Teme - varnost

 • Varnostna luknja omogoča vdor v iPhone

  Varnostno podjetje ZecOps je objavilo novico o novo odkriti varnostni luknji, s katero bi lahko napadalci dobili dostop do podatkov, shranjenih na napravi.

  Objavljeno: 23.4.2020 11:14več
 • Napadi na račune uporabnikov Nintendo Switch

  V zadnjih dneh je naraslo število napadov na uporabnike konzole Nintendo Switch – zato se priporoča vklop dvo-faktorske prijave.

  Objavljeno: 22.4.2020 10:23več
 • Po svetu je vse več prepovedi uporabe videokonferenčne storitve Zoom

  Dogajanje okoli zelo priljubljene storitve Zoom bo kot kaže ena najbolj značilnih zgodb za čase, ko je človeštvo zaprto doma zaradi koronavirusu. Zaradi pandemije je uporaba storitve skokovito narasla, a so se kmalu začele kazati varnostne pomanjkljivosti in zlorabe platforme. Do te mere, da številna podjetja, javne ustanove in institucije odsvetujejo ali celo prepovedujejo uporabo programov Zoom.

  Objavljeno: 10.4.2020 16:00več
 • Izsiljevalci objavili tajne podatke Boeinga, Lockheed Martina, Tesle in SpaceX

  Februarja so zlikovci z izsiljevalskim virusom DoppelPaymer napadli ameriško podjetje Visser Precision, ki sodi med večje dobavitelje oziroma podizvajalce za Teslo, SpaceX, Boeing, Lockheed Martin in podobna podjetja iz avtomobilske in aeronavtične industrije. Ker se podjetje ni uklonilo, so na internet priobčili ukradene podatke.

  Objavljeno: 10.4.2020 11:00več
 • Spletni samo-nateg - ne vpisujte EMŠO, tudi zaradi koronavirusa ne!

  Bodite previdni pri vpisovanju svojih osebnih podatkov, četudi vas spletna stran za njih prosi pod pretvezo ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa 

  Objavljeno: 26.3.2020 16:15več
 • Napadalci izkoriščajo novo ranljivost v Windows

  Microsoft je objavil kritično ranljivost v vseh sistemih Windows (tudi Windows 10), ki naj bi jo napadalci aktivno izkoriščali za namestitev zlonamerne programske opreme.

  Objavljeno: 24.3.2020 09:15več
 • Vsi Intelovi čipi zadnjih petih let ranljivi

  V vseh Intelovih čipih, ki so stari manj kot pet let, so odkrili ranljivost, ki jo v celoti sploh ni možno popraviti, saj tiči v nespremenljivem ROM-u. Intel je sicer pripravil popravek, ki oteži izrabo te ranljivosti, je pa ne more povsem preprečiti.

  Objavljeno: 7.3.2020 05:00več
 • Zaradi hrošča preklicanih tri milijone certifikatov za domene

  Če ste danes na več različnih spletnih straneh dobili obvestilo, da stran ni vredna zaupanja, niste bili tarče hekerskega napada niti ni z vašim računalnikom nič narobe. Neprofitna organizacija Let’s Encrypt, ki izdaja certifikate za domene za HTTPS dostop do spletnih strani, je danes preklicala tri milijone izdanih certifikatov. Razlog je hrošč v programu Boulder, ki ga je Let's Encrypt uporabljala na svojih strežnikih za preverjanje prijaviteljev in domen pred izdajo certifikata. Zaradi hrošča se ni pravilno preverjalo polje CAA.

  Objavljeno: 4.3.2020 18:00več
 • Vdor v bazo podjetja Clearview

  V aktualni številki Monitorja smo pisali o podjetju Clearview ki policijam ponuja prepoznavo obrazov s fotografij, dosegljivih preko spleta, sedaj pa je odjeknila novica, da so jim napadalci vdrli v bazo strank.

  Objavljeno: 27.2.2020 13:38več
 • Skupinski pogovori WhatsApp dosegljivi preko Googla

  Novinar nemškega časnika Deutsche Welle je na Twitterju opozoril, da so skupinski pogovori WhatsApp dosegljivi preko Googlovega spletnega iskalnika.

  Objavljeno: 24.2.2020 14:47več