Objavljeno: 28.11.2019 12:05

Domača predstavitev prepogljivega telefona, ki to ni

LG je že na sejmu IFA predstavil telefon G8X z ovitkom, v katerem je vgrajen dodatni zaslon, v teh dneh pa bo stekla tudi slovenska prodaja. Model LG G8X Thinq Dual Screen.

Telefon meri na prihajajoče priklopne telefone, denimo Samsungovega Galaxy Fold, a z bolj preprosto tehnologijo in s tem povezano občutno nižjo ceno. V osnovi gre za dokaj klasičen telefon višjega zmogljivostnega razreda, njegov OLED zaslon meri 6,4 palca, poganja ga Snapdragon 855. Posebnost pa je ovitek, v katerega je vgrajen dodaten zaslon, povsem enak temu prvemu. Za razliko od telefonov s prepogljivimi zasloni tu nimamo ostrega prepogiba zaslona, tako je zaslon klasično steklen (uporablja seveda trdno steklo podjetja Gorilla Glass), je pa seveda med zaslonoma zato kar nekaj roba.

Telefon je zato debelejši, kot smo vajeni, na zunanji strani pa ima še majhen statusni zaslon za prikaz ure, klicev in opozoril. Dva zaslona sta v osnovi namenjena poganjanju dveh aplikacij hkrati, kar deluje kar dobro. Tako imamo lahko na enem odprto aplikacijo za trenutno sporočanje, na drugem pa beremo kake novice, gledamo YouTube ali kaj tretjega. Dobro deluje tudi kopiranje besedila iz ene v drugo, zelo koristna pa je tudi velika tipkovnica, ki lahko v celoti zasede enega izmed zaslonov. Podobno deluje tudi virtualna igralna ploščica (»joypad«), ki se igram predstavi kot Bluetooth igralni pripomoček. Tako imamo en zaslon povsem posvečen igri, drugi pa njenem upravljanju.

G8X Dual Screen bo v naslednjih dneh na voljo pri vseh običajnih ponudnikih pri nas. Sprva bo naprodaj le v paketu z omenjenim dodatnim zaslonom, cena v prosti prodaji pa bo slabih 900 evrov. Po našem mnenju gre za zanimivo napravo za dovolj spodobno ceno, glavna težava LGja zadnjih let je razmeroma slaba prepoznavnost. G8X Dual Screen bomo v kratkem dobili tudi v preizkus.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji