer se trenerji Pokemonov že množijo kot zajci, spopadajo z vprašanji glede varnosti. Poleg priobčenih pripetljajih z najdenimi trupli, oropanimi igralci ter nesrečami s smrtnim izidom, težavo predstavljajo igralci, ki zaidejo v bližino vojaških in drugih občutljivih objektov. Iran je vsled dotičnih problemov igro preprosto prepovedal. Ker razvijalci podjetja Niantic z vlado azijske države niso želeli sodelovati, so tamkajšnji igralci do nadaljnjega ostali brez priljubljene zabave.

  Objavljeno: 8.8.2016 08:00več
 • Športnik z $5000 računom za lovljenje Pokemonov v Braziliji

  Japonski telovadec Kohei Uchimura, sicer zmagovalec z zlato medaljo na Olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti, je zaradi igranja igre Pokemon Go dobil kar visok račun za mobilni prenos podatkov – 5000 ameriških dolarjev. Igro je bojda prenesel šele po prihodu v Brazilijo in ga je hitro zasvojila, ni pa pričakoval, da bo cena prenosa podatkov v tujini tako visoka. Se pa ga je (bržkone tudi zaradi statusa uglednega športnika) njegov ponudnik telefonije usmilil in izstavil račun za 30 dolarjev, kolikor bi ga sicer stal zakup podatkov, če bi ga opravil vnaprej.

  Objavljeno: 4.8.2016 09:00več