Teme - varnost

 • Podjetja na FB imela dostop tudi do zasebnih sporočil!?

  New York Times razkriva, kako tesne so bile vezi največjega družabnega omrežja na svetu z drugimi tehnološkimi velikani.

  Objavljeno: 19.12.2018 13:00več
 • Kako so tiskalniki sami od sebe začeli tiskati, iz dolgčasa

  PewDiePie, »jutuber« z največ naročniki, je v nevarnosti, da bo to prvo mesto izgubil, saj ga dohiteva kanal T-Series, ki predvaja odlomke iz Bolivudskih serij. Razlog za preplah, pravijo njegovi privrženci!

  Objavljeno: 8.12.2018več
 • Vdor v hotelsko verigo, ukradeni osebni podatki 500 milijonov gostov

  Podjetje Marriott International je objavilo, da je neznani napadalec že od leta 2014 imel dostop do omrežja hčerinskega podjetja Starwood.

  Objavljeno: 2.12.2018 09:00več
 • Razbili skupino 3ve, ki je oglaševalce ogoljufala za milijone dolarjev

  Ameriški organi pregona so s pomočjo Googla in 20 drugih podjetij uspeli razbiti veliko internetno hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala z ustvarjanjem lažnih ogledov oglasov in klikov nanj, s čimer so v zadnjih letih zaslužili več milijonov dolarjev. Predvčerajšnjim razkrita obtožnica osem osumljencev bremeni 13 kaznivih dejanj. Gre za upravljavce skupine, ki je bila znana kot 3ve, ki je razvila malware z imenom Kovter.

  Objavljeno: 29.11.2018 05:00več
 • Tudi pomnilnik ECC ranljiv na napad Rowhammer

  Pred tremi leti odkrita ranljivost fizičnega pomnilnika (Rowhammer) je še vedno aktualna, in sicer je po novem nevarna tudi za pomnilnik z ECC. Raziskovalci so pokazali, kako je mogoče tudi v najnovejših sistemih doseči nepooblaščene spremembe bitov, s čimer lahko pridobimo nadzor nad sistemi.

  Objavljeno: 22.11.2018 23:00več
 • VPN aplikacije ne ščitijo vselej zasebnosti

  Avtorji spletnega mesa TOP10VPN so objavili zanimivo raziskavo, v kateri so preverili ozadje številnih brezplačnih programov v spletnih trgovinah Apple App Store in Google Play, ki omogočajo uporabo navideznih zasebnih omrežij, tipično za dostop do storitev v posamezni ciljni državi ali pa za izhod iz držav, ki omejujejo dostop do internetnih storitev. Raziskava je razkrila, da so v ozadju zelo pogosto dvomljiva, če že ne vohunska podjetja, ki najbrž prestrezajo promet uporabnikov, prav tako pa ne nudijo nobene posebne zašite. Pogosto prav nasprotno.

  Objavljeno: 20.11.2018 13:00več
 • Uporabniki Instagrama so bili v nevarnosti

  Gesla uporabnikov Instagrama, ki so v preteklosti uporabili zmožnost prenosa vseh objav, so bila do nedavnega v nevarnosti, da jih odkrije nepooblaščeno oko.

  Objavljeno: 18.11.2018 07:00več
 • Japonski minister za računalniško varnost še ni uporabljal računalnika

  Japonski minister za računalniško varnost Yoshitaka Sakurada je šokiral javnost z izjavo, da nikoli v življenju ni uporabljal računalnika.

  Objavljeno: 15.11.2018 15:00več
 • Hrošč omogočal brezplačne igre na Steamu

  Podjetje Valve je nagradilo strokovnjaka za varnost, ker je na največjem igričarskem portalu na svetu našel programsko luknjo, ki je omogočala brezplačen prenos sicer plačljivih iger.

  Objavljeno: 14.11.2018 08:00več
 • Huawei pod vse večjimi pritiski

  Avstralski The Weekend Australian poroča o tajnem poročilu avstralskih varnostnih služb, da je bil »v zadnjih dveh letih« Huawei prisiljen predati dostopne podatke do svojega omrežja, s pomočjo katerih je bilo nato mogoče vstopiti v »tuj sistem«. Kdo točno jih je v to prisilil, ni jasno.

  Objavljeno: 10.11.2018več
ph