• PewDiePie bo zaradi utrujenosti vzel premor z YouTuba

    Lastnik drugega najbolj priljubljenega kanala na YouTube, šved Felix Kjellberg, bolje znan kot PewDiePie, si bo prihodnje leto privoščil odmor z omenjenega spletišča.

    Objavljeno: 16.12.2019 12:24
  • FBI zaprl eno največjih strani za ilegalno pretakanje filmov

    Ameriške oblasti so zaprle spletni strani Jetflix in iStreamItAll - slednja je ponujala kar 11.000 filmov in 118.000 epizod televizijskih serij, kar je več kot Netflix, Amazon Prime in Hulu.

    Objavljeno: 16.12.2019 09:48
  • Novo orodje zasledovalcev na internetu: CNAME

    Ne da bi vedeli, v ozadju spleta divja velika vojna med oglaševalci in drugimi sledilniki uporabnikov na eni strani ter zaščitniki zasebnosti na drugi strani. V zadnjih tednih so prvi pričeli uporabljati novo taktiko, ki bo varovanje zasebnosti še nekoliko otežilo. Gre za CNAME.

    Objavljeno: 14.12.2019 11:00
  • Apple na Kitajskem s hudimi težavami

    Po tem, ko so se kitajski uporabniki množično patriotsko postavili v bran svojemu Huaweiu, je jasno, da je zato tam najbolj v težavah – Apple.

    Objavljeno: 14.12.2019 10:50
  • Nekateri brskalniki za Linux niso več dovolj dobri za Google

    Na Redittu se je vnela vroča debata, ko so uporabniki ugotovili, da se z nekaterimi brskalniki za Linux ni več mogoče prijaviti v Googlove servise.

    Objavljeno: 14.12.2019 10:30
  • Nvidia predstavlja federativno učenje

    Analitiki že dalj časa poudarjajo, da bo umetna inteligenca imela v prihodnje zelo pomembno vlogo na področju zdravstva, zlasti pri zgodnji detekciji bolezni, kar lahko reši marsikatero življenje. Umetna inteligenca zna denimo precej bolj natančno preučiti radiološke posnetke in zaznati manjše anomalije, ki jih je težko zaznati s človeškimi očmi. To pa je le en primer v procesu diagnostike bolezni, strojno učenje pa bo našlo svoje mesto tudi v številnih drugih področjih medicine.

    Objavljeno: 13.12.2019 15:00
  • Brother TonerBenefit

    Brother, specialist za tiskanje, je lani prenovil serijo tiskalnikov in večfunkcijskih naprav za majhne in domače pisarne (SOHO).

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 13.12.2019 13:06
  • Prepogljivi Samsung Galaxy Fold in Anže Tomić (#video)

    V zadnjem tednu se pri Monitorju ukvarjamo s prvim prepogljivim telefonom na svetu, s Samsung Galaxy Fold. Popravek, s telefonom se ukvarja "Anže Tomić – Legitimen član družbe. Mogoče.", kot se sam opiše. 

    Objavljeno: 13.12.2019 11:20
  • Ruska policija priprla avtorja NGINX, najbolj uporabljanega spletnega strežnika na svetu

    Ruska policija je vstopila v moskovsko podružnico podjetja NGINX Inc., ki stoji za od začetka leta 2019 najbolj priljubljenim spletnim strežnikom NGINX. Zasegli so opremo in priprli nekaj zaposlenih, med njimi tudi soustanovitelja in trenutnega tehničnega šefa podjetja Igorja Sysoeva.

    Objavljeno: 13.12.2019 11:00
  • Veriženje blokov se odlično ujema z napravami IoT

    Analitiki družbe Gartner menijo, da je povezava internetnih stvari (IoT) s tehnologijo veriženja blokov (blockchain) ena najbolj perspektivnih možnosti za izkoristek priložnosti in inovacije v poslovanju, ki jih nudita obeh novih tehnologij.

    Objavljeno: 13.12.2019 06:00
  • Microsoft Teams je na voljo tudi za Linux

    Microsoft je objavil predogled odjemalca za priljubljen program za skupinsko delo, sodelovanje, trenutno sporočanje in videokoneference Teams za računalnike z operacijskim sistemom Linux. Gre sploh za prvega člana družine pisarniških programov Office, ki ga Microsoft uradno podpira na Linuxu.

