Novice

 • Ameriško ministrstvo za pravosodje naj bi drug teden vložilo tožbo proti Googlu

  Ameriška vlada se resno pripravlja na vložitev tožbe proti Googlu in vzpodbuja državne tožilce, naj se pridružijo, poroča Reuters. Tožba naj bi Google obtožila monopolnega ravnanja na področju spletnega iskalnika.

  Objavljeno: 30.9.2020 11:45več
 • Evropska unija bo menda odobrila Googlov nakup podjetja Fitbit

  Pred enim letom je Google napovedal nakup podjetje Fitbit, ki je eno izmed bolj uspešnih proizvajalcev pametnih ur oz. pametnih zapestnic. Evropska komisija se je nakup odločila temeljito preveriti. Kot kaže, so jo Googlovi odgovori pomirili.

  Objavljeno: 30.9.2020 11:00več
 • Hrvaški Telekom je včeraj za 6 ur odpovedal. Vključno s številkami za nujno pomoč.

  Hrvaški Telekom je imel včeraj zaradi programske napake kar šesturni izpad delovanja. Uporabniki niso mogli klicati nobenega, tudi številke za klic v sili (112) ne.

  Objavljeno: 30.9.2020 10:00več
 • Nokia v Veliki Britaniji po prepovedi Huaweija do prvega večjega posla s 5G

  Potem ko je britanski premier Boris Johnson julija Huaweiju prepovedal sodelovanje pri vzpostavitvi omrežja 5G na Otoku, bo opremo državnemu BT namesto kitajskega velikana dobavila Nokia. Finsko podjetje bo med drugim zagotovilo bazne postaje in ustrezno opremo za vzpostavitev hitrega omrežja 5G, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

  Objavljeno: 30.9.2020 09:30več
 • Kdo napada Flightradar24?

  Flightradar24, ki velja za referenčno spletno stran za vse informacije o prometu na nebu, je zadnje dni tarča hekerskih napadov. V dveh dneh je bila stran trikrat nedostopna zaradi napadov DDoS, kar se še ni zgodilo. Ker napadi sovpadajo z zaostrovanjem situacije na Kavkazu, se pojavljajo številne špekulacije, kdo in s kakšnimi motivi stoji za napadi.

  Objavljeno: 30.9.2020 05:00več
 • Od jutri naprej bodo sproščene cene goriv. Zato se je vladna stran goriva.si sesula.

  Od jutri naprej cena goriv oz. naftnih derivatov ne bo več državno regulirana, zato je pričakovati postopno zviševanje cen le teh. Vladna spletna stran goriva.si je zato danes pokleknila pod bremenom uporabnikov. V angleščini.

  Objavljeno: 29.9.2020 12:00več
 • Microsoftovemu oblaku se je malce zataknilo

  Microsoft je imel sinoči globalne težave – nekateri uporabniki njihovega oblaka Azure se približno šest ur niso mogli prijaviti vanj.

  Objavljeno: 29.9.2020 11:00več
 • V novem Monitorju veliki preizkus prenosnikov za doma

  Od danes je na voljo nova številka Monitorja, naslovna tema številke pa so domači prenosniki. Preizkusili smo 18 različnih modelov od dobrih 500 evrov naprej – poleg vstopnih prenosnikov smo preizkusili tudi nekaj cenejših igričarskih in ultralahkih modelov. Nekaj predlogov se najde tudi za tiste, ki prisegajo na Applove prenosnike.

  Objavljeno: 29.9.2020 07:38več
 • Oglasno sporočilo

  Energijska učinkovitost v podatkovnih centrih je vedno možna

  Naraščajoči stroški energije so dejstvo sodobne družbe. Upravljavci podatkovnih centrov morajo nadzorovati te stroške, tako da povečajo energijsko učinkovitost ne le v podatkovnem centru, temveč v celotni organizaciji.

  Objavljeno: 28.9.2020 10:20več
 • Kdo bo zmagal v boju Evropske komisije proti Applu in Irski

  Evropska komisija se ne strinja s sodbo Splošnega sodišča EU, da je bil Apple upravičen do 13-milijardnega popusta na plačilo davkov. Zaradi tega so vložili pritožbo zoper julijsko sodbo, v kateri je sodišče razveljavilo odločbo Evropske komisije in pritrdilo Applu in Irski.

  Objavljeno: 28.9.2020 05:00več