Teme - standard

 • Bitka za standard povezanih avtomobilov

  Bliža se trenutek, ko bo Evropska komisija sprejela prvi standard, ki bo omogočal brezžično povezavo med vozili ter med vozili in prometno infrastrukturo. Toda v ozadju poteka srdita bitka med dvema taboroma, od katerih vsakdo zagovarja svojo tehnološko osnovo.

  Objavljeno: 14.4.2019 01:00več
 • WebAuthn – standard za avtentikacijo brez gesel

  Krovna spletna organizacija W3C (World Wide Web Consortium) je potrdila nov standard WebAuthn za varno prijavo do spletnih storitev brez uporabe gesel. WebAuthn odpravlja glavno pomanjkljivost gesel, ki jih je pogosto zelo enostavno možno prestreči in potvarjati z ribarjenjem (phishing).

  Objavljeno: 7.3.2019 08:00več
 • USB 4.0 bo združeval različne vmesnike

  Komaj nekaj tednov po objavi nekaj sprememb in podrobnosti specifikacije USB 3.2, ki bo omogočala prenos podatkov s hitrostjo 20 Gbps, je združenje USB-IF najavilo tudi začetek dela na novi specifikaciji USB 4.0. Naslednja generacija bo vnovič podvojila največjo hitrost prenosa podatkov, ki bo postavljena na 40 Gbps, predvsem pa bo novi vmesnik omogočal prenos protokola Thunderbolt.

  Objavljeno: 6.3.2019 09:00več
 • Ford predlaga univerzalni jezik za samovozeče avtomobile

  Kljub temu, da so pravila obnašanja v prometu jasno določena s prometnimi predpisi, je v praksi še vedno precej dogajanja odvisnega od neverbalne komunikacije, denimo med voznikom avtomobila in pešcem, oziroma kolesarjem. Pešec tipično pogleda voznika v vozilu, ta pa mu zelo pogosto s kimanjem ali roko da vedeti, da mu daje prednost. Takih napol podzavestnih signalizacij je več, kot si morda prestavljamo.

  Objavljeno: 5.10.2018 09:00več
 • Po preimenovanju standardov prihaja Wi-Fi 6

  Združenje Wi-Fi Alliance je naposled vendarle spoznalo, da je dosedanje imenovanje omrežnih standardov preveč komplicirano, celo zmedeno. Brezžični omrežni vmesnik 802.11n je denimo starejši od 802.11ac, kar nepoznavalci zgolj ob prebiranju oznake zlahka zamenjajo. Kupcem je zato iz oznak težko razbrati, katere napredne tehnologije uporablja določena naprava.

  Objavljeno: 4.10.2018 08:00več
 • OpenCAPI za hitrejše podatkovne centre

  V sodelovanju družb AMD, Dell EMC, Google, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Mellanox Technologies, Micron, NVIDIA in Xilinx nastaja nov tipa vodila in standarda, ki obeta povečanje zmogljivosti procesiranja v podatkovni centrih za faktor 10. Open Coherent Accelerator Processor Interface (OpenCAPI) je specifikacija, ki definira novo vodilo za povezovanje procesorjev z naprednimi pomnilniki, pospeševalniki, omrežnimi krmilniki in obsežnimi pomnilniškimi sistemi in bo potencialno zamenjal dosedanjo arhitekturo PCIe.

  Objavljeno: 16.10.2016 01:00več
ph