Teme - varnost

 • Odkrite varnostne pomanjkljivosti v dodatkih za WordPress

  Raziskovalci so odkrili nove, resne varnostne pomanjkljivosti v treh izredno priljubljenih dodatkih za spletni sistem WordPress.

  Objavljeno: 18.1.2020 08:25več
 • Protesti zoper 5G prišli do živega tudi ministru

  Teden dni mineva od protesta proti začetku uvajanja tehnologije 5G v Sloveniji, ki ga je pred Agencijo za komunikacijske storitve (AKOS) uradno organiziralo združenje Za Slovenijo brez 5G, dejansko pa Gregor Kos kot vodja stranke Za zdravo družbo. Na protestu, na katerem se je zbralo približno 50 ljudi, so korakali s transparenti, ki so kričali nevarnosti 5G.

  Objavljeno: 18.1.2020 05:00več
 • Italijansko sodišče tumor pripisalo uporabi mobilnega telefona

  Italijansko prizivno sodišče je potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča izpred dveh let, ki je 59-letnemu Italijanu prisodilo mesečno nadomestilo v višini 500 evrov zaradi invalidnosti, ki mu jo je povzročilo 15-letno opravljanje poklica. Zaposlen je bil v Telecomu Italia, 4-5 ur dnevno pa je telefoniral z mobilnim telefonom.

  Objavljeno: 17.1.2020 05:00več
 • Microsoft na ranljivost opozorila kar NSA

  V rednem paketu popravkov za Microsoftove operacijske sisteme, ki ga je bil ta teden še zadnjič deležen tudi Windows 7, je bil tudi obliž za tako veliko ranljivost, da je predramila celo NSA. Ameriška agencija za nacionalno varnost, ki je sicer reden kupec ranljivosti na sivem trgu, je to pot Microsoft celo sama obvestila, da ima njihov Windows 10 hudo luknjo. To se je zgodilo prvič.

  Objavljeno: 16.1.2020 05:00več
 • Trump: Apple pomaga morilcem in nasilnežem

  Ameriški predsednik se je na Twitterju pritožil, da njegova administracija pomaga Applu pri trgovskih sporazumih, slednji pa ne uslug ne vrača in noče odkleniti telefonov teroristov.

  Objavljeno: 15.1.2020 10:56več
 • Priljubljena aplikacija TikTok polna lukenj in ranljivosti

  Novi hit med mladimi uporabniki pametnih telefonov je aplikacija TikTok, ki je zapolnila praznino, ki je nastala z ukinitvijo Vina. Aplikacija, ki je trenutno na drugem mestu najpriljubljenejših, omogoča pošiljanje kratkih videoposnetkov, ki jim lahko dodamo glasbo, filtre in razne dodatke. Aplikacija ima v 150 državah več kot milijardo uporabnikov! Mlade je obnorela, a kot kaže, jo s pridom izkoriščajo tudi napadalci.

  Objavljeno: 9.1.2020 05:00več
 • Ko telefon v ozadju sporoča vašo lokacijo

  Ste vedeli, da imate na svojem telefonu množico aplikacij, ki v ozadju sporočajo vašo lokacijo, najverjetneje množici oglaševalcev? In ki imajo hkrati dostop do vaših stikov, SMSov, kamere in mikrofona?

  Objavljeno: 3.1.2020 12:00več
 • V spletu dosegljivi podatki uporabnikov pametnih naprav

  Za dobre tri tedne je bila v spletu dosegljiva baza podatkov uporabnikov pametnih naprav Wyze, med drugim tudi elektronski naslovi in imena pametnih kamer.

  Objavljeno: 31.12.2019 07:39več
 • 38.000 študentov čaka na - geslo za elektronsko pošto

  Študentom nemške univerze morajo zaradi računalniškega napada zamenjati gesla za dostop do elektronske pošte, zaradi zakonskih zahtev pa morajo študentje ob tem pokazati osebni dokument.

  Objavljeno: 19.12.2019 09:45več
 • Hekerji so v vdorih v BMW in Hyundai iskali poslovne skrivnosti

  Dva izmed največjih proizvajalcev avtomobilov, družbi BMW in Hyundai sta bila v zadnjih mesecih tarči hekerskih napadov, kjer so napadalci vohljali po internih omrežjih in iskali dokumente s poslovnimi, predvsem tehnološkimi skrivnostmi. Kot kaže, vdiralci niso dosegli želenih ciljev. Še več, varnostniki so jih hitro izsledili in dalj časa spremljali.

  Objavljeno: 10.12.2019 13:00več