Novice

 • Xbox avto

  Japonski izdelovalec avtomobilov bo 9. januarja na prireditvi North American International Auto Show v Detroitu predstavil koncept roadsterja z vgrajeno konzolo Xbox 360. Skupaj z Microsoftom bosta demonstrirala delovanje igre Project Gotham Racing 3, ki jo bomo upravljali kar s pedali in volanom Urga, kot bo ime novemu Nissanu. Seveda bo vgrajen tudi zaslon, ki se bo odprl s strehe in bo imel 7-palčno diagonalo.

  Objavljeno: 31.12.2005več
 • Intel Inside se poslavlja

  Podjetje Intel bo po 37 letih prvič zamenjalo svoj prepoznavni slogan. Besedno zvezo "Intel Inside" bo prihodnji teden ob predstaviti nove celostne grafične podobe zamenjala zveza "Leap Ahead". Intel bo spremenil tudi logotip, ki ne bo več vseboval znižane črke e, ampak ga bo obdajala elipsasta krivulja.

  Objavljeno: 31.12.2005več
 • Napadel eBay

  21-letni Anthony Scott Clark iz Oregona je pred sodiščem priznal, da je v sodelovanju z nekaj drugimi pajdaši poskušal prevzeti nadzor nad več kot 20.000 računalniki avkcijske hiše eBay. Po podatkih ameriškega pravosodnega mninistrstva je Clark leta 2003 želel izkoristiti varnostno luknjo v sistemu Windows, da bi dobil nadzor nad računalniki in z napadom DDoS (distributed denial of service) onesposobil eBay.

  Objavljeno: 30.12.2005več
 • Več žensk na internetu

  Raziskovalno-analitična hiša Pew Internet and American Life Project z novo raziskavo ugotavlja, da v ZDA splet uporablja približno enak odstotek moških in žensk. Razlika med spoloma pa je opazna v primerjavi namenov uporabe interneta moških in žensk. Prvi ga uporabljajo predvsem zaradi svobode volje pri izbiri novih načinov opravljanja različnih nalog, ženske pa predvsem iščejo priložnosti, da bi navezale in ohranjale stike z ljudmi.

  Objavljeno: 30.12.2005več
 • Nova luknja v Windows

  Uporabniki Windowsa so na spletu ponovno v nevarnosti.

  Objavljeno: 30.12.2005več
 • Pohitritev mobilnih storitev

  Največji ponudnik storitev mobilne telefonije na svetu, angleški Vodafone, je napovedal sodelovanje s podjetji Samsung Electronics in Qualcomm, ki bo v prihodnjem letu prineslo pohitritev mobilnih storitev v Evropi. Vodafone bo pri največjem Azijskem izdelovalcu mobilnih telefonov (in tretjem v svetovnem merilu) kupil telefone, ki bodo uporavljali polprevodniške čipe ameriškega Qualcomm, največjega izdelovalca integriranih vezij za mobilne telefone.

  Objavljeno: 29.12.2005več
 • Pentium EE 955

  Intelov paradni konj, 3,2-gigaherčni Pentium Extreme Edition 840, je sicer nadvse zmogljiv procesor, a ga neposredni tekmec Athlon 64 X2 prekosi, še posebej v primeru računalniških iger, pri katerih drugo jedro procesorja ni v celoti izkoriščeno. Zato se Intel že nekaj časa močno trudi, da bi ujel korak z AMD-jem ali celo predstavil zmogljivejši izdelek. Pentium Extreme Edition 955 je tako v primerjavi z modelom 840 boljši na praktično vseh področjih.

  Objavljeno: 29.12.2005več
 • Francjia za legalen P2P

  Spodnji dom francoskega parlamenta je sprejel amandma k novemu predlogu zakona o avtorskih pravicah, ki uporabnikom omogoča prenos avtorskih vsebin preko internetnih storitev (P2P), če so vsebine namenjene zasebni rabi in jih uporabnik ne bo koristil v komercialne namene. Dopolnilo je bilo sprejeto s samo 30 glasovi za in 28 proti, medtem ko celoten spodnji dom šteje kar 577 poslancev. Preden zakon stopi v veljavo, ga mora potrditi še zgornji dom (senat), francoski minister za kulturo pa lahko znova odpre razpravo tudi v parlamentu.

  Objavljeno: 28.12.2005več
 • Kršitev odločbe APEK?

  APEK je Telekomu Slovenije pred tednom dni izdal odločbo, s katero zahteva, da operaterju T-2 zagotovi dostop do krajevne zanke z odobritvijo prepustnosti bakrene parice na celotnem spektru VDSL. T-2 je bil z odločbo zadovoljen, a ni trajalo prav dolgo, da mu je Telekom Slovenije ponovno zagodel. Ponudniku najhitrejšega interneta za fizične osebe v Sloveniji je v podpis poslal aneks k pogodbi o sodelovanju.

  Objavljeno: 28.12.2005več
 • Firefox na PC-jih

  Dell bo v Združenem kraljestvu začel na vse osebne računalnike nameščati brskalnik Mozilla Firefox. Pri največjem izdelovalcu osebnih računalnikov na svetu so mnenja, da je brskalnik priljubljen tudi med številnimi njihovimi morebitnimi kupci. Dell UK sicer ni ne potrdil ne ovrgel takšne namere, vendar je o njej ne svojem blogu pisal Blake Ross, eden ključnih razvijalcev brskalnika.

  Objavljeno: 28.12.2005več