Novice

 • Novi Notes za Mac OS X

  Tako kot je IBM obljubil, je še pred koncem leta tudi predstavil Lotus Notes za Mac OS X, in to celo kot univerzalen binarni paket, ki "enako dobro" deluje na procesorjih Intel in PowerPC.

  Objavljeno: 31.12.2006več
 • Srečno 2007!

  Uredništvo Monitorja vam želi srečno novo leto!

  Objavljeno: 31.12.2006več
 • (Pre)hud naval na iTunes

  Applov iPod je tudi letos eno izmed najbolj priljubljenih daril, še posebej v ZDA, kar potrjuje tudi lestvica najbolje prodajalnih prenosnih predvajalnikov na Amazon.com, kjer so iPodi zasedli kar 6 mest na lestvici prvih desetih.

  Objavljeno: 30.12.2006več
 • Nova Cyber-shota serije S

  Sony bo po pisanju AppleInsiderja v začetku prihodnjega leta na sejmu Consumer Electronics Show v Las Vegasu predstavil dva nova digitalna fotoaparata v vstopnem razredu, Cyber-shot S650 in S700, ki bosta vsebovala tipalo s 7,2 milijoni pik in 3-kratno optično povečavo.

  Objavljeno: 29.12.2006več
 • Napad na omrežje T-2?

  Sodeč po pisanju na spletnih forumih in blogih ter odzivih nekaterih naših bralcev so uporabniki storitev internetnega ponudnika T-2 v poštni predal prejeli neželeno elektronsko sporočilo (nekateri celo več), naslovljeno na nekega drugega uporabnika T-2 ter z njegovim uporabniškim imenom in geslom, ki pa se je izkazalo za neveljavno.

  Objavljeno: 29.12.2006več
 • Jobs na udaru

  Delnice podjetja Apple Computer so bile ta teden na težki preizkušnji, saj so bili investitorji v skrbeh, ali bo prišlo do preiskave podeljevanja delnic znotraj podjetja, zaradi česar bi se utegnil zamajati celo stolček predsednika in ustanovitelja Appla, Steva Jobsa.

  Objavljeno: 29.12.2006več
 • Lov na Vistine žužke se začenja

  Kljub temu da novi Windows Vista še ni naprodaj fizičnim osebam, ampak je dosegljiv samo podjetjem in preko podzemnih kanalov, ne preseneča, da so se nekateri nepridipravi že lotili iskanja varnostnih lukenj najbolj varnega (tako Microsoft) Windowsa doslej.

  Objavljeno: 28.12.2006več
 • Hoya Pentax

  1. oktobra prihodnje leto bo nastalo novo podjetje Hoya Pentax, v katerega se bosta združila japonski izdelovalec optičnih elementov Hoya in uveljavljeno ime na področju fotoaparatov, Pentax.

  Objavljeno: 28.12.2006več
 • Pobegle HP-jeve novosti

  V množici gradiv, ki jih je Microsoft objavil ob predstavitvi operacijskega sistema Vista, so se po pomoti znašli tudi nekateri podatki, ki bi morali ostati skriti. Med njimi sta HP-jeva računalnika, tablični in namizni komplet.

  Objavljeno: 28.12.2006več
 • AmigaOS 4.0

  Podjetje Hyperion Entertainment je po petih letih razvoja ponovno izdalo AmigaOS 4.0 (Final Update), ki je na voljo za brezplačen prenos s spletne strani razvijalcev, ki so tudi lastniki licence operacijskega sistema za zastarelo strojno opremo.

  Objavljeno: 27.12.2006več