Novice

 • Hekerski vdor razkril projekte ruskih obveščevalcev

  Rusko podjetje SyTech, ki dela za tamkajšnjo tajno službo FSB, je bilo žrtev hekerskega napada, ki je odplaknil 7,5 TB podatkov. Za zdaj še neznani napadalci iz hekerske skupine 0v1ru$ so tam našli informacije, ki dokazujejo, da je SyTech za FSB intenzivno razvijal metode za zlom omrežja Tor.

  Objavljeno: 23.7.2019 05:00več
 • Android - boljša podpora brezžičnim slušalkam

  Google v svojem razvijalskem blogu sporoča, da se trudijo močno podpreti nadgrajeni način brezžičnega povezovanja naprav s slušalkami, t.i. Fast Pair.

  Objavljeno: 22.7.2019 15:00več
 • Microsoft se je odločil – namestili boste nove Windows 10 in pika!

  Težave z letošnjo (majsko) različico 1903 so kar nekaj uporabnikov Windows 10 prestrašile, zaradi česar so se odločili ignorirati pozive k nadgradnji in ostati na lanski različici 1803. Toda Microsoft sporoča, da bo nadgradnja kmalu obvezna.

  Objavljeno: 22.7.2019več
 • Novi Chrome se bo bolj potrudil z Načinom brez beleženja zgodovine

  Nova različica brskalnika Chrome (76) bo spletnim stranem preprečila ugotavljanje ali jih je obiskal uporabnik z vklopljenim načinom brez beleženja zgodovine (Incognito mode). Chrome 76 naj bi bil na voljo konec tega meseca.

  Objavljeno: 22.7.2019več
 • Intelova tehnologija za hitrejšo umetno inteligenco

  Umetna inteligenca in strojno učenje sodita med najzahtevnejša računalniška bremena, zato se raziskave vse bolj usmerjajo v učinkovito strojno pospeševanje tovrstnih računskih operacij. Intel že dalj časa razvija specializirane procesorje Loihi, ki "simulirajo nevrone v računalniških možganih".

  Objavljeno: 21.7.2019 05:00več
 • Amazon pripravlja robota za domačo rabo

  Po informacijah, ki curljajo iz družbe Amazon, v podjetju pripravljajo cel niz zanimivih strojnih izdelkov. Med njimi bo brez dvoma največ pozornosti vzbudil prvi robot za domačo rabo, ki nastaja v okviru projekta z internim imenom Vesta.

  Objavljeno: 20.7.2019 01:00več
 • EU Qualcomm kaznovala s 242 milijoni evrov

  Po tem, ko je Qualcomm pred kratkim s poravnavo zaključil dolgoletni, predvsem pa drag spor z družbo Apple, so dobili nov hladen tuš. Evropska komisija jih je spoznala za krive glede obtožb o zlorabah svojega tržnega položaja na področju sistemskih vezij za telefonijo 3G (da, 3G!). Zaradi tega so jim naložili plačilo kazni v višini 242 milijonov evrov.

  Objavljeno: 20.7.2019 01:00več
 • YouTube Music tudi v Sloveniji

  Priljubljena spletna storitev YouTube Music je odslej na voljo tudi v Sloveniji. Osnovna storitev je brezplačna, uporabniki pa imajo dostop do videospotov, uradnih albumov, singlov, remiksov in koncertov v živo. YouTube Music zna tudi priporočati glasbo glede na uporabnikove preference in pogosto poslušano glasbo, pa tudi priložnost (telovadba, sprostitev,…). Ustvariti je mogoče predvajalne sezname ali pa dostopati do tematskih seznamov, ki so jih objavili drugi uporabniki.

  Objavljeno: 19.7.2019 08:00več
 • Naročniška akcija!

  Naročite se na Monitor in morda boste izžrebani za polnilec, ki lahko novejše združljive telefone napolni tudi brezžično!

  Objavljeno: 15.7.2019 05:00več
 • Galileo spet deluje

  Po večdnevnih težavah je evropski navigacijski sistem Galileo ponovno operativen. Sistem je bil nedosegljiv zaradi napake na zemeljskem delu, neuradno v italijanskem in nemškem delu. Evropska agencija za globalno navigacijo (GNSS) je sporočila, da se je situacija normalizirala in da Galileo ponovno deluje, čeprav se lahko primeri še kakšna nenatančnost.

  Objavljeno: 18.7.2019 21:00več
ph