Oglasno sporočilo
Objavljeno: 9.12.2019 07:58

Nemoteno delovanje najbolj zahtevnih poslovnih aplikacij

Pretok podatkov narašča in je vse bolj obsežen, pojavljajo se novi poslovni modeli. WAN arhitekture enostavno ne morejo več slediti novim trendom. Rešitev je SD-WAN tehnologija, novo programsko definirano omrežje v širokem omrežju WAN, ki omogoča zasebno povezovanje oddaljenih lokacij naročnika preko javnega (internet) ali zasebnega IP omrežja.

»Gre za zelo popularno tehnologijo zaradi preprostega upravljanja in izvajanja. SD-WAN lahko sočasno uporablja več fizičnih povezav, po katerih upravljalci omrežja enostavno usmerjajo promet odvisno od kakovosti posamezne zveze in od prioritet posameznega tipa prometa. Tako SD-WAN omogoča nemoteno delovanje najbolj zahtevnih poslovnih aplikacij ter ohrani visoko zaščito in varen pretok poslovnih podatkov,« opisuje Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet, ki deluje že 23. leto. V Združenih državah Amerike se je ta tehnologija hitro razširila, predvsem zaradi velike razlike v ceni med internetnimi povezavami in zasebnimi omrežji, kot je na primer IP MPLS. V Evropi so razlike v cenah znatno manjše ali pa jih sploh ni.

Delež vloženega denarja samo še narašča

Boštjančič dodaja, da je pri SD-WAN tehnologiji uporabniku omogočeno, da zgradi svoje zasebno prostrano omrežje, ki povezuje geografsko oddaljene lokacije z javno internetno povezavo in tudi z zasebnim MPLS omrežjem. »SD-WAN tehnologija je tukaj, oglaševanje je zelo močno, rekel bi, da skoraj premočno.

Delež denarja, vloženega v to tehnologijo, samo še narašča. To je globalno dejstvo,« meni direktor podjetja Softnet, katerega prednost je, da lahko podjetjem, tudi največjim, zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja. Strankam nudijo vso podporo na enem mestu, so hitro odzivni in prilagodljivi. Podjetje je z lastnim omrežjem prisotno v kar 17 državah po vsem svetu, poleg držav nekdanje Jugoslavije, recimo Srbije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške, ter nekaterih drugih evropskih poslovalnic, pa imajo izpostave še na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in tudi na Filipinih.

www.softnet.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji