Teme - varnost

 • British Airways z 200-milijonsko kaznijo zaradi kršitev GDPR

  Britanska agencija ICO (Information Commissioner's Office), ekvivalent informacijskega pooblaščenca, je najavila, da namerava uveljaviti kazen za letalsko družno British Airways v višini kar 183,89 milijonov funtov oziroma okoli 200 milijonov evrov zaradi kršitev zasebnosti podatkov med lanskoletnim vdorom hekerjev v spletno storitev za rezervacije letalskih vozovnic.

  Objavljeno: 8.7.2019 14:00več
 • Iz trgovine Play odstranjena goljufiva aplikacija »Samsung firmware update«

  Google je iz svoje trgovine z aplikacijami odstranil aplikacijo, ki je uporabnikom ponujala prenos sistemskih nadgradenj za Samsungove telefone, ob kopici oglasov in – za 35 dolarjev.

  Objavljeno: 6.7.2019več
 • Aplikacija za deljenje datotek 4shared je opravljala nakupe brez soglasja uporabnikov

  Portal Techcrunch poroča o aplikaciji za deljenje datotek 4shared, ki so jo raziskovalci podjetja Upstream razkrili, da je uporabnikom »prikazovala« nevidne oglase in v njihovem imenu nepooblaščeno opravlja spletne nakupe. 4shared ima preko 100 milijonov namestitev in je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij v trgovini Play.

  Objavljeno: 5.7.2019 13:00več
 • Uporabniki japonske plačilne aplikacije 7Eleven so zaradi hekerskega vdora ob okoli 450.000 evrov

  Japonska podružnica trgovinske verige 7Eleven je v začetku tedna splavila mobilno aplikacijo, s katero je bilo mogoče plačevati v njihovih trgovinah in ki je bila vezana na plačilno kartico uporabnika. Le nekaj dni kasneje so se pojavili prve pritožbe uporabnikov, da jih je sistem bremenil za nakupe, ki jih sami niso opravili.

  Objavljeno: 5.7.2019 10:00več
 • Kitajski mejni policisti na telefone nameščajo aplikacijo, ki prečeše celotno vsebino

  Guardian poroča o mednarodni preiskavi, v kateri so sodelovali s Süddeutsche Zeitung in New York Times in v kateri so ugotovili, da kitajski mejni policisti na meji s Kirgizijo (v provinci Xinjiang) vsem, ki prečkajo mejo, v celoti prečešejo vsebino pametnih telefonov.

  Objavljeno: 3.7.2019 13:00več
 • Napad na naprave IoT

  V nekaj urah je zlonamerna programska oprema onesposobila nekaj tisoč pametnih naprav, priključenih v splet.

  Objavljeno: 27.6.2019 13:00več
 • TripAdvisor opozarja na objavljena gesla

  Spletišče TripAdvisor je začel obveščati svoje uporabnike, če sta bila v spletu objavljena elektronski naslov in geslo.

  Objavljeno: 25.6.2019 13:00več
 • Začel delovati slovenski portal za žvižgače

  Delovati je začela spletna stran zvizgac.si, ki jo je postavil Oštro, Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji. Gre za portal, ki omogoča varno in anonimno posredovanje informacij in dokumentov, ki izpričujejo nepravilnosti, ki terjajo neodvisno novinarsko preiskavo in objavo (žvižgaštvo).

  Objavljeno: 24.6.2019 14:00več
 • Vdor v ameriško vesoljsko agencijo

  Pri ameriški vesoljski agenciji NASA so objavili poročilo o varnostnem vdoru, v katerem naj bi napadalci ukradli okoli 500 MB podatkov.

  Objavljeno: 22.6.2019 20:00več
 • 23 ton kibernetske varnosti

  X-Force Cyber Tactical Operation Center (C-TOC) je ime centru za kibernetsko varnost, ki se naokoli prevaža na kolesih. Z njim eden največjih ponudnikov varnostnih storitev na svetu, družba IBM, uvaja rešitev, ki je odgovor na vse bolj pogoste kibernetske napade.

  Objavljeno: 20.6.2019 09:00več
ph