Objavljeno: 2.12.2019 12:00

Prihaja Huaweijeva Nova 6 – žal še vedno brez Googla

V aktualni številki Monitorja si lahko preberete preizkus Huaweijevega odličnega telefona Nova 5T, v spletu pa so se že pojavile prve slike naslednika, modela Nova 6.

Nova 5T je cenejša različica modela P30 Pro, z nekoliko manj zmogljivo strojno opremo in seveda nižjo ceno. Tako gre za izredno zanimiv telefon v cenovnem razredu pod 500 evri, podobno se pričakuje tudi od Nova 6. Žal pa bo ta novi telefon na voljo brez Googlovih storitev (in tudi brez drugih ameriških aplikacij, denimo Facebooka). V spletu so se sicer pojavile prve fotografije tega modela, uradna predstavitev pa naj bi bila petega decembra. Predvidevamo, da bo prodaja nato stekla na Kitajskem, vprašanje, če (ali kdaj) bomo telefon srečali tudi pri nas.

Med zanimivostmi velja omeniti dvojni sprednji fotoaparat (v ovalni luknji v vogalu zaslona), poleg klasičnega aparata za selfije bo na voljo tudi ultra-široki aparat. Zadaj so v navpični liniji zloženi štirje objektivi, trije bodo ponujali različne goriščne razdalje, četrti pa bo namenjen boljši prepoznavi globine za digitalno obdelavo fotografij. Naprava naj bi imela procesor Kirin 990, 8 GB pomnilnika in akumulator 4.000 mAh, nameščena bo kombinacija Android 10 in Huaweijevega vmesnika EMUI 10.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji