Teme - koronavirus

 • iPhone bo mogoče odkleniti tudi z obrazom, ki ima masko. Delno.

  Apple bo v nadgradnji iOS 14.5. omogočil obrazni odklep iPhona (Face ID) tudi, če bo uporabnik na sebi imel obrazno masko. Toda ne popolnoma, na sebi pa bo moral imeti tudi že odklenjeno Applovo pametno uro Watch Series 3.

  Objavljeno: 3.2.2021 14:00več
 • Aplikacije #OstaniZdrav ne posodabljamo

  Portal Slotech piše, o tem, da »slovenska« aplikacija za sledenje okuženim s SARS-CoV-2 počasi umira. Zato, ker jo oblast narobe oglašuje in zato, ker je ta ista oblast bolj ali manj ne nadgrajuje.

  Objavljeno: 13.1.2021 07:00več
 • Vezava svobode gibanja na aplikacijo krši - marsikaj

  Ko je ministrstvo za javno upravo 17. avgusta letos (za iOS pa šele 1. septembra, česar nekateri politiki niso vedeli) predstavilo aplikacijo za sledenje stikom #ostanizdrav, je bilo jasno določeno, da je uporaba prostovoljna. Tako še danes, torej 14. decembra, piše na spletnih straneh MJU in v opisu aplikacije. Že jutri pa bo aplikacija postala ključ, ki odklepa potovanje med občinami v "boljših" regijah. Kako neki je to mogoče?

  Objavljeno: 14.12.2020 09:00več
 • Evropska agencija za zdravila je bila tarča kibernetskega napada

  Evropska agencija za zdravila (Ema) je bila tarča kibernetskega napada, so danes sporočili iz agencije. Zagotovili so, da so že uvedli preiskavo in so v tesnem stiku s policijo. Kasneje se je izvedelo, da so hekerji dostopali do dokumentov v zvezi s cepivom proti covidu-19 ameriškega podjetja Pfizer in nemškega BioNTech.

  Objavljeno: 10.12.2020 10:30več
 • Najbolj priljubljena Google iskanja v letu 2020

  Po zadnjem Googlovem poročilu smo v Sloveniji v spletnem iskalniku najbolj iskali Koronavirus, Arnes Učilnice in Kobe Bryant.

  Objavljeno: 9.12.2020 09:30več
 • Koronavirus je spodbudil programiranje

  Pandemija je na številnih področjih ohromila gospodarsko dejavnost in postavila resne omejitve ustvarjalnosti, denimo v kulturi, toda najnovejše poročilo portala GitHub kaže, da to ne velja za področje računalniškega programiranja. Ravno nasprotno, delo od doma in več časa na voljo za delo za računalnikom sta prispevala k temu, da so se količina opravljenega dela in število programskih projektov zelo povečali.

  Objavljeno: 5.12.2020 16:00več
 • Zoom presega poslovna pričakovanja

  Z nadaljevanjem karanten bo Zoom presegel že tako visoka poslovna pričakovanja – prihodki bi lahko dosegli 2,5 milijard dolarjev, dvakrat toliko, kot so napovedovali marca.

  Objavljeno: 1.12.2020 11:30več
 • Angleška koronaaplikacija zaradi hrošča ni delovala pravilno

  S koronaaplikacijami za sledenje stikom je križ, saj že v optimalnem delovanju od njih pričakujemo preveč. Situacijo pa lahko dodobra zapletejo hrošči, kakršnega so imeli v angleški aplikaciji. Zaradi napake so opozorilo o tveganem stiku in potrebni samoizolaciji dobili ljudje šele po 40 minutah stika namesto po 15 minutah. Zaradi tega je več tisoč ljudi izostalo.

  Objavljeno: 4.11.2020 05:00več
 • Zoom razširja šifriranje na vse klice

  Zoom je letos z delom na daljavo doživel izjemno popularnost, s tem pa se je vsaj v prvih mesecih pojavilo veliko varnostnih ranljivosti – tudi pomanjkljivo šifriranje.

  Objavljeno: 28.10.2020 11:16več
 • Arnesova obrazložitev dogajanja

  Tekom tega tedna smo pisali o težavah, ki so se dogajale pri delovanju (predvsem pri prijavi v) Arnesove storitve za izobraževanje.

  Objavljeno: 23.10.2020 08:55več