Novice

 • Navidezni resničnosti kaže slabo. Tako zelo, da jo zapušča celo John Carmack.

  John Carmack, genij za upodabljanje 3D, ki je bil tehnični avtor tako legendarnih iger kot so Wolfenstein 3D, Doom in Quake, se umika iz Facebookih (Oculusovih) naporov v smeri navidezne resničnosti.

  Objavljeno: 14.11.2019 12:00več
 • Google po novem z dostopom do množice ameriških zdravstvenih podatkov

  Google je z ameriško neprofitno organizacijo Ascension podpisal pogodbo (t.i. projekt Nightingale) o sodelovanju, s katero ima teoretični dostop do ogromnih količin zdravstvenih podatkov o Američanih. Američanov (in njihovih zdravnikov) o tem ni nihče nič vprašal, ker po zakonu to ni potrebno.

  Objavljeno: 13.11.2019 11:50več
 • Disney je svoj napad na Netflix začel katastrofalno

  Medijska mega korporacija Disney je v ZDA, Kanadi in na Nizozemskem včeraj zagnala pretočni video servis Disney+, ki naj bi bila najresnejša konkurenca Netflixu. Žal se je servis pod navalom uporabnikov že prvi dan sesul.

  Objavljeno: 13.11.2019 11:00več
 • Interes strokovnjakov za veriženje blokov upada

  Področje kriptovalut in veriženja blokov v širšem področju rabe je bilo nedvomno med najbolj vročimi tehnologijami v zadnjih letih. Spletna kadrovska agencija Indeed v svoji raziskavi poroča, da se je število delovnih mest za to področje med leti 2015 in 2019 povečalo za neverjetnih 1.457%. Toda isto poročilo kaže, da tehnologija veriženja blokov očitno prehaja v fazo streznitve, v kateri prihaja do zmanjšanja povpraševanja in interesa.

  Objavljeno: 13.11.2019 08:00več
 • Facebook te gleda

  V Facebookovi mobilni aplikaciji so odkrili hrošča, ki tudi zaradi zgodovine podjetja zbuja nelagodje, čeprav sploh še ni jasno, kako resen je. Hrošča lahko poustvarimo na več načinov, vsi pa vključujejo kamero in delujejo na iPhonu. Verjetno se strinjamo, da Facebook in kamera nista prijetna kombinacija.

  Objavljeno: 13.11.2019 05:00več
 • Google bo v prihodnosti mogoče »zasramoval« počasne spletne strani

  Eden ključnih fokusov letošnje Googlove razvijalne konference Chrome Developer Summit je pohitritev svetovnega spleta, kar vključuje orodja, ki bodo razvijalcem to omogočila. In ideje o označevanju tistih, ki jim to ni (še) uspelo.

  Objavljeno: 12.11.2019 11:30več
 • Oglasno sporočilo

  Zakaj izbrati Samsung Galaxy Note10

  Stojite pred vitrino čudovito razstavljenih pametnih telefonov in veste, da boste zagotovo z enim  izmed  jih danes odšli domov. A, tukaj se pojavi dilema. S katerim izmed njih?

  Objavljeno: 12.11.2019 10:16več
 • Kako (ne) slediti (več) uporabnikom Instagrama

  Apple je iz svoje tržnice aplikacij AppStore odstranil aplikacijo Like Patrol, s katero so uporabniki lahko »zasledovali« obnašanje svojih znancev in partnerjev na Instagramu. Avtorji aplikacije napovedujejo pritožbo.

  Objavljeno: 12.11.2019 10:00več
 • Smernice razvoja na področju analitike in poslovne inteligence

  Poslovna inteligenca je ključni dejavnik za uspešno digitalno transformacijo podjetij, zato je še naprej med prioritetami kar se tiče investicij v inovativne rešitve. To je povzetek družbe Gartner, s katero so pospremili najnovejšo raziskavo za področje analitike in poslovne inteligence, v kateri opredeljujejo tehnološke trende na znamenitem grafu cikla navdušenja (hype cycle).

  Objavljeno: 12.11.2019 01:00več
 • Oglasno sporočilo

  Cisco Umbrella

  Preprečite napad, še preden se zgodi!

  Objavljeno: 11.11.2019 15:24več
ph