Teme - igre

 • Razer gre na borzo

  Podjetje Razer, eno bolj znanih na področju igričarskih dodatkov in periferije, se pripravlja na vstop na borzo, konkretno v Hong Kongu.

  Objavljeno: 3.7.2017 15:00več
 • Xbox z Netflixom za igre

  Microsoft je splavil storitev Xbox Game Pass, ki uporabnikom konzole Xbox One omogoča, da za mesečno naročnino v višini deset ameriških dolarjev neomejeno igrajo več kot sto naslovov iz bogatega kataloga.

  Objavljeno: 2.6.2017 10:00več
 • Microsoftova mesečna naročnina za igre

  Microsoft je napovedal storitev Xbox Game Pass, gre za mesečno naročnino za igre, ki si jih lahko uporabniki prenesejo preko spleta in igrajo na konzolah Xbox One.

  Objavljeno: 3.3.2017 09:00več
 • HP Omen X in Omen 17 za najzahtevnejše uporabnike

  V ZDA se je prodaja osebnih računalnikov in prenosnikov po dolgih sušnih četrtletjih končno rahlo povzdignila. Videti je, da vsaj nekateri proizvajalci z več navdušenja načrtujejo in predstavljajo nove izdelke. Med njimi je zlasti HP, ki je poskrbel za nove namizne in prenosne računalnike za ljubitelje iger, ki so obenem njegovi nedražji osebni računalniki doslej, če izvzamemo profesionalne delovne postaje. Paradoksalno se dragi izdelki bolje prodajajo kot tisti ceneni.

  Objavljeno: 18.8.2016 01:00več
 • Iran prepovedal lovljenje Pokemonov

  Igra Pokemon Go je po novem dostopna tudi v petnajstih državah Oceanije in Azije, medtem ko se v deželah, kjer se trenerji Pokemonov že množijo kot zajci, spopadajo z vprašanji glede varnosti. Poleg priobčenih pripetljajih z najdenimi trupli, oropanimi igralci ter nesrečami s smrtnim izidom, težavo predstavljajo igralci, ki zaidejo v bližino vojaških in drugih občutljivih objektov. Iran je vsled dotičnih problemov igro preprosto prepovedal. Ker razvijalci podjetja Niantic z vlado azijske države niso želeli sodelovati, so tamkajšnji igralci do nadaljnjega ostali brez priljubljene zabave.

  Objavljeno: 8.8.2016 08:00več
 • Športnik z $5000 računom za lovljenje Pokemonov v Braziliji

  Japonski telovadec Kohei Uchimura, sicer zmagovalec z zlato medaljo na Olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti, je zaradi igranja igre Pokemon Go dobil kar visok račun za mobilni prenos podatkov – 5000 ameriških dolarjev. Igro je bojda prenesel šele po prihodu v Brazilijo in ga je hitro zasvojila, ni pa pričakoval, da bo cena prenosa podatkov v tujini tako visoka. Se pa ga je (bržkone tudi zaradi statusa uglednega športnika) njegov ponudnik telefonije usmilil in izstavil račun za 30 dolarjev, kolikor bi ga sicer stal zakup podatkov, če bi ga opravil vnaprej.

  Objavljeno: 4.8.2016 09:00več
 • Pokemoni so prispeli v Slovenijo!

  Igra, ki je obnorela svet, je uporabnikom naprav z operacijskima sistemoma iOS in Android uradno na voljo tudi v Sloveniji. Pokemon Go je fenomen, ki je v enem samem tednu okužil množice. Lovljenje prikupnih pošasti v (obogatenem) resničnem svetu je založniku igre (Nintendo) tržno vrednost dvignilo za 70 odstotkov. Igra je sicer brezplačna za igranje, a z mikrotransakcijami dnevno služi milijone. Če se ne bojimo, da bi nas igra okužila kot Novozelandca, ki je pustil službo, da bi imel več časa za lovljenje Pokemonov, jo nemudoma poiščemo na tržnici Google Play ali App Store in preverimo, zakaj toliko pompa okoli mobilnega naslova.

  Objavljeno: 17.7.2016 08:00več
 • Yelp išče Pokemone

  Ameriški spletni imenik lokalnih podjetij, ki popotnikom po svetu (v Sloveniji še ne) pomaga pri iskanju trgovin, restavracij, klubov, telovadnic in še kaj, po novem išče tudi Pokemone. Velik uspeh igre Pokemon Go jih je navdihnil, da so v iskalnik vgradili filter, ki izpostavi poslovne objekte v bližini nahajališč prikupnih digitalnih zveri. Opcijo PokeStop Nearby (nahajališče Pokemonov v bližini) je dodana drugim uporabnim filtrom, med katerimi sta Wheelchair Accessible (dostop z invalidskim vozičkom) in Offers Military Discount (popust za vojaško osebje). Podatke Yelp pridobiva s poročanjem obstoječih uporabnikov / obiskovalcev in ne iz igre same. Smešno ali ne, med počitnicami v tujini bomo z Yelpom poslej vsekakor lažje plemenitili zbirko Pokemonov.

  Objavljeno: 16.7.2016 09:00več
 • Fenomen, spočet kot prvoaprilska šala

  Pokemon GO je igra, ki je obnorela svet (v navednicah). V ZDA, Avstraliji in na Novi Zelandiji je nameščen na desetini vseh pametnih telefonov, aktivni igralci bodo vsakčas prehiteli uporabnike Twitterja. V Evropi na igro še čakamo, namestimo jo lahko le ročno, če s spleta prenesemo ustrezno APK datoteko. Uspešna zgodba lovljenja prikupnih zveri v resničnem (digitalno obogatenem) svetu se je pričela kot prvoaprilska šala pri podjetju Google. Priloženi videoposnetek zabave z zemljevidi Google Maps je zanetil iskro v očeh direktorja podjetja Niantic. Slednji so pod okriljem Googla v preteklosti že naredili igro obogatene resničnosti Ingress. Leto dni kasneje se je podjetje od spletnega velikana odcepilo ter splavilo uspešnico, o kateri se bo še veliko govorilo.

  Objavljeno: 13.7.2016 08:00več
 • Nvidia GeForece GTX 1080 in druge novosti

  Podjetje Nvidia je na razvojni konferenci predstavila niz novih izdelkov. Najbolj zanimiva novost je doslej najzmogljivejša grafična kartica GeForce GTX 1080, s katero ciljajo na računalniške entuziaste in uporabo v novi generaciji računalnikov pripravljenih za obdobje navidezne resničnosti.

  Objavljeno: 7.5.2016 01:00več