Objavljeno: 27.11.2019 14:00

Twitter bo pobrisal uporabniške račune, ki že dolgo niso v uporabi

Twitter je sporočil, da bo iz tega družabnega omrežja začel odstranjevati uporabniške račune, ki niso bili uporabljani že več kot šest mesecev. To se bo začelo dogajati po 11. decembru.

Tako brisanje je v družabnih omrežjih zelo redko (pri Twitterju sploh prvo), saj je podjetjem v interesu, da se lahko pohvalijo s čim večjimi številkami, četudi so te »prazne« ali jih zasedajo programski roboti. Twitter sicer svoje številke utemeljuje drugače – v zadnjem finančnem poročilu so sporočili, da imajo 145 milijonov uporabnikov s katerimi lahko zaslužijo (»monetizable«), to pa so tisti, ki se v sistem prijavijo vsaj enkrat na dan. In torej vidijo tudi kak oglas.

Odgovorni so ta korak olepšali z besedami, da je omrežju v interesu imeti le delujoče račune, v resnici pa gre za pravno dejanje. Uporabniki, ki se v sistem ne prijavljajo, namreč ne morejo potrditi novih pravil o zasebnosti, zato jih bodo iz sistema izbrisali. Ker so v sporočilu zapisali, da bodo brisanja najprej opravili izven Združenih Držav Amerike, lahko špekuliramo, da je težava v evropski direktivi GDPR.

BBC

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji