Novice

 • Vdori v račune Airbnb, tudi pri nas!

  V zadnjih dneh se pojavlja kar nekaj pritožb uporabnikov Airbnbja okoli vdorov v uporabniške račune. Trenutno sicer ni znano, ali gre za resen vdor v podatkovne baze spletišča, ali pa le za uporabo slabih, po možnosti recikliranih gesel, ki so se pojavila v vdoru na kaki drugi spletni strani. Osebno pa poznamo dva slovenska uporabnika, ki sta bila tarči vdora.

  Objavljeno: 21.5.2019 13:00več
 • Pogled na prihajajoči iPhone 11

  Iz doslej znanih podatkov o prihajajočem iPhonu je YouTube ustvarjalec sestavil video potencialnega videza novega telefona.

  Objavljeno: 21.5.2019 10:00več
 • Američani začasno omilili sankcije zoper Huawei

  Ameriško ministrstvo za trgovino (Commerce Department) je začasno omililo sankcije zoper kitajskega telekomunikacijskega velikana Huawei.

  Objavljeno: 21.5.2019 09:00več
 • Proti Huaweiju tudi Intel in Qualcomm

  Po novici, da je Google po Trumpovem ukazu prekinil sodelovanje z Huaweijem, naj bi se temu pridružili tudi izdelovalci integriranih vezij, z Intelom in Qualcommom na čelu.

  Objavljeno: 20.5.2019 16:00več
 • Do 50.000 dolarjev za igranje iger - na uro!

  Časnik The Wall Street Journal je objavil poročilo o tem, kako so najpopularnejši igralci za igranje najnovejših iger plačani tudi več deset tisoč dolarjev na uro. Gre za igralce, ki svoje igranje objavljajo v živo, največkrat preko Amazonove strani Twitch, pogosto pa tudi preko YouTube.

  Objavljeno: 20.5.2019 14:00več
 • Trenutni telefoni Huawei bodo še naprej imeli Play Store, nadgradenj pa ne

  Kot smo poročali že sinoči, je Google drugemu največjemu svetovnem proizvajalcu mobilnih telefonov (in največjemu proizvajalcu mobilne omrežne opreme) odvzel licenco za Android, kar pomeni, da bodo novi telefoni Huawei omejeni na odprtokodno osnovo Android AOSP.

  Objavljeno: 20.5.2019 08:00več
 • Huawei ostal brez Androida!

  Reuters poroča, da je Google popolnoma prekinil sodelovanje s Huaweiem, razen v zvezi z izdelki, ki jih pokriva odprtokodna licenca. To pomeni, da bo/je Huawei izgubil dostop do nadgradenj operacijskega sistema Android, naslednje različice njihovih telefonov pa bodo izgubile dostop do Googlovih servisov, kot so Google Play Store, Gmail Google Photos, Google Maps in drugi.

  Objavljeno: 19.5.2019 22:00več
 • HP za več kot milijardo evrov kupil Cray, proizvajalca superračunalnikov

  Poslovni del podjetja Hewlett Packard (HPE) je prevzel ameriškega proizvajalca superračunalnikov Cray.

  Objavljeno: 19.5.2019 11:00več
 • Evropa s strožjimi kaznimi nad kiber kriminalce

  Evropska unija je teden dni pred volitvami sprejela nove ukrepe, ki bodo omogočali hitrejši in učinkovitejši pregon kiber kriminalcev.

  Objavljeno: 18.5.2019 11:00več
 • Lenovo ukradel ljubiteljev video posnetek

  Lenovo je z ukradenim video posnetkom uporabnika spletišča YouTube predstavil upogljiv telefon Motorola RAZR.

  Objavljeno: 18.5.2019 10:00več
ph