    Objavljeno: 12.12.2019 13:00
  • Portugalska se ne bo vdala ameriškim pritiskom glede Huaweievega omrežja 5G

    Portugalski zunanji minister Santos Silva je prejšnji teden na tiskovni konferenci z ameriškim kolegom Mikeom Pompeom zatrdil, da bo kitajskim podjetjem dovolili sodelovati na razpisu za nacionalna omrežja 5G. Vendar bodo prijave »ocenjevali v luči strogih portugalskih in evropskih regulativ«.

    Objavljeno: 12.12.2019 10:00
  • BMW povezovanja z iPhoni ne bo več zaračunaval

    Julija smo poročali, da se je BMW odločil zaračunavati povezljivost Apple CarPlay, četudi je ta v večini avtomobilov, tudi tistih nižjega cenovnega razreda, zastonj. Kot kaže, kupci avtomobilov nad tako odločitvijo niso bili navdušeni.

    Objavljeno: 12.12.2019 09:20
  • Adobe Photoshop Camera – filtri na steroidih

    Adobe, s Photoshopom nesporni vladar pri obdelavi bitnih slik, je že nekaj let prisoten tudi na pametnih telefonih. Tokrat se podaja v svet filtrov, ki jih je uporabnikom prvi priljubil Instagram. Photoshop Camera je zaenkrat na voljo preizkuševalcem (drugi pa si lahko postrežejo na APK Mirror).

    Objavljeno: 12.12.2019 09:00
  • Apple Mac Pro lahko stane tudi 52.600 dolarjev

    Apple je pričel s prodajo pred časom najavljenega novega modela delovne postaje Mac Pro, ki je najzmogljivejši izdelek tega proizvajalca doslej. Temu primerne so tudi cene, ki se pričnejo zelo visoko.

    Objavljeno: 11.12.2019 07:00
  • Hekerji so v vdorih v BMW in Hyundai iskali poslovne skrivnosti

    Dva izmed največjih proizvajalcev avtomobilov, družbi BMW in Hyundai sta bila v zadnjih mesecih tarči hekerskih napadov, kjer so napadalci vohljali po internih omrežjih in iskali dokumente s poslovnimi, predvsem tehnološkimi skrivnostmi. Kot kaže, vdiralci niso dosegli želenih ciljev. Še več, varnostniki so jih hitro izsledili in dalj časa spremljali.

    Objavljeno: 10.12.2019 13:00
  • SAP napoveduje migracijo na S/4HANO, kupci se ne strinjajo

    Družba SAP je pred časom objavila, da bodo podporo za dosedanji poslovni informacijski sistem Business Suite zagotavljali le do konca decembra leta 2025. Od kupcev pričakujejo, da bodo ti opravili migracijo na novo platformo S/4HANA v tem na videz dolgem prehodnem obdobju. Toda migracije poslovnih informacijskih sistemov so vse prej kot preprosto opravilo, pogosto lahko s pripravami vred trajajo tudi več let.

    Objavljeno: 10.12.2019 13:00
  • Kitajska bo uporabljala le domačo računalniško opremo

    Kitajska zaostruje spor z ZDA in ga širi tudi na ostale države, saj je uradno prepovedala uporabo tuje računalniške opreme v državnih uradih. Prepoved se nanaša tako na programsko kakor strojno opremo, kar predstavlja slabe novice za Microsoft, Intel, HP, Dell in druga ameriška podjetja. A ukrep je uperjen proti vsem tujim podjetjem, torej tudi evropskemu ARM-ju in ostalim.

    Objavljeno: 10.12.2019 05:00
  • Google in Qualcomm pripravljata standard za digitalne izkaznice

    Bližajo se časi, ko bomo današnje osebne izkaznice in vozniška dovoljenja nadomestili za digitalne izkaznice varno hranjene v pametnih telefonih, a po potrebi hitro dostopne za preverjanje identitete in drugih podatkov s strani pooblaščenih oseb. Tako vsaj razmišljata Google in Qualcomm, ki sta na srečanju razvijalcev za procesorje Snapdragon najavila, da bo podpora za tovrstne digitalne izkaznice prvič na voljo v naslednji različici operacijskega sistema Android R.

    Objavljeno: 10.12.2019 05:00
  • Velike težave za Magic Leap - je nadgrajena/navidezna resničnost mrtva?

