Teme - varnost

 • Vdori v račune Airbnb, tudi pri nas!

  V zadnjih dneh se pojavlja kar nekaj pritožb uporabnikov Airbnbja okoli vdorov v uporabniške račune. Trenutno sicer ni znano, ali gre za resen vdor v podatkovne baze spletišča, ali pa le za uporabo slabih, po možnosti recikliranih gesel, ki so se pojavila v vdoru na kaki drugi spletni strani. Osebno pa poznamo dva slovenska uporabnika, ki sta bila tarči vdora.

  Objavljeno: 21.5.2019 13:00več
 • Evropa s strožjimi kaznimi nad kiber kriminalce

  Evropska unija je teden dni pred volitvami sprejela nove ukrepe, ki bodo omogočali hitrejši in učinkovitejši pregon kiber kriminalcev.

  Objavljeno: 18.5.2019 11:00več
 • Trump z odredbo nad ... Huawei

  Ameriški predsednik Donald Trump je izdal odredbo, s katero domačim podjetjem prepoveduje uporabo tuje telekomunikacijske opreme proizvajalcev, ki predstavljajo morebitno grožnjo državni varnosti.

  Objavljeno: 16.5.2019 09:00več
 • San Francisco prepovedal prepoznavanje obraza

  San Francisco je postalo prvo mesto v Združenih državah Amerike s prepovedjo uporabe tehnologije za prepoznavanje obraza.

  Objavljeno: 15.5.2019 09:00več
 • Resna ranljivost v Ciscovih poslovnih usmerjevalnikih

  V Ciscovi opremi so odkrili dve novi ranljivosti, ki napadalcem omogočata prevzem nadzora in pregled podatkov, ki tečejo skozi Ciscove usmerjevalnike 1001-X, ki se uporabljajo v velikih omrežjih v podjetjih.

  Objavljeno: 15.5.2019 07:00več
 • Huda ranljivost v WhatsAppu terja takojšnjo posodobitev

  V programu za varno komuniciranje WhatsApp, ki uporablja šifriranje od pošiljatelja do prejemnika (end-to-end) in je zato odporen na prisluškovanje, so odkrili hudo ranljivost, ki omogoča neopazno namestitev vohunske opreme. Uporabnikom svetujejo, da nemudoma posodobijo WhatsApp na zadnjo verzijo, v kateri je luknja zakrpana.

  Objavljeno: 14.5.2019 18:00več
 • Domači pripor zaradi programske napake začasno prekinjen

  Nadgradnja programske opreme za sledilne naprave hišnih pripornikov na Nizozemskem je onemogočila elektronski nadzor kaznjencev.

  Objavljeno: 14.5.2019 11:00več
 • SHA-1 dokončno zlomljen in razsut

  Da SHA-1 ni varen zgostitveni (hash) algoritem, vemo že nekaj let. Pred dvema letoma je Google pokazal dve datoteki, ki sta različni, a ste imeli enak podpis SHA-1, kar je bil prvi praktični primer zloma tega algoritma. Sedaj pa je njegovo lomljenje postalo še enostavnejše, saj so raziskovalci iz Francije in Singapura pokazali, kako lahko ustvarimo datoteke, ki imajo lahko na začetku poljubne podatke, pa še vedno želeni podpis SHA-1 (chosen-prefix collision). Z drugimi besedami, sedaj lahko skoraj poljubno ponarejamo vsebino, ki je podpisana s SHA-1.

  Objavljeno: 14.5.2019 05:00več
 • Ranljivost v poslovnih rešitvah družbe SAP predstavlja veliko tveganje za večino podjetij

  Podjetje Onapsis, ki je specializirano za področje varnosti, je objavilo podatke o novih metodah za izkoriščanje ranljivosti v poslovnih informacijskih sistemih SAP, zlasti tam, kjer podjetja ne skrbijo za redno in pravilno nastavitev varnostnih nastavitev. Po ocenah Onapsisa je takih skoraj 50.000 podjetij.

  Objavljeno: 6.5.2019 15:00več
 • Vdor v DockerHub

  V petek je spletišče DockerHub svojim uporabnikom sporočilo, da je prišlo do vdora ene izmed podatkovnih baz, napadalec naj bi dobil dostop do zaupnih podatkov okoli 190.000 uporabnikov, to naj bi predstavljalo okoli pet odstotkov uporabnikov.

  Objavljeno: 1.5.2019 09:00več
ph