Objavljeno: 2.12.2019 09:43

Apple naj bi do konca leta prehitel Huawei

Sodeč po napovedih analitskega podjetja TrendForce naj bi Apple do konca leta po tržnem deležu proizvedenih pametnih telefonov prehitel Huawei. Huawei naj bi torej izgubil drugo mesto med največjimi proizvajalci telefonov na svetu.

Samsung sicer ostaja na prvem mestu, njihov tržni delež je dobrih dvajset odstotkov, ta hip je Huawei na drugem mestu (z 18 odstotki tržnega deleža), Apple pa na tretjem (z dobrimi 12 odstotki). V zadnjem četrtletju se pričakuje splošen padec prodaje, s tem pa tudi proizvodnje. Apple naj bi bil pri tem izjema, saj naj bi beležil dobro prodajo nove serije iPhone 11. Zato naj bi do konca leta po tržnem deležu prehitel Huawei – tudi zato, ker ima slednji še naprej težave zaradi ameriške administracije, ki mu na nove telefone prepoveduje nameščati aplikacije ameriških podjetji. Brez Googlovih aplikacij, pa tudi Facebooka, Instagrama in ostalih, pa so njihovi telefoni na zahodu enostavno premalo zanimivi.

Analitiki sicer omenjajo tudi zrelost trga, po njihovem mnenju je vse manj razlik med napravami različnih proizvajalcev. To je seveda še dodaten plus za Apple, ki ponuja lastno kombinacijo strojne in programske opreme. V prihodnje se veliko pričakuje tudi od drugih kitajskih proizvajalcev, po nekaterih ocenah naj bi imeli prihodnje leto kar 60% delež pri telefonih z vgrajenimi moduli 5G.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji