Teme - varnost

 • V Zagrebu semafor za pešce in kolesarje, ki buljijo v mobilne telefone

  V Zagrebu so minuli teden postavili prvi semafor, namenjen pešcem in kolesarjem, ki so pred prečkanjem ceste zatopljeni v svoje mobilne telefone. Semafor sveti na pločnik tik pred prehodom za pešce. Postavili so ga v okviru kampanje Dan brez mobilnih telefonov v prometu, ki je namenjena izboljšanju prometne varnosti.

  Objavljeno: 14.10.2019 12:00več
 • Na Kitajskem bo operater za nakup telefona ali sklenitev pogodbe po novem zahteval natančno fotografijo obraza

  Kitajska je že sedaj vodilna v uporabi tehnologije razpoznave obraza, od prvega decembra pa bodo tehnologijo uporabljali tudi, ko bo uporabnik hotel kupiti nov mobilni telefon ali skleniti mobilno oz. internetno naročniško razmerje. Po novem zakonu bo telefonsko številko tudi prepovedano prenesti na drugo osebo.

  Objavljeno: 11.10.2019 12:00več
 • Twitter je telefonske številke za dvostopenjsko prijavo uporabljal v marketinške namene

  Podjetje Twitter je s posebnim zapisom obvestilo uporabnike, da so sredi septembra odpravili napako, zaradi katere so telefonske številke uporabnikov, ki so bile Twitterju sporočene z namenom dvostopenjske prijave, uporabljali tudi v marketinške namene.

  Objavljeno: 9.10.2019 13:00več
 • Boeing večkrat zavrnil predloge, ki bi izboljšali varnost letal 737 MAX

  Boeingova letala 737 MAX so po dveh nesrečah še vedno prizemljena, po pisanju Seattle Times pa se je oglasil inženir, katerega predloge za izboljšanje varnosti so že pred leti zavrnili.

  Objavljeno: 6.10.2019 08:28več
 • Napadalci lahko prevzamejo nadzor nad nekaterimi Android telefoni

  Napadalci lahko izkoristijo novo odkrito ranljivost (t.i. luknjo »zero day«) v nekaterih telefonih z Androidom in s tem v celoti prevzamejo nadzor nad njimi.

  Objavljeno: 4.10.2019 10:27več
 • Računalniški napadi na dobavitelje podjetja Airbus

  Viri iz varnostnih krogov so za agencijo AFP potrdili, da naj bi v zadnjem letu prišlo do več računalniških napadov na računalniška omrežja dobaviteljev podjetja Airbus.

  Objavljeno: 30.9.2019 10:10več
 • Facebook ukinil več deset tisoč aplikacij

  Facebook je prekinil sodelovanje z več kot štiristo razvijalci aplikacij na največjem družabnem omrežju.

  Objavljeno: 23.9.2019 08:00več
 • Oracle Autonomous Linux

  Oracle je v okviru svoje vsakoletne razvojne konference OpenWorld Razkril kopico novosti, s katerimi nakazuje, da želijo v bližnji prihodnosti resneje konkurirati bolj zvenečim ponudnikom storitev in rešitev v oblaku.

  Objavljeno: 18.9.2019 08:00več
 • Oblak je vsaj tako varen, kot strežniki v podjetju

  Podjetja so prihod storitev v oblaku tradicionalno doslej spremljala z dobršno mero nezaupljivosti, predvsem zaradi vprašanj povezanih z varnostjo. Toda storitve v oblaku so v zadnjih letih po tej plati dozorele in večina vodij za informacijsko varnost v podjetjih danes meni, da je oblak vsaj tako varen, če ne celo bolj, kot upravljano informacijsko okolje v podatkovnih centrih samih podjetij.

  Objavljeno: 17.9.2019 13:00več
 • Ponovno - okužene aplikacije za telefone Android!

  Varnostni raziskovalci so v trgovini Play odkrili aplikacije za telefone Android, ki so okužene z novim trojanskim konjem, imenovanim »Joker«.

  Objavljeno: 10.9.2019 10:20več
ph