Teme - varnost

 • Microsoft povečuje varnost s storitvama SIEM – Azure Sentinel in Threat Experts

  Na področju informacijske varnosti se na žalost vsak dan pojavljajo novi tipi nevarnosti. 70% podjetij ob tem navaja, da imajo premalo strokovnjakov za področje varnosti, zato se ne morajo odzivati na grožnje na način, kot bi želeli. Obstoječi kader se mora pogosto ukvarjati s kopico urgentnih zadev (pogosto lažnimi alarmi), upravljanjem popravkov in vzdrževanju varnostnih rešitev. Na ta način jim primanjkuje časa, da bi se varnosti lotili bolj strateško, preventivno, in ne šele tedaj, ko voda že teče v grlo.

  Objavljeno: 28.2.2019 16:00več
 • Devetnajst let ranljivosti programa WinRAR

  Razvijalci priljubljenega programa za stiskanje datotek WinRAR so zakrpali devetnajst let staro varnostno luknjo.

  Objavljeno: 23.2.2019 10:00več
 • Vsi upravljalniki gesel ranljivi

  Najboljša znana praksa za varno rokovanje z gesli je uporaba upravljalnikov gesel (password managers), ki si za nas izmišljujejo in shranjujejo različna gesla za različne storitve, kot uporabnik pa si moramo zapomniti zgolj eno glavno geslo za dostop. Raziskovalci pri ISE (Independent Security Evaluators) so preverili, ali so upravljalniki gesel varni. Preizkusili so najpopularnejše: 1Password 7, 1Password 4, Dashlane, KeePass in Lastpass. Ugotovitve: vsi so luknjičavi, a še vedno jih je bolje uporabljati kakor ne.

  Objavljeno: 21.2.2019 05:00več
 • »Virus«, ki se razširja tudi prek Facebook Messenger in Skype

  Raziskovalci pri Avastu poročajo o varnostni grožnji Rietspoof, ki je sicer »na tržišču« že od avgusta 2018, vendar je svojo prisotnost v zadnjem času močno okrepila. Širi se (tudi) preko Facebook Messengerja in Skypea, v osnovi pa gre za »nalagalnik«, ki ga je mogoče uporabiti za marsikaj.

  Objavljeno: 19.2.2019 10:20več
 • Ofenziva proti Huaweiu se nadaljuje

  Po tem, ko je že kar nekaj zahodnih držav prepovedalo/odsvetovalo/odstranilo Huaweievo opremo iz omrežij svojih mobilnih operaterjev, se »ofenziva« ZDA nadaljuje, Huawei pa postaja v odgovorih vse bolj odločen.

  Objavljeno: 19.2.2019 10:00več
 • Ukradeni podatki fotografov

  Priljubljeno spletišče za izmenjavo in prodajo fotografij 500px je priznalo vdor, v katerem je bila odtujena baza vseh uporabnikov storitve.

  Objavljeno: 14.2.2019 08:00več
 • Apple plačal najstniku, ki je odkril napako v programu FaceTime

  Ameriškega najstnika, ki je v Applovem programu za neposredno sporočanje FaceTime odkril resno varnostno luknjo, so v Cupertinu nagradili.

  Objavljeno: 11.2.2019 08:00več
 • Objavljeno: 31.1.2019 11:00več
 • Hrošč omogočil prisluškovanje uporabnikom iPhonov

  V Applovem sistemu za video klice, imenovanem FaceTime, je bila odkrita izredno velika varnostna luknja.

  Objavljeno: 29.1.2019 13:00več
 • Avtomobil, odkleni se

  Raziskava, ki jo je opravila nemška avtomobilistična organizacija ADAC, je pokazala, da so številni moderni avtomobili varnostno ranljivi, saj jih je mogoče enostavno ukrasti. Na seznamu so tudi najbolj prodajana vozila v Sloveniji (podatki veljajo za 2017): Renault Clio, Volkswagen Golf, Škoda Octavia, Renault Megane in Renault Captur.

  Objavljeno: 29.1.2019 05:00več
ph