    Podjetje Magic Leap, ki je pred komaj nekaj leti obljubljajo čudežno tehnologijo s področja nadgrajene resničnosti (AR), se sooča s kruto resničnostjo, da kupci najbrž preprosto še niso pripravljeni za tovrstno tehnologijo. Startup podjetje, ki je zbralo skoraj 2,6 milijarde dolarjev od različnih investitorjev, med drugom tudi pol milijarde od družbe Google, je po neuradnih informacijah menda prodalo doslej komaj 6.000 primerkov očal za povečano resničnost.

    Objavljeno: 9.12.2019 13:00
  • Nemoteno delovanje najbolj zahtevnih poslovnih aplikacij

    Pretok podatkov narašča in je vse bolj obsežen, pojavljajo se novi poslovni modeli. WAN arhitekture enostavno ne morejo več slediti novim trendom. Rešitev je SD-WAN tehnologija, novo programsko definirano omrežje v širokem omrežju WAN, ki omogoča zasebno povezovanje oddaljenih lokacij naročnika preko javnega (internet) ali zasebnega IP omrežja.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 9.12.2019 07:58
  • Posebej oblikovano sporočilo lahko trajno onesposobi telefone z Androidom

    Za Androidom niso najboljši tedni, saj se kar vrstijo odkritja lukenj in varnostnih ranljivosti. Najnovejša je še posebej zahrbtna, saj lahko zgolj s prejemom primerno oblikovanega sporočila naš telefon trajno onesposobi, ne da bi sporočilo sploh odprli. Google je popravek že izdal, veliko vprašanje pa je, kdaj ga bodo v svojo kodo vključili vsi proizvajalci androidnih naprav.

    Objavljeno: 9.12.2019 05:00
  • Nokia tudi s televizorji

    Ime Nokia se zadnja leta spet pojavlja na telefonih, čeprav gre v resnici za telefone podjetja HMD Global, vendar kitajskega proizvajalca. Poleg telefonov so sedaj začeli tudi s proizvodnjo televizorjev.

    Objavljeno: 7.12.2019 17:22
  • Največkrat kopirana koda s StackOverflow vsebovala napako

    Napako je sicer opazil in popravil avtor kode, a šele potem, ko se je koda iz odgovora pojavila v znanstvenem članku, kjer je omenjena kot največkrat kopirana koda s StackOverflow.

    Objavljeno: 7.12.2019 08:52
  • Apple pripravlja telefon brez fizičnih vmesnikov

    V spletu so se pojavile govorice, po katerih naj bi v prihodnjem letu bile predstavljeni štirje telefoni iPhone, leto za tem pa tudi prvi model brez fizičnih vmesnikov.

    Objavljeno: 6.12.2019 14:20
  • Plex po novem s tisoči brezplačnih filmov in serij

    Plex je izredno priljubljen strežnik za predvajanje filmov in serij v domačem omrežju, po novem pa se podajajo tudi na področje pretočnega videa – z veliko knjižnico brezplačnih filmov in serij.

    Objavljeno: 6.12.2019 13:24
  • Apple pojasnjuje – iPhone 11 lokacijo preverja zaradi komunikacije ultra wideband (UWB)

    Poročali smo že, da je varnostni raziskovalec Brian Krebs ugotovil, da novi iPhone 11 lokacijo preverja tudi če mu je uporabnik to eksplicitno prepovedal. Apple je (z manjšo zamudo) pojasnil zakaj je temu tako.

    Objavljeno: 6.12.2019 12:00
  • ZDA ponujajo rekordnih 5 milijonov dolarjev nagrade za aretacijo dveh hekerjev

    Ameriško tožilstvo in britanska agencija za preprečevanje kriminala sta vložila obtožnice zoper dva ruska državljana, ki ju obtožujejo sodelovanja v internetni kriminalni organizaciji Evil Corp. Ta naj bi v več kot desetletju dolgem delovanju s hekerskimi vdori v več kot 40 državah ukradla več deset milijonov dolarjev.

    Objavljeno: 6.12.2019 05:00
  • Google Photos dodaja klepet

    Google je danes objavil novost v storitvi Google Photos – možnost klepeta.

    Objavljeno: 5.12.2019 11:00
  • Novi Monitor - nalezljivi Fortnite

    Izšel je novi Monitor! Naslovna tema tokratne številke je izredno priljubljena igra Fortnite in z njo povezano vprašanje, ali igre povzročajo odvisnost in kako novodobni splet vpliva na našo pozornost.

    Objavljeno: 26.11.2019 06:14
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji