Objavljeno: 16.12.2019 12:24

PewDiePie bo zaradi utrujenosti vzel premor z YouTuba

Lastnik drugega najbolj priljubljenega kanala na YouTube, šved Felix Kjellberg, bolje znan kot PewDiePie, si bo prihodnje leto privoščil odmor z omenjenega spletišča.

Kot pravi sam, se počuti izčrpano, ni pa povedal, za koliko časa ne portalu bo objavljal. PewDiePie ima sicer čez milijon sledilcev, njegovi video prispevki dosežejo več milijonov ogledov, od leta 2013 pa do začetka letošnjega leta je bil njegov kanal največji na Youtubu. V preteklosti si je sicer nakopal kar nekaj kritik, predvsem v povezavi z rasističnimi izpadi. Zadnja leta naj bi na leto zaslužil okoli 15 milijonov dolarjev.

Ustvarjalci na tej najbolj priljubljeni video platformi strani sicer že dlje časa opozarjajo na problem utrujenosti. Glavni krivec za to naj bi bil algoritem, ki skrbi za priporočanje novih video posnetkov, saj se ob nekaj dnevni neaktivnosti to zelo hitro pozna pri ogledih, posledično pa tudi na zaslužku. Veliko ustvarjalcev si tako ne upa vzeti več kot kak dan premora. O tem smo sicer pisali tudi v Monitorju.

Dodano: Veliko svetovnih medijev je objavilo, da naj bi PewDiePie povsem zapustil YouTube. Na to je odgovoril v svojem video posnetku, kjer kritizira te objave in poudarja, da si bo vzel le kratke odmor.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji