Teme - koronavirus

 • Apple in Google objavila vmesnik za sledenje stikom

  Glavna igralca na področju pametnih telefonov sta že pred časom napovedala sodelovanje za sledenju (morebiti okuženim) stikom v času koronavirusa, sedaj pa sta objavila ustrezen programski vmesnik (API).

  Objavljeno: 22.5.2020 10:07več
 • Kljub pandemiji sektor IKT ohranja službe

  Pandemija koronavirusa je močno prizadela celotno svetovno gospodarstvo. Čeprav prave razsežnosti krize šele spoznavamo, zelo verjetno se bo to dodobra pokazalo šele čez čas, v javnost prihajajo prve podrobnejše analize, ki prikazujejo kako močno je bila ali še bo prizadeta posamezna gospodarska panoga. Sektor IKT seveda na posledice koronavirusa ni imun, vendar jo bo kot kaže odnesel z manj izgubami delovnih mest, kot drugod.

  Objavljeno: 14.5.2020 06:00več
 • Google in Facebook delo od doma podaljšala do konca leta

  Tehnološka velikana sta sporočila, da bodo zaposleni lahko do konca leta delali od doma.

  Objavljeno: 9.5.2020 15:25več
 • Google opustil načrte za pametno mesto

  Googlovo podjetje Sidewalk Labs je opustilo načrte za razvoj pametnega mesta v kanadskem Torontu, ob tem je navedlo komplikacije, povezane s koronavirusom.

  Objavljeno: 8.5.2020 11:05več
 • Avstralska aplikacija za sledenje kontaktom neuporabljena

  Avstralija je bila med prvimi z aplikacijo za sledenje osebnim stikom za hitrejše sledenje koronavirusu, sedaj pa se je izkazalo, da že deset dni ni bilo z nje pobranih nobenih podatkov.

  Objavljeno: 7.5.2020 12:58več
 • Applova konferenca WWDC bo konec junija

  Ob razširitvi koronavirusa so podjetja odpovedala konference, ena največjih, Applov WWDC, pa se bo odvijala preko spleta.

  Objavljeno: 6.5.2020 13:19več
 • Apple in Google prepovedala preverjanje lokacije pri beleženju stikov

  Pred časom smo pisali o tem, da nameravata Apple in Google funkcionalnost beleženja stikov z morebitno okuženimi s koronavirusom vgraditi v sam operacijski sistem (torej Apple v iOS, Google v Android) - pri tem bo prepovedano beleženje lokacije.

  Objavljeno: 5.5.2020 11:08več
 • Indija z obvezno uporabo aplikacije za beleženje stikov

  Indija je v predelih z večjimi izbruhi koronavirusa predpisala obvezno uporabo aplikacije za beleženje medsebojnih stikov.

  Objavljeno: 4.5.2020 12:10več
 • Oglasno sporočilo

  Vse o delu in šolanju od doma – v novem Monitorju

  Na voljo je nova številka Monitorja, v kateri smo se lotili dveh trenutno izredno aktualnih tem – delo in šolanje od doma. Kako organizirati delo od doma, da bo čim bolj učinkovito in čim manj stresno, in kako se z moderno tehnologijo spopadajo učenci in učitelji.

  Objavljeno: 29.4.2020 06:51več
 • Apple pravi, da se počasi prebujamo

  Tako kot ima podatke o navadah uporabnikov telefonov Google, jih ima tudi Apple. In njihovi podatki kažejo, da se svet počasi prebuja iz karantene.

  Objavljeno: 3.5.2020 10:00več