Teme - varnost

 • Kalifornija predpisuje močna gesla

  V Kaliforniji so po hitrem postopku (potrebna sta bila le približno dva tedna) sprejeli zakon, ki proizvajalcem računalniških internetno povezanih naprav narekuje implementacijo mehanizmov za zagotovitev močnejših, predvsem pa unikatnih gesel.

  Objavljeno: 8.10.2018 08:00več
 • Kitajska v ameriške matične plošče menda vgrajevala prisluškovalne čipe

  V matičnih ploščah Super Micro, ki so jih uporabljala številna ameriška podjetja, denimo Apple ali Amazon, naj bi bili vgrajeni kitajski čipi za prisluškovanje, trdi Bloomberg. Matične plošče je zasnovalo kalifornijsko podjetje Super Micro, proizvajale pa so se na Tajvanu in na Kitajskem. Apple, Amazon in Super Micro so odločno zanikali trditve.

  Objavljeno: 5.10.2018 05:00več
 • Vdor v Facebook – napadenih 50 milijonov računov

  V torek so pri Facebooku odkrili vdor, v katerem so napadalci dobili dostop do 50 milijonov računov.

  Objavljeno: 30.9.2018 13:00več
 • WikiLeaks z novim odgovornim urednikom

  Julian Assange, dosedanji odgovorni urednik spletišča WikiLeaks, se je umaknil iz te pozicije.

  Objavljeno: 28.9.2018 12:00več
 • Intel zakrpal ranljivost na najnižjem nivoju svojih procesorjev

  V Intelovih procesorjih, v katerih letos ranljivosti tipov Meltdown in Spectre odkrivajo kot po tekočem traku, so našli še eno resno varnostno luknjo. Zaradi ranljivosti v CSME (Converged Security and Manageability Engine) je mogoče izmakniti šifrirne ključe. Intel je luknjo odpravil v najnovejši posodobitvi mikrokode (firmware).

  Objavljeno: 15.9.2018 12:00več
 • Nemškemu ponudniku ukradli podatke o strankah

  Nemški T-Mobile je priznal, da so ga dvajsetega avgusta v ZDA obiskali hekerji in mu odtujili podatke o uporabnikih, prizadetih je okoli dva milijona strank.

  Objavljeno: 26.8.2018 10:00več
 • 16-letnik vdrl v Applovo interno omrežje

  Avstralski najstnik je v lanskem letu iz svojega domačega naslanjača kar nekajkrat vdrl v Applovo interno omrežje in si tam nabral za 90 GB podatkov.

  Objavljeno: 18.8.2018več
 • Še tri Spectru podobne ranljivosti v Intelovih procesorjih

  Raziskovalci so na Usenet Security razkrili, da imajo Intelovi procesorji še tri ranljivosti, ki jih lahko uvrstimo v isti razred kot Spectre, ki je v začetku leta povzročil pravi vihar. Spectre (in Meltdown) sta omogočala nepooblaščen dostop do podatkov, ki so na voljo procesorju, nista pa prizadela varnega skladišča podatkov SGX (Secure Guard Extensions). Nova ranljivost, ki se imenuje Foreshadow oziroma L1 Terminal Fault, napada še to.

  Objavljeno: 15.8.2018 17:00več
 • Srčnega spodbujevalnika ni težko pohekati

  Moderni medicinski pripomočki so računalniki v malem, kar olajša njihovo nastavljanje in odčitavanje podatkov, a jih hkrati odpira številnim tveganjem, da hekerji izkoristijo luknje. Na konferenci Black Hat v Las Vegasu sta Billy Rios iz podjetja Whitescope in Jonathan Butts iz podjetja QED Secure Solutions pokazala, da so tudi najnovejši srčni spodbujevalniki ranljivi.

  Objavljeno: 10.8.2018 15:00več
 • Raziskovalci odkrili nove različice ranljivosti Spectre v procesorjih

  Vse kaže, da afera povezana z ranljivostjo sodobnih mikroprocesorjev, ki se tiče tako imenovanega špekulativnega izvajanja ukazov, še ni končana. Strokovnjaka za varnost Vladimir Kiriansky in Carl Waldspurger sta pravkar objavila novo poročilo, kjer razkrivata dve novi različici ranljivosti, ki po njunem mnenju odpirata nove možnosti zlorabe.

  Objavljeno: 19.7.2018 10:00več
ph