Teme - varnost

 • Hekerji so prevzeli nadzor nad Twitter računom Jacka Dorseya, soustanovitelja in šefa – Twitterja

  Twitter račun Jacka Dorseya je včeraj za dobrih 15 minut postal orodje v rokah hekerske skupine Chuckling Squad, na njem pa so se pojavljali tviti in retviti, ki so bili uperjeni proti Judom, proti holokavstu in proti temnopoltim Američanom. Eden izmed tvitov je napovedal tudi bombo v Twitterjevi centrali.

  Objavljeno: 31.8.2019več
 • Uporabniki iPhonov so bili leta izpostavljeni hekerjem

  Strokovnjaki Googlovega projekta Zero so spregovorili o varnostnih luknjah, ki so »nekaj let« omogočale okužbo iPhonov zgolj s tem, da je uporabnik obiskal namenoma postavljeno spletno stran. O najdbah so že 1. februarja obvestili Apple, ki je nato šest dni kasneje izdal iOS 12.1.4 z vključenimi popravki.

  Objavljeno: 30.8.2019 10:00več
 • Priljubljena aplikacija CamScanner vsebuje trojanskega konja

  Raziskovalci podjetja Kaspersky poročajo, da so v priljubljeni aplikaciji za telefone z Androidom CamScanner zasledili trojanskega konja.

  Objavljeno: 28.8.2019 12:00več
 • Ko vam dostavna služba prinese telefon, ki ga niste naročili

  BBC poroča o novi goljufiji, ki postaja vedno bolj uporabljana v Veliki Britaniji – zlorabljeni poročajo, da se začne tako, da vam dostavna služba na dom prinese vrhunske in najnovejše telefone, ki jih sploh niste naročili.

  Objavljeno: 27.8.2019več
 • Google, Intel in Microsoft ustanavljajo nov konzorcij za varnost podatkov

  Varnost in zaupnost sta v današnjih dneh najbrž največje prioritete ponudnikov in uporabnikov računalniške tehnologija. Toda če danes imamo že dokaj dobre standarde za varovanje hranjenih podatkov in njihov transport, je razmeroma malo standardiziranega na področju varovanja podatkov med tem, ko so v uporabi oziroma obdelavi.

  Objavljeno: 22.8.2019 08:00več
 • Velik organiziran hekerski napad na Teksas

  Minuli konec tedna se je v Teksasu zgodil velik hekerski napad, katerega tarča je bilo vsaj 23 organizacij lokalne uprave. Trenutno ni znanih veliko informacij, vemo pa, da je šlo za usklajen napad. Imen organizacij, ki so bile tarče, še niso razkrili.

  Objavljeno: 20.8.2019 05:00več
 • Kako je Kaspersky omogočal sledenje uporabnikom

  Priljubljeni protivirusni program Kaspersky je vsaj od leta 2015 spletnim stranem, ki so jih obiskali uporabniki programa Kaspersky, omogočal sledenjem posameznim uporabnikom. Pisci nemške revije c't so odkrili, da Kaspersky v izvorno kodo vseh obiskanih spletnih strani vrine vrstico kode, ki vsebuje enolično oznako UUID (Universally Unique Identifier), ki omogoča razlikovanje med računalniki.

  Objavljeno: 18.8.2019 18:00več
 • Na Otoku razmišljajo o prepovedi prostoročnega telefoniranja med vožnjo

  Člani britanskega parlamenta razmišljajo o popolni prepovedi telefoniranja med upravljanjem vozila.

  Objavljeno: 15.8.2019 11:00več
 • Z MacBookom prepovedano na letalo

  Ameriška zvezna agencija za letalstvo FAA je prepovedala vnos prenosnika MacBook Pro letnik 2015 na letalo.

  Objavljeno: 14.8.2019 08:00več
 • OZN: Hekerji Severne Koreje naj bi ukradli dve milijardi USD

  Strokovnjaki Organizacije združenih narodov trdijo, da so hekerji Severne Koreje v 17 državah sveta finančnim družbam in borzam s kriptovalutami ukradli več kot dve milijardi ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 13.8.2019 15:00več
ph