Teme - varnost

 • Zlorabljene naprave lahko predvajajo zdravju škodljive zvoke

  Matt Wixey, vodja raziskovanja v podjetju PWC, ki se ukvarja z računalniško varnostjo, je na hekerski konferenci Def Con v Las Vegasu predstavil izsledke doktorata, v katerem je zlorabil razne digitalne pripomočke, da so oddajali neprijetne in celo zdravju škodljive zvoke.

  Objavljeno: 12.8.2019 10:00več
 • Izsiljevalski virus na - fotoaparatu!

  Podjetje Check Point Software Technologies je odkrilo način, kako na Canonov zrcalno refleksni fotoaparat namestiti izsiljevalski virus. Brezžično, preko povezave Wifi!

  Objavljeno: 12.8.2019 08:00več
 • Apple ponuja milijon dolarjev za vdor v iPhone

  Apple razširja svoj program, po katerem ponuja denarno nagrado hekerjem, ki najdejo varnostne pomanjkljivosti v telefonih iPhone in računalnikih Mac.

  Objavljeno: 9.8.2019 11:00več
 • Cloudflare prekinja pogodbo s spletno stranjo 8Chan

  Ta konec tedna sta se v ZDA zgodila dva strelska napada, v obeh skupaj je življenje izgubilo 29 ljudi. Pri prvem, večjem napadu, kjer je napadalec ubil 20 in ranil 26 ljudi, so že znane nekatere podrobnosti - napadalec je dvajset minut pred pričetkom "pohoda" na spletni strani 8Chan objavil rasistični manifest zoper »priseljensko invazijo zvezne države Texas«. Zato so pri podjetju Cloudflare že napovedali prekinitev pogodbe z omenjeno spletno stranjo.

  Objavljeno: 5.8.2019 10:00več
 • Google Project Zero: 96 % lukenj se zakrpa pravočasno

  Najbolj znan projekt iskanja ranljivosti v programski opremi je Googlov Project Zero, ki teče od julija 2014. V tem času so Googlovi raziskovalci odkrili 1585 ranljivosti v programski ali strojni opremi drugih proizvajalcev. Ti so popravke v 96 % odstotkih primerov izdali pravočasno.

  Objavljeno: 3.8.2019 05:00več
 • Apple in Google ne prisluškujeta več

  Apple je po razkritju časnika The Guardian o prisluškovanju tujih sodelavcev pogovorom uporabnikov z digitalno pomočnico Siri sporno prakso opustil.

  Objavljeno: 2.8.2019 13:00več
 • V ZDA ukradli podatke več kot 100 milijonov ljudi

  Ameriška banka Capital One je razkrila, da je bila marca tarča hekerskega napada, v katerem so ji bili odtujeni podatki več kot 100 milijonov uporabnikov.

  Objavljeno: 30.7.2019 08:00več
 • Izsiljevalski virus tudi na napravah NAS Synology

  Pred kratkim smo poročali o izsiljevalskem virusu, ki se je razpasel po napravah NAS proizvajalca QNAP. Poznavalci so takrat zastrigli z ušesi in se pridušali, da je naslednji na vrsti drugi znani proizvajalec – Synology. Kot kaže, so imeli prav.

  Objavljeno: 26.7.2019 12:00več
 • Facebook bo zaradi slabega varovanja zasebnosti uporabnikov plačal 5 milijard dolarjev

  Ameriška agencija FTC (Federal Trade Commisision) je s Facebookom dosegla poravnavo, s katero se je podjetje zaradi svojih preteklih slabih praks z varovanjm zasebnosti svojih uporabnikov zavezalo plačati 5 milijard dolarjev kazni.

  Objavljeno: 25.7.2019več
 • Bolgarija je žrtev velikega hekerske vdora – ukradeni podatki okoli 5 milijonov prebivalcev

  Bolgarska natančneje nacionalna agencije za prihodke (NRA) je sporočila, da je bil konec junija njihov računalniški sistem napaden s strani neznanih hackerjev, ki so pridobili dobili dostop do zelo občutljivih podatkov o skoraj 5 milijonih prebivalcev Bolgarije. Če upoštevamo, da šteje Bolgarija nekaj čez 7 milijonov prebivalcev, lahko zapišemo, da so vpleteni skoraj vsi.

  Objavljeno: 18.7.2019 01:00več
ph