Teme - varnost

 • VirtualBox z varnostno luknjo, ki omogoča »pobeg« iz virtualnega okolja

  Ruski varnostni raziskovalec Sergey Zelenyuk je na GitHubu objavil podroben opis še neodkrite varnostne luknje (t.i. »0-day«), ki omogoča, da program v navideznem okolju VirtualBox upravlja z okoljem v operacijskem sistemu, ki ga gosti.

  Objavljeno: 7.11.2018 14:00več
 • Šifrirana vsebina diskov v resnici ni… šifrirana

  Raziskovalci nizozemske univerze Radboud so odkrili, da je kar nekaj proizvajalcev pogonov SSD, ki omogočajo strojno šifriranje vsebine, slednje implementiralo zelo površno.

  Objavljeno: 7.11.2018 12:00več
 • PortSmash: nova ranljivost v Intelovih procesorjih

  Letošnje leto poteka v znamenju odkrivanja ranljivosti v procesorjih. Po razkritju Meltdowna in Spectra so raziskovalci in strokovnjaki odkrili še kopico sorodnih napadov, med katerimi se zadnji imenuje PortSmash. Zagotovo so prizadeti Intelovi procesorji, možna pa je tudi ranljivost AMD-jevih.

  Objavljeno: 4.11.2018 05:00več
 • Oglasno sporočilo

  Celovita informacijska varnost za podjetja

  Hiter razvoj in vedno večja povezanost informacijskih sistemov ter pretok podatkov, je organizacijam poenostavil, izpopolnil ter izboljšal upravljanje vsakodnevnih poslovnih aktivnosti, hkrati pa omogočil takojšnjo komunikacijo z vsemi, ki jih potrebujejo pri svojem delu. Sredstva informacijske tehnologije (informacijski in komunikacijski sistemi) so s tem postala izrednega pomena za uspešno poslovanje organizacij. Ob tem, pa se moramo vprašati kako zavarovati ta sredstva, da bo zagotovljena razpoložljivost, zaupnost in celovitost informacij, ki jih zaposleni v organizaciji potrebujejo za vsakodnevno delo.

  Objavljeno: 29.10.2018več
 • Raziskava: Kitajska redno preusmerja in prestreza internetni promet

  V raziskavi, ki so jo opravili na ameriški visoki šoli za vojno mornarico (US Naval War College) in univerzi v Tel Avivu, so odkrili, kako Kitajske pogosto in za dlje časa preusmerja promet v internetu na svoje ozemlje. Tam ga prekopira in analizira za potrebe industrijskega vohunjenja in razbijanja šifriranja.

  Objavljeno: 28.10.2018 05:00več
 • Savdska Arabija rekrutirala zaposlenega pri Twitterju

  Savdska Arabija pri zatiranju opozicije uporablja milo rečeno precej neobičajne prijeme. Mednje po novem štejemo tudi rekrutiranje zaposlenih pri priljubljenih družabnih omrežjih.

  Objavljeno: 21.10.2018 08:00več
 • Kje so kitajski prisluškovalni čipi?

  Pred dvema tednoma je razburila Bloombergova ekskluzivna zgodba, kako so Kitajci med proizvodnjo Supermicrovih matičnih plošč vanje vgradili prisluškovalne čipe, ki so potem našli pot v številne ameriške organizacije in podjetja. Danes teh čipov še vedno ni nihče videl, zvrstili pa so se neverjetno odločni, gostobesedni in presenečeni demantiji in izjave za javnost.

  Objavljeno: 21.10.2018 05:00več
 • Oglasno sporočilo

  Si lahko privoščite izgubo podatkov?

  Odgovor na vprašanje iz naslova je za vedno več podjetij nikalen. Tudi če podatke hranite v takšnih ali drugačnih varnostnih kopijah, je zelo pomembno, kako hitro jih lahko obnovite. Programska oprema Deja Vu pa gre korak dlje – s podatki lahko počnete skorajda karkoli.

  Objavljeno: 15.10.2018 10:00več
 • Apple vztraja, da njihovi strežniki nimajo »kitajskih vohunskih čipov«

  Reuters poroča, da je Apple ameriškemu Kongresu poslal poročilo, v katerem zagotavlja, da Bloombergovo poročilo o kitajskih »vohunskih čipih«, ki naj bi bili v Super Microvih strežnikih, ki jih uporablja tudi Apple – ne drži.

  Objavljeno: 9.10.2018 10:00več
 • Kalifornija predpisuje močna gesla

  V Kaliforniji so po hitrem postopku (potrebna sta bila le približno dva tedna) sprejeli zakon, ki proizvajalcem računalniških internetno povezanih naprav narekuje implementacijo mehanizmov za zagotovitev močnejših, predvsem pa unikatnih gesel.

  Objavljeno: 8.10.2018 08:00več
ph