Objavljeno: 22.12.2005

Telekom je kriv

T-2 je dobil pomembno bitko s Telekomom, vojne pa še ne.

APEK je po končanem postopku nadzora o izpolnjevanju obveznosti operaterja s pomembno tržno močjo na upoštevnem medoperaterskem trgu »razvezan dostop do krajevne zanke in podzanke z namenom zagotavljanja širokopasovnih in govornih storitev« vročila odločbo Telekomu Slovenije.

V postopku nadzora, uvedenega na pobudo družbe T-2, je agencija ugotovila, da je Telekom Slovenije kršil pravico družbe T-2, v skladu s katero bi morala ta dobiti z najemom pravico do povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke, to je brez vseh naprav, kar pomeni tudi brez zaščitnih elementov.

V tem smislu je agencija konec prejšnjega tedna izdala Telekomu Slovenije odločbo, s katero zahteva, da pri zagotavljanju povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke Telekom Slovenije zagotovi operaterju dostop do krajevne zanke z odobritvijo uporabe celotnega frekvenčnega spektra posukanega kovinskega para. Pri tem mora biti tehnična zaščita omrežja izvedena tako, da ne omejuje uporabe povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke. Rok za izvršitev odločbe je naslednji dan po njeni vročitvi.

http://www.t-2.net

http://www.telekom.si

http://www.apek.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji