Teme - koronavirus

 • Pod Everestom postavili bazno postajo 5G

  Kitajska je pod najvišjo goro sveta postavila bazno postajo 5G, preko nje pa oddajajo živo sliko te mogočne gore.

  Objavljeno: 21.4.2020 09:40več
 • Gmail: 18 milijonov lažnih elektronskih sporočil o koronavirusu dnevno!

  Google poroča, da njihovi algoritmi za odstranjevanje neželene pošte vsak dan odstranijo 100 milijonov neželenih sporočil, še preden dosežejo uporabnike, od tega jih je skoraj četrtina takih, ki uporabnike »obveščajo« in »opozarjajo« o koronavirusu.

  Objavljeno: 19.4.2020več
 • Uprava za varstvo pred sevanji zanika povezavo med koronavirusom in 5G

  Navedbe, da je za izbruh novega koronavirusa kriva tehnologija 5G, so neresnične in zavajajoče, so sporočili iz Uprave RS za varstvo pred sevanji. Kot poudarjajo, med koronavirusom in tehnologijo 5G ni povezave, kar so v izjavi izpostavili tudi v Evropski komisiji.

  Objavljeno: 17.4.2020več
 • Uničevanje opreme na stolpih za mobilne komunikacije tudi na Hrvaškem

  Kolegi iz hrvaške revije Bug poročajo, da se je norost v obliki teorije zarote, ki omrežja 5G povezuje z škodljivostjo za zdravje in celo koronavirusom, razširilo tudi na Hrvaško.

  Objavljeno: 15.4.2020 15:00več
 • Google in Apple s tehnologijo sledenju kontaktov

  Google in Apple skupaj razvijata tehnologijo, s katero bi uporabnike lahko opozorila, če so bili v določenem času v stiku z okuženim z koronavirusom.

  Objavljeno: 15.4.2020 12:00več
 • Evropski komisar: Prisilno sledenje telefonom ne pride v poštev

  Evropski komisar za notranji trg Thierry Breton je zatrdil, da prisilni ukrepi sledenja mobilnim telefonom v Evropski uniji za sledenje okuženim z novim koronavirusom "ne pridejo v poštev". Kaj takega je po njegovih besedah možno le na prostovoljni podlagi in samo za zdravstvene oblasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

  Objavljeno: 13.4.2020 11:00več
 • Policiji v Tunisu pri nadzoru karantene pomaga tudi robot

  Policija v Tunisu si pri nadzoru nad spoštovanjem karantene pomaga tudi s posebnim policijskim robotom. Patruljni robot, ki so ga poimenovali PGuard, preži za ljudmi, ki se kljub ukrepu karantene sprehajajo po ulicah tunizijske prestolnice, poroča britanski BBC.

  Objavljeno: 13.4.2020 10:45več
 • New Jersey urgentno išče strokovnjake za COBOL

  Epidemija koronavirusa ima nepredvidljive učinke na ustroj sodobne družbe. Phil Murphy, guverner ameriške zvezne države New Jersey, je na nedavni tiskovni konferenci med drugim javnost pozval, da urgentno potrebujejo strokovnjake za »Cobalt«, pri čemer je misli pravzaprav na programerje s poznavanjem programskega jezika COBOL.

  Objavljeno: 11.4.2020 06:00več
 • Čezmejo.si – preverimo, če smo v prekršku

  Slovenski programerji so postregli s spletno aplikacijo Čezmejo.si, v kateri lahko preverimo, če morebiti kršimo prepoved gibanja izven svoje občine.

  Objavljeno: 10.4.2020 16:25več
 • Razvoj aplikacij za diagnosticiranje covid-19

  Živimo v dobi, ko se za vsak problem napiše aplikacija za pametni telefon, kar velja tudi za covid-19. Trenutno potekata vsaj dva projekta (en na Cambridgeu in drugi na CMU), ki želita razvita aplikacijo, ki bi uporabniku nakazala, ali je morebiti okužen z novim koronavirusom.

  Objavljeno: 9.4.2020 15:00več