Teme - koronavirus

 • YouTube končno umika posnetke s teorijami zarote o koronavirusu

  Poleg YouTuba so se umiku spornih posnetkov in sporočil lotili tudi pri Facebooku, tako na družbenem omrežju kot v storitvi WhatsApp, podobno bo storil tudi Twitter.

  Objavljeno: 9.4.2020 11:12več
 • Apple začel izdelovati zaščitne maske za zdravstvene delavce

  Tudi Apple se pridružuje boju zoper koronavirusu, konkretno z izdelovanjem zaščitnih mask za zdravstvene delavce – 20 milijonov naj bi jih bilo že na poti v ZDA.

  Objavljeno: 8.4.2020 10:43več
 • Prošnja britanskih operaterjev – ne zažigajte baznih postaj

  Štirje največji britanski operaterji telekomunikacijskih storitev so v skupni objavi prosili za pomoč pri preprečevanju zažiganja baznih postaj.

  Objavljeno: 7.4.2020 14:00več
 • Digitalna solidarnost

  Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT) pri GZS vabi podjetja IKT, da s svojimi orodji in storitvami brezplačno pomagajo vsem, ki bi v času epidemije potrebovali pomoč.

  Objavljeno: 6.4.2020več
 • Karantena, kot jo vidi Google

  Google je sestavil poročila o gibanju uporabnikov s telefoni, ki kažejo na to, kako so se v borih nekaj tednih spremenile navade sveta.

  Objavljeno: 3.4.2020več
 • Pod težo kritik Zoom obljublja temeljit pregled varnosti

  Plaz kritik, ki se je samo v tem tednu zgrnil nad družbo Zoom zaradi varnostnih ranljivosti in pomanjkljivosti, je bil kot kaže tolikšen, da se je podjetje nemudoma odzvalo z javno razgrnjenim načrtom, ki med drugim vključuje interno preiskavo.

  Objavljeno: 2.4.2020 13:00več
 • Sledenje okužbam s koronavirusom ali zasebnost? Imamo lahko oboje

  V Sinapurju in nekaterih drugih azijskih državah so v boju proti koronavirusu množično uporabljali pametne telefone, s katerimi lahko sledijo posameznikom in tako preverijo, s kom so bili v stiku in kdo se je od koga nalezel. Uporaba takšnih aplikacij vedno prinaša tudi pomisleke, saj je to hud poseg v zasebnost, zato je zelo pomembno, kdo in pod kakšnimi pogoji bo podatke lahko videl. Zato se v Evropi pripravlja platforma iniciative PEPP-PT (Pan European Privacy Protecting Proximity Tracing), ki bo rešila oba problema.

  Objavljeno: 2.4.2020 05:00več
 • Predlagano sledenje mobilnim telefonom ne bo uzakonjeno

  Včeraj (ponedeljek) je nemška vlada sprejela amandma k zakonu o nalezljivih boleznih, ki je v osnovi vseboval tudi klavzulo o sledenju mobilnim telefonom. Vendar so to točko na koncu izpustili.

  Objavljeno: 31.3.2020več
 • Smo ostali tudi brez Amazona?

  Redne stranke Amazonovih spletnih trgovin v Nemčiji, Veliki Britaniji in Italiji (in gotovo še kje) so ugotovile, da Amazona za Slovenijo v resnici ni več.

  Objavljeno: 30.3.2020 11:00več
 • Superračunalniki se združujejo v boju proti koronavirusu

  Računalniške velesile so združile moči v boju proti pandemiji, tako da so dale na voljo zmogljivosti svojih super računalnikov za namen raziskovanje koronavirusa. Projekt COVID-19 High Performance Computing Consortium, ki je nastal na pobudo in pod okriljem Bele hiše in ameriškega ministrstva za energijo, združuje sisteme iz privatnega sektorja (oblaka), univerz in ameriških državnih ustanov.

  Objavljeno: 30.3.2020 07:00več