Teme - varnost

 • Oglasno sporočilo

  Celovita informacijska varnost za podjetja

  Hiter razvoj in vedno večja povezanost informacijskih sistemov ter pretok podatkov, je organizacijam poenostavil, izpopolnil ter izboljšal upravljanje vsakodnevnih poslovnih aktivnosti, hkrati pa omogočil takojšnjo komunikacijo z vsemi, ki jih potrebujejo pri svojem delu. Sredstva informacijske tehnologije (informacijski in komunikacijski sistemi) so s tem postala izrednega pomena za uspešno poslovanje organizacij. Ob tem, pa se moramo vprašati kako zavarovati ta sredstva, da bo zagotovljena razpoložljivost, zaupnost in celovitost informacij, ki jih zaposleni v organizaciji potrebujejo za vsakodnevno delo.

  Objavljeno: 29.10.2018več
 • Raziskava: Kitajska redno preusmerja in prestreza internetni promet

  V raziskavi, ki so jo opravili na ameriški visoki šoli za vojno mornarico (US Naval War College) in univerzi v Tel Avivu, so odkrili, kako Kitajske pogosto in za dlje časa preusmerja promet v internetu na svoje ozemlje. Tam ga prekopira in analizira za potrebe industrijskega vohunjenja in razbijanja šifriranja.

  Objavljeno: 28.10.2018 05:00več
 • Savdska Arabija rekrutirala zaposlenega pri Twitterju

  Savdska Arabija pri zatiranju opozicije uporablja milo rečeno precej neobičajne prijeme. Mednje po novem štejemo tudi rekrutiranje zaposlenih pri priljubljenih družabnih omrežjih.

  Objavljeno: 21.10.2018 08:00več
 • Kje so kitajski prisluškovalni čipi?

  Pred dvema tednoma je razburila Bloombergova ekskluzivna zgodba, kako so Kitajci med proizvodnjo Supermicrovih matičnih plošč vanje vgradili prisluškovalne čipe, ki so potem našli pot v številne ameriške organizacije in podjetja. Danes teh čipov še vedno ni nihče videl, zvrstili pa so se neverjetno odločni, gostobesedni in presenečeni demantiji in izjave za javnost.

  Objavljeno: 21.10.2018 05:00več
 • Oglasno sporočilo

  Si lahko privoščite izgubo podatkov?

  Odgovor na vprašanje iz naslova je za vedno več podjetij nikalen. Tudi če podatke hranite v takšnih ali drugačnih varnostnih kopijah, je zelo pomembno, kako hitro jih lahko obnovite. Programska oprema Deja Vu pa gre korak dlje – s podatki lahko počnete skorajda karkoli.

  Objavljeno: 15.10.2018 10:00več
 • Apple vztraja, da njihovi strežniki nimajo »kitajskih vohunskih čipov«

  Reuters poroča, da je Apple ameriškemu Kongresu poslal poročilo, v katerem zagotavlja, da Bloombergovo poročilo o kitajskih »vohunskih čipih«, ki naj bi bili v Super Microvih strežnikih, ki jih uporablja tudi Apple – ne drži.

  Objavljeno: 9.10.2018 10:00več
 • Kalifornija predpisuje močna gesla

  V Kaliforniji so po hitrem postopku (potrebna sta bila le približno dva tedna) sprejeli zakon, ki proizvajalcem računalniških internetno povezanih naprav narekuje implementacijo mehanizmov za zagotovitev močnejših, predvsem pa unikatnih gesel.

  Objavljeno: 8.10.2018 08:00več
 • Kitajska v ameriške matične plošče menda vgrajevala prisluškovalne čipe

  V matičnih ploščah Super Micro, ki so jih uporabljala številna ameriška podjetja, denimo Apple ali Amazon, naj bi bili vgrajeni kitajski čipi za prisluškovanje, trdi Bloomberg. Matične plošče je zasnovalo kalifornijsko podjetje Super Micro, proizvajale pa so se na Tajvanu in na Kitajskem. Apple, Amazon in Super Micro so odločno zanikali trditve.

  Objavljeno: 5.10.2018 05:00več
 • Vdor v Facebook – napadenih 50 milijonov računov

  V torek so pri Facebooku odkrili vdor, v katerem so napadalci dobili dostop do 50 milijonov računov.

  Objavljeno: 30.9.2018 13:00več
 • WikiLeaks z novim odgovornim urednikom

  Julian Assange, dosedanji odgovorni urednik spletišča WikiLeaks, se je umaknil iz te pozicije.

  Objavljeno: 28.9.2018 12:00več
ph