Teme - varnost

 • La Liga vohunila za uporabniki mobilne aplikacije

  Španska nogometna liga La Liga je s pomočjo mobilne aplikacije odkrivala nelegalne prenose tekem.

  Objavljeno: 13.6.2019 01:00več
 • Oglasno sporočilo

  Učinkovita obramba pred kibernetskim kriminalom

  Preventivno naravnani varnostni ukrepi v obliki organizacijskih in tehničnih kontrol nosijo dobršno breme obrambnih strategij podjetij in posameznikov v boju proti kibernetskemu kriminalu. Ne pa tudi zadostnega. - mag. Matevž Mesojednik, specialist za informacijsko varnost, SIQ Ljubljana

  Objavljeno: 11.6.2019 13:00več
 • Mastercard odpira bančne podatke

  S septembrom začne velja evropska direktiva o plačilnih storitvah PSD2, ki med drugim določa pravila za odprto bančništvo. Direktiva, ki je bila sprejeta v začetku leta 2018, določa, da morajo banke omogočiti varen dostop do podatkov o finančnih storitvah tudi tretjim akreditiranim proizvajalcem programske opreme za osebno bančništvo.

  Objavljeno: 10.6.2019 07:00več
 • Inovativna storitev Apple Find My najde tudi izključene naprave brez omrežne povezave

  Med številnimi novostmi, ki jih je Apple predstavil na konferenci WWDC, je tudi inovacija vgrajena v operacijski sistem iOS 13, ki utegne biti še kako koristna, če smo izgubili Applovo napravo ali pa je bila ukradena.

  Objavljeno: 8.6.2019 08:00več
 • Rusija zaostruje nadzor nad internetom

  Ruske oblasti so začele izvajati nov krog ukrepov, s katerimi hočejo imeti večji nadzor nad spletnimi storitvami in dostopom do interneta v celoti. Nova žrtev ukrepov je ameriški portal za zmenke Tinder, od katerega želijo dobiti sporočila in slike ruskih uporabnikov servisa. Tinder se seveda ne strinja in nastal je spor, zaradi katerega utegne Rusija blokirati uporabo te tudi v Rusiji priljubljene storitve.

  Objavljeno: 5.6.2019 01:00več
 • Tehnološka podjetja se ne bi uklonila tajnim službam, pravijo

  47 podjetij, med katerimi so tudi Google, Apple in WhatsUp, je podpisalo javni poziv britanski tajni službi GCHQ (Government Communications Headquarters), v katerem jih pozivajo naj opustijo ideje za t.i. »senčni protokol« (ghost protocol), s katerim bi lahko prisluškovali šifriranim pogovorom.

  Objavljeno: 30.5.2019 14:00več
 • Flipboardu so hekerji ukradli prijavne podatke uporabnikov

  Flipboard, novičarski agregator oz. aplikacija, je danes začel obveščati svoje uporabnike, da so bili tarča hekerskega napada, s katerim so si nepridipravi pridobili nepooblaščen dostop v podjetje. »Vpogled« je trajal kar devet mesecev.

  Objavljeno: 29.5.2019 13:00več
 • Hekerski napad na mesto Baltimore posledica orodij NSA

  Napad na računalniški sistem mestne uprave v ameriškem mestu Baltimore se preveša že v tretji teden, na dan pa prihajajo nove podrobnosti, ki obremenjujejo tudi ameriško agencijo za nacionalno varnost (NSA).

  Objavljeno: 28.5.2019 07:00več
 • Zaposleni pri Snapchatu vohunili za uporabniki

  Snapchat je storitev za trenutno sporočanje, znana po tem, da poslane fotografije in sporočila izginejo takoj po prejetju, sodeč po pisanju spletišča Vice pa naj bi zaposleni kljub temu zlorabljali dostop do podatkov in vohunili za uporabniki.

  Objavljeno: 25.5.2019 14:00več
 • Instagram več mesecev izdajal podatke

  Instagram je šele marca zakrpal varnostno luknjo, zaradi katere je od oktobra izdajal osebne podatke.

  Objavljeno: 25.5.2019 09:00več
ph